SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE - CARL FROCH

IBF a stabilit următorul challenger obligatoriu pentru centura lui Lucian Bute. Ward a rămas fără titlul WBC

Lucian Bute
Lucian Bute

Articol de GSP - Publicat luni, 30 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 aprilie 2012 14:57

Lucian Bute îşi pune în joc pentru a noua oară titlul mondial IBF, pe 26 mai, în faţa lui Carl Froch. Între timp, oficialii IBF au stabilit un challenger obligatoriu pentru centura mondială deţinută de român.

Dacă îl va învinge pe Carl Froch, Lucian (locul 2 în clasamentul boxrec) va fi nevoit să boxeze cu învingătorul confruntării dintre Adonis Stevenson (Canada, locul 6 în clasamentul boxrec) şi Thomas Oosthuizen (Africa de Sud, locul 5 în clasamentul boxrec). Cu toate acestea, românul are posibilitatea de amîna această confruntare, mai ales că a afirmat că nu este interesat de o lupta cu Adonis Stevenson, potrivit ziare.com

Adonis Stevenson (34 de ani) are 19 meciuri la profesionişti, dintre care 18 cîstigate (15 prin KO) şi o înfrîngere, ultimul avînd loc pe 20 aprilie, cu Noe Gonzalez Alcoba, pentru titlul mondial vacant WBC silver. De partea cealaltă, Thomas Oosthuizen are doar 24 de ani şi un record de 20 de partide disputate, 19 cîştigate (13 prin KO) şi o remiză.

Ward, fără centura WBC
Andre Ward, cîştigătorul turneului SuperSix şi campion mondial WBC şi WBA la categoria supermijlocie, a pierdut centura WBC. Oficialii organizaţiei internaţionale au decis să-i retragă titlul mondial după ce americanul nu a avut posibilitatea să-şi programeze un meci în care să-şi pună în joc centura din cauza unei accidentări.

În aceste condiţii, titlul modial WBC al categoriei a rămas vacant, urmînd să-i revină cîştigătorului confruntării dintre Anthony Dirrell (SUA, 27 de ani), locul întîi în clasamentul WBC, şi Nikola Sjekloca(Muntenegru, 33 de ani), deţinătorul titlului WBC internaţional.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cordos_eu
cordos_eu  •  30 Aprilie 2012, 14:55

articol tipic romanesc. daca Anthony Dirrell se bate cu neica nimeni pentru un titlu "VACANT" nu inseamna ca WBC i-a retras centura deja lui Ward. Andre Ward e momentan campion in reces, e ultima etapa inainte de a i se retrage centura daca nu decide sa-si apere titlul. iar Ward nu din cauza ca a fost accidentat nu boxeaza ca i-a trecut accidentarea. deci ati scris 2 prostii! macar aia cu challengerul ati nimerit-o

Vezi toate comentariile (1)
Comentează