SPORTURI  »  BOX  »  HOPKINS - DAWSON, MECIUL-REVANŞĂ

FOTO » Mult sînge şi puţin box » Chad Dawson l-a detronat pe Bernard Hopkins şi a devenit campion mondial

Chad Dawson l-a învins pe Bernard Hopkins foto: reuters +6   FOTO
Chad Dawson l-a învins pe Bernard Hopkins foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 29 aprilie 2012 09:35

Chad Dawson a cucerit titlul mondial WBC la categoria semigrea. Americanul l-a învins pe compatriotul său, Bernard Hopkins, prin decizie majoritară, cu 114-114, 117-111, 117-111, detronîndu-l pe cel mai vîrstnic campion mondial.

După un prim meci care a avut loc în octombrie 2011 şi care s-a încheiat încă din runda secundă, Bernard Hopkins (47 ani) şi Chad Dawson (29 ani) au oferit 12 reprize de box fanilor prezenţi în Atlantic City, la revanşa dintre cei doi americani, miza confruntării fiind titlul mondial WBC la categoria semigrea deţinut de ”B-Hop”.

Citeşte şi: Droguri, bătăi, închisoare » Povestea incredibilă a lui Bernard Hopkins, fostul deţinut Y4145, devenit cel mai vîrstnic campion mondial la box

Într-o atmosferă prea puţin electrizantă, în care fondul sonor a fost asigurat de fluierăturile spectatorilor adresate lui Dawson, meciul a oferit puţine lovituri spectaculoase, presiunea punîndu-şi amprenta pe evoluţia celor doi.

După trei runde în care cel mai vîrstnic campion mondial a reuşit să-i ofere o replică pe măsură mai tînărului său adversar, cea de-a patra repriză a consemnat şi primul eveniment important al confruntării. În urma unui schimb mai lung de lovituri, Hopkins i-a spart arcada stîngă lui Dawson, acesta continuînd meciul însîngerat.

Fără ca nici unul dintre ei să reuşească vreun atac decisiv, partida şi-a urmat cursul, cu lovituri fără ţintă şi multe întreruperi, pînă în repriza a 11-a, atunci cînd s-au petrecut două momente importante. Dawson l-a doborît la Hopkins, imediat după acest incident ambii boxeri ajungînd la podea.

În ultima rundă, din dorinţa de a încheia lupta înainte de limită, cei doi pugilişti au dat tot, lovind fără încetare, însă nici unul nu s-a dat bătut şi astfel decizia finală le-a aparţinut arbitrilor.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
hristac
hristac  •  29 Aprilie 2012, 15:00

a fost naspa ! urat ca naiba meciul ! le-a fost frica unul de altul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează