SPORTURI  »  BOX  »  BOX / MECIUL DE TITLU MONDIAL BUTE - JOPPY (SÎMBATA, ORA 5:00)

Fără scăpare

Articol de - Publicat vineri, 29 februarie 2008 00:00

Lucian Bute nu-i dă nici o şansă americanului William Joppy, cel care doreşte să-i fure românului titlul mondial IBF

Ieri a fost ziua lui. A împlinit 28 de ani. S-a trezit de dimineaţă, aşa cum o face de cinci ani de cînd a ales să plece în Canada, să treacă la profesionism. La 6:30 era deja la antrenament şi se pregătea pentru meciul cu William Joppy, americanul de 37 de ani care aspiră la centura lui mondială, cucerită cu atîta trudă şI sacrificii.A venit acasă şi s-a aşezat în pat. Nu are timp de pierdut. Nici măcar nu s-a putut întîlni cu prietenii pentru a închina un pahar de bere sau şampanie. De mîncat ce să mai vorbim?

Pentru meciul cu Joppy s-a chinuit mai mult ca niciodată să realizeze cîntarul. S-a înfometat trei zile la rînd, dar acest lucru nu face decît să-l înrăiască. "Nu-i dau nici o şansă. Chiar dacă a declarat el că a venit să mă bată, că-mi va lua centura, o să vadă că nu va avea scăpare. Acum o să se încheie cariera lui de profesionist", a declarat Bute.

"Am de partea mea alonja, înălţimea şi viteza. Joppy e mai experimentat, ştie toate trucurile boxului profesionist, dar nu e de ajuns să mă învingă. O să-l ţin la distanţă, ca să nu poată face nimic", a declarat Bute.

Pe locul 2 în lume
La categoria supermijlocie, românul Lucian Bute e văzut de site-ul boxrec, cel mai avizat în boxul profesionist, pe locul doi, după galezul Joe Calzaghe, cel care a unificat centurile WBC, WBA şi WBO. De altfel, Lucian Bute l-ar putea întîlni pe Calzaghe într-un viitor nu prea îndepărtat, obiectivul românului fiind acela de a deţine toate cele patru titluri importante: WBC, WBA, WBO şi IBF.

Cu steagul României
Lucian Bute va intra în ring înfăşurat în steagul României, aşa cum s-a întîmplat de fiecare dată. Chiar dacă locuieşte de cinci ani la Montreal, fiind şi resident canadian, Bute a spus întotdeauna că este român. 14.000 de spectatori vor asista în această dimineaţă la Bell Center din Montreal la disputa dintre Bute şi Joppy, estimîndu-se că din aceştia aproximativ 2.000 vor fi români, veniţi din Canada, Statele Unite sau chiar România.

Doar la radio
Nici o televiziune din România nu a achiziţionat drepturile de transmisie ale partidei dintre Lucian Bute şi William Joppy, astfel că românii nu vor avea şansa să-l vadă luptînd pe Bute. Meciul va putea fi doar ascultat la Radio România Actualităţi, sîmbătă dimineaţă, de la ora 4:45, în comentariul lui Adrian Fetecău. Şi pe net meciul poate fi ascultat, accesînd adresa www.srr.ro.

Superfavorit
Casele de pariuri îl dau drept superfavorit pe român la păstrarea centurii IBF, Bute avînd o cotă de doar 1,04 la victorie. Astfel, la 100 de euro pariaţi, puteţi obţine doar 4 euro. În schimb, Joppy are o cotă de 9/1, iar egalul e cotat cu 34/1. Specialiştii cred că americanul Joppy nu-i va rezista în ring românului 12 runde, considerînd că Bute îşi va face Ko adversarul mai repede de repriza a zecea.

Lucian Bute
28 de ani
Născut la Pechea, judeţul Galaţi
21 de victorii, 0 înfrîngeri la profesionism
Campion mondial IBF la supermijlocie din 19.10.2007

William Joppy
37 de ani
Născut la Washington, Statele Unite ale Americii
39 de victorii, 4 înfrîngeri, un egal
Campion mondial WBA între 1996 şi 2001

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
 •  29 Februarie 2008, 20:38

rusine televiziumilor care is numa dp profit si nu transmit un astfel de eveniment. aratale BUTE ce spectacol au pierdut!!!!!!!!!!!!!

 •  29 Februarie 2008, 14:45

UNDE SA DA FRATE MECIUL LUI BUTE ACOLO UNDE SCRIE BUTE VS JOPPY PE POZA AIA?

 •  29 Februarie 2008, 10:40

omul intra infasurat in steagul romaniei, si la noi nu s-a gasit o televiziune sa cumpere drepturile! sa va fie rusine: protv,antena, care de altfel va faceti reclama singuri ca sunteti cei mai buni,cei mai tari...in realitate sunteti de kkt

Vezi toate comentariile (14)
Comentează