SPORTURI  »  BOX  »  MIHAI NISTOR

Învingătorul ia tot. Și durerea! Campion mondial la ”profesioniștii amatorilor”, Mihai Nistor a revenit acasă

Mihai Nistor va fi plimbat azi de FRB cu o limuzină și va suține o conferință de presă de la ora 12.00, la hotel Erbașu +2   FOTO
Mihai Nistor va fi plimbat azi de FRB cu o limuzină și va suține o conferință de presă de la ora 12.00, la hotel Erbașu

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2015 00:00

Românul l-a învins prin KO în repriza a 9-a pe germanul Erik Pfeifer. Sportivul pregătit de Relu Auraș a încasat un cec de 50.000 de euro.

Casele de pariuri îl văd mare favorit pe Pfeifer. În tribuna de la Hamburg, președintele Federației germane rîde cu șeful AIBA. Mihai Nistor intră concentrat în ring. Pumnii săi de fier sînt gata de luptă. De la ei i se trage porecla "The Rock".

Meciul începe. Prima repriză, Mihai este timorat. Cum spune el: "Sînt ca un motor diesel  mă încălzesc mai greu". La colț, marele antrenor Relu Auraș îl trezește pe Nistor: "Mihai, am venit să luăm centura. Hai sa boxăm!" Imediat, Mihai se apucă de muncă.

Tăvălugul dezlănțuit

Aruncă pumnii înainte în capul lui Pfeifer și nimeni din tabăra germană nu mai rîde. Croșee, upercuturi, directe și, cum îi strigă antrenorul, multe lovituri în burtă. Pfeifer icnește din greu la fiecare lovitura la ficat. Din repriza a 5-a, în ring e un singur boxer, Mihai Nistor.

Românul aruncă lovitură după lovitură, conduce lupta și chiar și cu dezavantajul alonjei domină clar meciul. Pfeifer merge la colț. Românul Zoltan Lunka, antrenorul lui Pfeifer, încearcă să-i dea indicații. Picioarele nu-l mai ascultă chiar dacă vrea să iasă din nou la atac. "Trezește-te", îi strigă Lunka!

Si Pfeifer se trezește, dar la podea, unde Nistor îl trimite după o stîngă ucigătoare în barbă. Pfeifer se ridică la 9, era și repriza a 9-a, dar e incapabil să continue și arbitrul din Kazakhstan oprește meciul.

A rămas cu vînătăi

"T KO" anunță crainicul și în sala din Hamburg cei 100 de români care i-au făcut galerie lui Nistor declanșează fiesta. Mihai are fața afectată de loviturile primite - nu poţi sta în ploaie fără să te uzi -, dar plînge de fericire. El, un munte de om, plînge de bucurie.

Decizia de pînă atunci era 78-75 pentru Pfeifer, deși Nistor cîstigase în ring mai multe runde. Antrenorul Relu Auraș e și el fericit. E felicitat de președintele AIBA, care îi dă lui Mihai Nistor centura de campion mondial. Cec-ul de 50.000 de euro parcă nici nu contează acum.

După ce nebunia se liniștește, Nistor se chinuie la testul doping imediat după meci. Apoi nu va  reuși să închidă un ochi toată noaptea pentru că la 4 a plecat spre casă. Dar a fost o noapte fericită.

Cum a ajuns Nistor la centură?

Drumul a început acum doi ani. Mihai a fost considerat printre primii 8 boxeri din lume. După două victorii a ajuns între primii patru la APB. Dacă se clasa în 5-8 nu mai putea boxa la titlu în sezonul respectiv. Mihai a început sezonul 2015 de pe locul 3. L-a învins pe rusul Omarov și a ajuns la un meci de titlu. A trecut apoi de Arjaoui ca să ajungă la meciul cu Pfeifer, primul de 12 reprize din carieră.

"Loviturile la ficat și stomac i-au luat tot aerul"

Relu Auraș, antrenorul lui Mihai, a fost extrem de fericit la sosirea de la Hamburg. "Parcă nu realizez ce am trăit. Mă trezesc că sună telefonul încontinuu și nu pot să mai fac altceva în afară de faptul că răspund la el. Am pregătit meciul foarte bine și știam ca knock-out-ul va veni. I-am strigat lui Mihai încă din repriza a 7-a că neamţul nu mai poate. Loviturile la ficat și stomac i-au luat tot aerul", a spus tehnicianul.

Relu Auraș a făcut un apel la MTS să-l  ajute cu banii pentru pregătirea la JO, el susținînd tot acest an pregătirea lui Mihai. FRB are conturile blocate şi nu mai primește finanțare de la MTS. Nistor e singurul boxer român calificat la Rio.

Va fi plimbat cu limuzina

Mihai Nistor va susține azi, de la ora 12:00, la hotel Erbașu, o conferință de presă. El va povesti prin ce a trecut și cît de multă bucurie i-a adus această victorie de la Hamburg. Ca și pînă acum, campionul mondial va fi plimbat de către FRB cu o limuzină.

Ce este APB?
APB  înseamnă AIBA Pro Boxing și este varianta profesionistă a Federației Internaționale

"Sînt fericit! Mi-am îndeplinit un vis. Am muncit ca un nebun atîtea luni pentru acest meci. Îl  visam pe Pfeifer în fiecare noapte" Mihai Nistor

"M-am pregătit cu maestrul Auraș și știam că pot să-l înving prin KO. Acesta a fost obiectivul meu! La puncte era greu să fiu dat învingător în Germania"
Mihai Nistor

5 campionimondiali la profesioniști are România. Mihai Nistor li s-a alăturat lui Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  24 Septembrie 2015, 14:26

Felicitari...si invingatorului... si lui Sima...autorul articolului!!

danieliorga2000
danieliorga2000  •  24 Septembrie 2015, 13:04

50 000 e impozabili !!!!!!!!!!!!!!!!! ???????? La profesionisti se lupta intre minim 5 milioane si 10 milioane. Ce bursa e asta 50 000?!!!! Si in circuitele locale de box se castiga mai mult.

adicn
adicn  •  24 Septembrie 2015, 12:06

Bravo tinere, ai dovedit că ai o inimă mare!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează