SPORTURI  »  BOX  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Rudel Obreja nu-l iartă pe Lucian Bute: "Dacă nu eram eu, nu era niciodată atât de celebru! A ajuns în Canada datorită mie"

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 martie 2020 11:55

La emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", Rudel Obreja a lansat o serie de atacuri la adresa lui Leornard Doroftei și a dezvăluit ruptura față de Lucian Bute, după organizarea "Galei Bute" de la Romexpo.

  • CONTEXT: Obreja, fostul șef al boxului românesc, a fost condamnat în 2018 la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul „Gala Bute", o anchetă pornită de jurnaliștii de investigație ai Gazetei Sporturilor. A fost eliberat după 7 luni petrecute în spatele gratiilor, după ce a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători. Dosarul „Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, acuzațiile aduse celor din dosar fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani

- Lonard Doroftei a fost un președinte bun? 
- Doroftei n-a fost președinte! A fost împins în față de șmecherii ăștia cu Cîtea în vârf. L-au pus în față acolo... Suntem niște nebuni care se luptă pe orgolii. Eu n-am luat un leu retribuție. Deplasările mi le plăteam singur. Miza era de reprezentare, de orgoliu. Pentru mine, miza e ca sportivii să facă performanță, lucruri ieșite din comun.

"Se împlinesc în februarie șase ani de când Bute n-a dat niciun telefon. N-a mai luat absolut deloc legătură cu mine. Asta e situația... Așa sunt oamenii. E treaba lui ce face, are doi copii. Nu mă puneți să povestesc viața lui că nu e treaba mea"
Rudel Obreja

- Spuneați că Lucian Bute nu v-a sunat de șase ani!
- Bute e celebru datorită mie! Dacă nu eram eu, nu era niciodată atât de celebru. El a ajuns în Canada datorită mie și insistențelor mele. Astăzi, sigur că lumea îl știe mare pe Bute. Dar el de 6 ani nici măcar un telefon nu mi-a dat!

- Dar Feri Vaștag?
- Feri Vaștag e un băiat extraordinar! Dar lui îi place la pescuit, la vânătoare. A fost un mare campion și am încercat să-l țin în box. Să-l implic. Să-l fac un Belu al boxului românesc.

- Doar că pe vremuri erau personaje... 
- Da. Și nu doar la box. Poporul are nevoie de eroi. Tineretul are nevoie de modele. Statul bagă o grămadă de bani în sport. Toți bagă! Și autoritățile locale, și statul. Nu există o răspundere pentru banii care se cheltuie. Se bagă bani de către șmecheri d-ăștia la nivel local prin tot felul de direcții și direcțiuni. Toacă banii și nu se întâmplă nimic.

VIDEO // URMĂREȘTE AICI EDIȚIA INTEGRALĂ CU RUDEL OBREJA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
deusdat
deusdat  •  14 Martie 2020, 12:28

Iar pușcăriași în GSP? Chiar așa e de naturală delincvența în sport încât să ni se pară tolerabilă?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează