SPORTURI  »  BOX  »  JAMES DEGALE - LUCIAN BUTE, DUMINICĂ, ORA 06:30, GSP.RO

Hai, Lucică! Ultima șansă pentru Bute e duminică în zori: "Centura o să fie iar a mea!”

Lucian Bute (dreapta) s-a îmbrăcat la costum la conferința de presă, englezul DeGale s-a mîndrit însă cu centura // Foto: MediafaxFoto
Lucian Bute (dreapta) s-a îmbrăcat la costum la conferința de presă, englezul DeGale s-a mîndrit însă cu centura // Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2015 00:00

Lucian Bute va boxa duminică dimineața, la Quebec, împotriva campionului britanic, James DeGale. Gălățeanul are ultima șansă de a reveni în prim-planul ierarhiei la supermijlocie. ”Centura asta a fost şi va fi iar a mea”, a spus Bute.

" Lucian Bute se întoarce. O să le demonstrez tuturor de ce sînt în stare", a declarat Lucian Bute înaintea meciului cu James DeGale, de sîmbătă noaptea la Quebec, duminică dimineața în România. La 35 de ani, gălățeanul vrea să arate că nu este un boxer terminat, așa cum s-a spus.

După ce a fost învins prin KO de un alt britanic, Carl Froch, în mai 2012, Butea a spus că strategia pentru acel meci a fost greșită. Că nu ar fi trebuit să accepte să meargă la Nottingham, acasă la "Cobra" Froch. "Nu regret nimic. Așa am decis atunci și așa am făcut! De atunci însă, s-au schimbat multe", a spus românul.

"Cea mai mare provocare"

Lucian Bute a declarat la conferința de presă de dinaintea partidei că "voi avea în față un adversar dificil. Este cea mai mare provocare de pînă acum. DeGale este acum cel mai bun boxer din lume la această categorie, dar sînt încrezător. Știu ce pot face în ring și sînt sigur că voi deveni campion pentru a doua oară. Mă simt foarte puternic fizic și psihic. Voi recîștiga centura pe care am deținut-o cinci ani", a spus Bute în aplauzele asistenței.

Antrenat de frații Otis și Howard Grant, Bute pare că a trecut peste cele două înfrîngeri suferite cu Froch și Jean Pascal. A arătat în ultimul meci, cu italianul Andrea DiLuisa, că lovitura sa de stînga poate face încă ravagii.

"Îl fac KO în trei runde!"

James DeGale, un pugilist cu 5 ani mai tînăr decît românul, e și el la fel de încrezător. A fost chiar arogant la conferința de presă.

"Înainte de acest meci aș fi zis că-i dau șase runde, dar acum cred că îl termin în trei! Spun asta avînd în vedere pregătirea mea şi ceea ce am văzut în ochii lui. Am vizionat ultimele șase meciuri, între care și cel cu Froch. Nu e capabil să orească un adversar atunci cînd acesta pune presiune", a spus britanicul.

Doar la Radio

Nici o televiziune din România nu achiziționase pînă aseară drepturile TV ale galei din Canada. Românii pot asculta însă meciul la Radio România Actualități în comentariul lui Adrian Fetecău.

Froch îl vede favorit pe DeGale

Britanicul Carl Froch, cel care i-a luat lui Bute centura de campion IBF, în 2012, s-a retras între timp din box. După succesul în fața românului, Froch a mai repurtat patru victorii, a unit titlurile IBF și WBA la supermijlocie și a anunțat că a pus capăt carierei, nemaiavînd nimic de demonstrat.

Întrebat pe cine vede învingător în disputa de la Quebec, Froch a spus că DeGale are prima șansă. "Avantajul lui Bute este că va boxa în grădina lui, în Canada. Sînt surprins că James DeGale a ales să meargă acolo să se bată. Dar cînd ești campion trebuie să iei asemenea decizii riscante. Îi dau credit lui DeGale", a spus Froch.

"Nu va fi ușor pentru James, dar acesta este momentul să arate cît este de bun", a adăugat compatriotul lui James.

Milionul care l-a convins

James DeGale a acceptat pînă la urmă propunerea celor de la Interbox de a veni să boxeze în Canada. Inițial, britanicul ar fi vrut ca Bute să revină în Marea Britanie. De altfel, din cele 22 de partide disputate în cariera sa, pugilistul de 29 de ani a boxat 21 în Marea Britanie.

Doar ultima, în fața americanului Andre Direll, în urma căreia a şi devenit campion mondial, a disputat-o la Boston, în SUA. Cei de la Interbox i-au oferit însă o bursă de un milion de dolari, lucru care l-a "convins" pe DeGale. Se vorbește că și bursa lui Bute ar fi tot în jurul acestei sume.

"DeGale e un boxer special, campion olimpic și apoi campion mondial la profesionism. Este foarte abil, cu calități, va fi un meci exploziv. Nu știu dacă va fi ultimul meu meci, dar am toate șansele să recîștig titlul mondial"
Lucian Bute

10.000de spectatori sînt așteptați la disputa dintre Bute și DeGale de la "Centre Videotron" din Quebec

2008e anul în care DeGale a cucerit titlul olimpic la Beijing, învingîndu-l în finală pe cubanezul Emilio Correa. Imediat, în 2009, a trecut la profesionism

Lucian Bute

  • 35 de ani, stîngaci
  • 1,87 metri înălțime, 183 centimetri alonjă
  • 32 victorii (25 prin KO), 2 înfrîngeri (1 KO)
  • fost campion mondial IBF, și-a apărat de 10 ori titlul
  • a pierdut titlul în fața lui Carl Froch, în mai 2012

James DeGale

  • 29 de ani, stîngaci
  • 1,83 metri înălțime, 188 centimetri alonjă
  • 21 victorii (14 KO), o înfrîngere (la puncte)
  • campion mondial IBF, prima dată cînd își apără titlul
  • a pierdut un singur meci, la puncte, în fața lui George Groves, în 2011

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
forzzainter
forzzainter  •  28 Noiembrie 2015, 14:12
Postat de starcraft pe 28 Noiembrie 2015, 13:10

Hai, Lucică! Pensioneaza-te! Hai ca poti!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gizeh
gizeh  •  28 Noiembrie 2015, 13:25
Postat de Victor Nec pe 28 Noiembrie 2015, 12:49

Cam asa...

....transmite sky sports1 (uk) ....începând de la 5:00am ....Ro.time

starcraft
starcraft  •  28 Noiembrie 2015, 13:20
Postat de Onu Steaua pe 28 Noiembrie 2015, 12:34

lipsa de patriotism..nici o televiziune nu este instare sa difuzeze acest meci?

le este teama sa nu ajunga pe la DNA ... de aia nu transmit :))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează