SPORTURI  »  BOX  »  GALA

Doroftei: "Îi doresc lui Bute multă baftă şi să aducă două centuri acasă"

Lucian Bute
Lucian Bute

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 10 iunie 2011 16:08

Fostul pugilist Leonard Doroftei a declarat, vineri, că în cazul în care Lucian Bute, campion mondial în versiunea IBF, ar fi ascultat de sfaturile sale, atunci acesta nu mai era criticat de alţi boxeri, printre care danezul Mikkel Kessler sau britanicul Carl Froch.

"Îi doresc lui Bute multă baftă şi să aducă două centuri acasă. Nu m-am certat cu Bute, am tot dreptul să îl critic, să îmi spun părerea. Eu nu l-am criticat ca om, ci mi-am spus părerea despre box, despre ce văd eu în box. E dreptul lui şi viaţa lui ce face ca om. Eu văd boxul dintr-un punct de vedere, el din altul. Acum, cine are dreptate vom vedea. Ce credeţi, că nu mai face Bute box acum că am zis eu nu ştiu ce?! El e pe drumul lui, eu pe al meu. Îi doresc doar multe meciuri frumoase, iar dacă ar fi ascultat din timp ce i-am spus, probabil că ar fi evitat toate aceste discuţii care au fost în ultima perioadă cu Kessler, Froch sau cu alţii care se leagă de el acum", a spus Doroftei la Radio.Gsp.Ro.

Leonard Doroftei a afirmat că îl aşteaptă pe Lucian Bute la restaurantul său din Ploieşti, indiferent dacă acesta vine cu centura de campion mondial sau nu. "Şi fără centuri îl invit la restaurant. Eu nu am nimic cu Lucian Bute şi cu nimeni altcineva din lumea boxului, Obreja sau altul. Fiecare îşi spune părerea şi nu văd de ce nu aş face şi eu asta, mai ales că am făcut box 20 de ani în care am câştigat mai tot ce se putea câştiga", a adăugat Doroftei.

Carl Froch, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, a declarat, în data de 7 mai, că Lucian Bute este supraestimat şi că la un eventual meci cu el românul nu ar rezista 12 runde şi ar primi lovituri dese şi mai dure ca niciodată.

Doroftei, fost campion mondial la categoria semi-uşoară, în versiunea WBA, a susţinut 24 de meciuri la profesionişti, dintre care a câştigat 22 (opt prin KO), a remizat o dată şi a pierdut o dată în faţa fostului pugilist Arturo Gatti, când a fost învins în meciul pentru centura interimară WBC.

Ultimul meci al lui Doroftei a avut loc la 24 iulie 2004, când l-a întâlnit pe Gatti.

Pugilistul român a anunţat că şi-ar dori să aibă un meci de retragere pe National Arena.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
sandmann
sandmann  •  12 Iunie 2011, 18:48

eu cred ca Doroftei e un pic invidios ca nu a putut , la vremea lui sa faca exact ce face acum Bute. alminteri , mare boxer si Doroftei, dar parca Bute are acel "ceva" care il poate propulsa catre Hall of fame of Boxing. desigur ,meciurile grele de abia acum incep , dar ce e deranjant e ca munca de pana acum al lui Bute nu e apreciata la justa valoare. insa ar fi o mare lovitura pt imaginea lui Bute , daca dupa Mendy nu se intelege sa boxeze cu un nume mare....tre sa recunostem...

danieliorga2000
danieliorga2000  •  10 Iunie 2011, 17:19

Doroftei greseste . El era deja inaintat in varsta si s-a grabit ,castigand foarte putini bani in felul asta. Era normal era sa o ia treptat , intai a strans si ceva bani si apoi sa riste sa unifice centurile. La urma urmei asta este un moft .De ce nu au incercat ceilalti campioni sa ii ia centura!!!!!A fost timp suficient si inainte de super six.

dancrisan
dancrisan  •  10 Iunie 2011, 17:05

poate doroftei are ceva dreptate. dar el vede paiul din ochiul altuia. timpeniile facute de el nu se pun.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează