SPORTURI  »  BOX  »  LUPTĂ

JoJo Dan va boxa pentru centura IBF la categoria uşoară: "Titlul mondial e visul meu!"

Articol de - Publicat sambata, 24 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 23 ianuarie 2015 21:54

Ajuns la 33 de ani, pentru român e ultima şansă de a ajunge în vîrful categoriei mijlocie. Ar putea fi al cincilea român campion mondial la profesionism, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu şi Lucian Bute.

Ionuţ Ion, cunoscut în lumea boxului ca JoJo Dan, se pregăteşte pentru cel mai important meci al carierei. Boxerul de 33 de ani, care se antrenează în Canada, de 11 ani, va urca în ring, pe 28 martie, la Motorpoint Arena din Sheffield, contra campionului mondial de la IBF, categoria uşoară, Kell Brook (28 de ani).

"E cel mai important meci al carierei mele. Sînt conştient că de el depinde totul. Nu mi-a fost teamă să accept să lupt la el acasă. Vreau să fiu campion mondial şi e clar că va trebui să cîştig detaşat pentru a fi dat învingător", a declarat Ionuţ ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. "Va fi un meci cu casa închisă, vor fi 11.000 de oameni în tribună", a anunţat şi promotorul Eddie Hearn.

Românul a venit cîteva zile în ţară, pentru a-şi vedea familia şi cunoscuţii, iar luni va pleca din nou în Canada, unde va începe pregătirile disputei cu Brook.

Inspirat de Abraham
JoJo Dan a adunat 36 de meciuri la profesionism, dintre care a pierdut doar două, contra turcului Selcuk Aydin, cînd a boxat pentru titlul WBC Silver la mijlocie. În meciul doi a stat în ring contra turcului chiar dacă avea maxilarul fracturat din runda a doua.

"Îi mulţumesc lui Dumnezeu, maxilarul s-a sudat bine. Am fost optimist tot timpul şi, iată, am revenit! M-am gîndit tot timpul la meciul lui Arthur Abraham, care a boxat la fel, cu maxilarul rupt, cîteva reprize, a stat apoi o perioadă, şi-a revenit, a boxat şi în Super Six şi asta m-a motivat şi pe mine", a spus Ionuţ.

"Voi avea în faţă un adversar greu!"
Britanicul Kell Brook a cîştigat titlul mondial IBF în faţa americanului Shawn Porter în august 2014, dar de atunci nu a mai putut boxa. În luna septembrie a fost atacat de un necunoscut pe o plajă din Tenerife.

"Sînt foarte fericit. Cînd eram în spital mă gîndeam că e posibil să nu mai pot merge niciodată, iar acum iată-mă din nou gata să urc în ring, la mine acasă, pentru titlul mondial. Ştiu că nu va fi uşor, JoJo Dan a muncit din greu pentru a obţine această şansă şi sînt sigur că va da totul în ring", a declarat Brook, care are 33 de victorii la profesionism.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dash.berlin
dash.berlin  •  29 Ianuarie 2015, 18:58

Cam tarziu la 34 de ani .

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  24 Ianuarie 2015, 11:47

...sper sa nu fi facut K.O. prea repede ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează