SPORTURI  »  BOX  »  GALA INVINCIBILII 6/VIOREL SIMION-EDGAR RIOVALLE, JOI, ORA 19:00, SALA RAPID

Hop depăşit » Viorel Simion a trecut, fără emoţii, de cîntarul oficial

Viorel Simion și Edgar Riovalle au trecut de cîntarul oficial
Viorel Simion și Edgar Riovalle au trecut de cîntarul oficial

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2012 18:36

Viorel Simion a trecut cu bine de proba cîntarului dinaintea meciului cu Edgar Riovalle. Românul a avut 56,850 kg, fiind mai greu cu 750 de grame faţă de adversarul său, mexicanul Riovalle (56,100 kg).

Viorel Simion (14-0-0) boxează mîine, în main-eventul galei ” Invincibilii 6”, în joc aflîndu-se titlul mondial WBC Internaţional la categoria pană. Intrarea la evenimentul care va avea loc la Sala Rapid, cu începere de la ora 19:00, este liberă.

”Centura va rămîne în ţară. Sînt în formă foarte bună, m-am pregătit cu seriozitate, iar asta se va vedea mîine, în ring. Eu îmi doresc ca pînă la sfîrşitul anului să ajung să boxez pentru titlul mondial”, a declarat Simion.

Românul în vîrstă de 30 de ani a vorbit şi despre felul în care s-au derulat ultimele zile şi despre emoţiile pe care le-a avut înaintea cîntarului oficial. ”Am slăbit 4-5 kg în ultimele două zile, nu a fost deloc uşor, dar astea sînt sacrificiile pe care trebuie să le îndurăm. Pînă mîine o să pun vreo 3 kg”, a explicat Simion.

La gala ”Invincibilii 6”, vor mai fi alte patru meciuri la profesionism plus patru confruntări la amatori.

PROGRAM GALA ”INVINCIBILII 6”

Turcin Luminiţa-Gherghel Diana (categoria olimpică 75 kg, amatori)

Duţă Steluţa-Răducanu Mariana (categoria olimpică 51 kg, amatori)

Gheorghe Ionuţ-Georgian Popescu (categoria olimpică 69 kg, amatori)

Andreiana Răzvan-Marin Alexandru (categoria olimpică 56 kg, amatori)

Corina Cîrlescu (România)-Aleksandra Petrova (Bulgaria), profesionism

Răzvan Cojanu (România)-Bekim Pagga (Germania), profesionism, categoria grea

Roland Gavril (România)-Andreij Loginovs (Lituania), profesionism, categoria supermijlocie

Bogdan Dinu (România)-Muhammed Ali (Germania), profesionism, categoria grea

Viorel Simion (România)- Edgar Riovalle (Mexic), profesionism, categoria pană

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
nusu_d
nusu_d  •  08 Februarie 2012, 21:22

continuare Cum spuneam boxul profesionist romanesc renascut dup 89 in saracie nu a reusit sa se dezvolte deoarece boxul profesionist este un sport in care se invart sume foarte mari de bani iar la noi nu s-a putut investii in asa ceva iar boxerii profesionisti romani dupa 89 boxau pe seminte in gale obscure. Iar boxul amator a reprezentat intotdeauna pepiniera boxului profesionist, iar odata cu introducerea mult hulitei masini de punctat boxul amator a fost distrus la nivel international, spectatorii au fugit si astfel s-a ajuns in aceasta nefericita situatie. Doar cei 3-4 boxeri romani care au ajuns peste hotare s-au realizat atat material cat si profesional.

nusu_d
nusu_d  •  08 Februarie 2012, 21:19
Postat de sandmann pe 08 Februarie 2012, 19:13

da , e clar ca suntem o tara de lumea a 3-a mai ales in ce priveste boxul profesionist si desigur la multe altele. corecteaza-,ma daca gresesc dar in perioada comunista , noi nu aveam box profesionist in Romania . Desigur ,am avut multe performante la amatori dar acum din ce vad , lumea nu prea asa amatoare de box ... si nici de alte sporturi ... in schimb pe toate canalele aflam despre amante de fotbalisti...

da, asa e, dupa venirea comunismului in Romania in 1946 la scurt timp boxul profesionist a fost desfiintat. Dupa care incepind cu anii 50 am avut un box amator foarte tare si iubit de spectatori precum si boxeri amatori valorosi. In anii '60, '70 boxul pot sa spun ca era printre cele mai populare sporturi in Romania chiar al 2 lea dupa fotbal spun multi. Am multe din ziarele vremii si am vazut cu ce lux de amanunte era descris fiecare meci la amatori la nationale sau europene, centura de aur etc. Din pacate introducerea masinii de punctat in 1990 a distrus boxul amator atat la noi cat si la nivel international. Iar boxul profesionist romanesc s-a renascut dupa revolutie in saracie.

sandmann
sandmann  •  08 Februarie 2012, 19:13

da , e clar ca suntem o tara de lumea a 3-a mai ales in ce priveste boxul profesionist si desigur la multe altele. corecteaza-,ma daca gresesc dar in perioada comunista , noi nu aveam box profesionist in Romania . Desigur ,am avut multe performante la amatori dar acum din ce vad , lumea nu prea asa amatoare de box ... si nici de alte sporturi ... in schimb pe toate canalele aflam despre amante de fotbalisti...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează