SPORTURI  »  BOX  »  FLOYD MAYWEATHER JR-VICTOR ORTIZ

KO ucigător » Floyd Mayweather Jr a revenit cu un succes controversat şi este noul campion mondial WBC

Mayweather Jr l-a învins prin KO pe Victor Ortiz  foto: seattlepi.com +15   FOTO
Mayweather Jr l-a învins prin KO pe Victor Ortiz foto: seattlepi.com

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 septembrie 2011 14:43

Floyd Mayweather Jr  este noul campion mondial WBC la categoria semimijlocie. Americanul l-a învins prin KO pe Victor Ortiz.

Considerat unul dintre cele mai importante meciuri ale anului, confruntarea dintre Floyd Mayweather Jr. şi Victor Ortiz s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Cei aproape 17.000 de spectatori prezenţi în luxoasa arenă MGM Grand Garden Arena s-au bucurat de show-ul oferit de cei doi pugilişti, show în care au văzut de toate: lovituri fulgerătoare, dominare tactică, răutate, dorinţă de victorie.

Vezi mai jos o galerie foto de la meci!

Revenit după o pauză de 16 luni, Mayweather Jr. a intrat mai greu în meci, fiind dominat în prima rundă de adversarul său. Însă, odată intrat în ritm, americanul de 34 de ani, nu s-a mai oprit. Următoarele reprize a început să se instaleze la conducerea meciului, a reuşit o serie de lovituri ucigătoare în următoarele două reprize şi nu s-a mai oprit pînă în momentul în care nu şi-a văzut adversarul la pămînt.

Moment controversat

VEZI AICI VIDEO!

În cea de-a patra rundă, atunci cînd părea să revină în meci, Victor Ortiz l-a lovit cu capul pe american. Arbitrul a oprit meciul, l-a penalizat pe pugilistul de 24 de ani, iar acesta şi-a cerut scuze. Deşi şi-au atins mănuşile, semn că partida poate continua, momentele de confuzie au continuat, iar Mayweather a profitat din plin de acest lucru. Aflat cu garda jos, Floyd l-a luat prin surprindere pe Ortiz şi i-a dat un croşeu de stînga şi o directă de dreapta care s-au dovedit a fi decisive.

Întrebat de celebrul reporter Larry Merchant (80 de ani) despre maniera în care a cîştigat, Mayweather Jr s-a enervat şi l-a ameninţat: ”Du-te de aici! Pleacă! HBO ar trebui să te dea afară, nu ştii nimic despre box! Tot timpul te iei de mine!", a afirmat nervos americanul.

Merchant  nu s-a lăsat mai prejos şi i-a oferit un răspuns pe măsură: "Dacă eram cu 50 de ani mai tînăr, ţi-aş fi dat una!"

Vezi mai jos desfăşurarea meciului pe reprize!

”Vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru această victorie. Mulţumesc şi echipei care m-a ajutat enorm. Mi-a atins mănuşile, am revenit în meci şi am lovit. Nu sîntem aici să ne plîngem, trebuie să te protejezi tot timpul. Aşa este în box”, a declarat Mayweather Jr la finalul meciului.

Am crezut că meciul este întrerupt. M-am uitat la arbitru şi aşteptam. Nu a fost o lovitură intenţionată, mi-am cerut scuze. I-am spus că a fost greşeala mea”, a afirmat Ortiz.

***

Runda 4

Mayweather Jr cîştigă prin KO! Americanul revine cu victorie şi este noul campion mondial WBC! Cea de-a patra rundă a fost decisivă pentru stabilirea învingătorului. Victor Ortiz a revenit în meci, a reuşit o serie bună de atacuri şi, pentru cîteva minute, şi-a dominat adversarul. Ortiz l-a lovit cu capul pe Mayweather, meciul a fost oprit, iar pugilistul de 24 de ani a fost penalizat şi-a cerut scuze. Îmediat după acest incident, partida s-a reluat, iar Floyd a profitat de neatenţia adversarului său şi l-a pus la pămînt, obţinînd prima victorie după revenire. Chiar dacă publicul a început să-l fluiere, pe motiv că nu a aşteptat că lucrurile să se regleze, Mayweather a declarat la finalul partidei că victoria nu poate fi contestată, atîta timp cît cei doi pugilişti şi-au atins mănuşile.

Runda 3

Floyd se instalează şi mai bine la conducerea meciului şi îşi domină tactic adversarul. Cu o viteză în plus, Mayweather Jr a reuşit să-i anticipeze loviturile lui Ortiz, s-a apărat perfect şi şi-a creat un avantaj din punct de vedere ofensiv cu loviturile de dreapta pe care le-a avut.

Runda 2

Mayweather Jr. începe să se instaleze la conducerea partidei. După o primă repriză în care mai mult s-a apărat, fostul campion mondial s-a dezlănuit în cea de-a doua şi l-a surprins de cîteva ori pe Ortiz cu lovituri directe de dreapta. În plus, americanul s-a apărat foarte bine, iar adversarul său nu s-a mai putut apropia de el.

Runda 1

Partida a început în forţă. Cei doi pugilişti au atacat încă de la primul gong, cu un avantaj pentru Victor Ortiz care a fost mai ofensiv şi care l-a pus în dificultate de cîteva ore pe adversarul său cu o serie de croşee rapide.

UPDATE 06:55// A început meciul dintre Mayweather Jr. şi Ortiz. Publicul, aflat în mare parte alături Floyd, a început să-l susţină de la debutul meciului.

UPDATE 06:44// După intonarea imnurilor naţionale, celebrul announcer Michael Buffer i-a prezentat pe cei doi boxeri. Contrar unui meci obişnuit, Victor Ortiz, campionul mondial WBC, a intrat primul  în sală. Mayweather Jr. a făcut spectacol încă înainte de începerea meciului şi s-a lăsat aşteptat. Printre cei care s-au aflat alături de americanul de 34 de ani a fost şi rapper-ul 50 Cent.

***

După o pauză de 16 luni, Mayweather Jr urcă din nou în ring, fiind încrezător în şansele pe care le are în faţa americanului care este cu zece ani mai tînăr decît el. Campion mondial la cinci categorii diferite, Floyd, care a fost invincibil în cele 41 de meciuri pe care le-a disputat la profesionişti, crede că meciul cu Ortiz se va încheia înainte de limită şi mizează pe lipsa de experienţă a adversarului său.

Victor nu se va da la o parte atîta timp cît vine să lupte. Fiecare oponent care a procedat aşa, a sfîrşit prin a fi învins prin knock-out. Cînd Shane Mosley m-a prins cu o lovitură bine, am reuşit să scap şi apoi tot ce a făcut a fost să supravieţuiască. Pe Juan Manuel Marquez l-am bătut atît de rău încît a intrat în comă. Ortiz nu va fi capabil să-mi facă faţă”, a declarat Mayweather Jr.

De cealaltă parte, Victor Ortiz (29-2-2) îşi va pune în joc pentru prima dată titlul mondial WBC, titlu pe care l-a cucerit pe 16 aprilie în faţa lui Andre Berto, prin decizie unanimă. Chiar dacă este cotat cu şansa a doua, Ortiz nu concepe să nu-şi păstreze centura.

”Nu mă sperie. Din nu ştiu ce motive, acest băiat a băgat frica în toţi rivalii său. Nu ştiu cum a făcut asta, dar de această dată nu şi-a ales omul potrivit”, a declarat Ortiz.

Păreri împărţite

În aşteptarea unuia dintre cele mai importante meciuri ale anului, aşa cum este considerată confruntarea dintre Mayweather Jr şi Ortiz, presa americană a cerut părerea despre învingător mai multor nume mari din lumea boxului.

George Foreman, fost campion mondial

”Această partidă reprezintă o oportunitate unică pentru Victor Ortiz. Ia pumni, dar ştie să şi dea. Cred că se va impune după şapte runde, îl va doborî pe Mayweather”.

David Haye, fost campion mondial
”Mayweather va cîştiga prin decizie unanimă. Va fi un meci interesant, mai ales că Floyd vine după o pauză destul de lungă, iar Ortiz se află în faţa confruntării vieţii. Victor s-ar putea să aibă momentele sale de dominaţie în meci aşa cum a avut şi Mosley, dar pînă la urmă va învinge perfecţiunea lui Mayweather”.

Bernard Hopkins, campion mondial WBC la categoria semigrea
”Cred că victoria îi va reveni pugilistului cu cel mai mare IQ de luptă şi celui care va profita cel mai bine de experienţa sa. Aveţi în faţă un boxer care a urcat în ring de mai multe ori decît adversarul său , un băiat care vine dintr-o familie de boxeri. Îmi place şi Ortiz. Nu aş fi surprins dacă Victor va face faţă la toate atacurile lui Floyd. Însă, cu stilul lui Mayweather Jr şi cu cel al lui Ortiz, îl văd pe Floyd cîştigător”.

Playtech: IREAL! Cine este, de fapt, cumnata Simonei Halep. Luminița a atras toate privirile, cât de bine arată


Comentarii (54)
uclujnapoca
uclujnapoca  •  19 Septembrie 2011, 18:21

nu te poti astepta la mai mult de la un negru! am trait cu destui sa stiu ce le poate capul :) sunt mizerii jegosiii astia de ciorrrroi! Ok, nu vreau sa generalizez dar la ei proportia e mare 90% sunt gunoaaaiee

ndanio
ndanio  •  19 Septembrie 2011, 11:40

Mayweather e demonstrat ca este un boxer mic si la propriu si la figurat.

thepowersthatbe
thepowersthatbe  •  19 Septembrie 2011, 09:27

Inca o data ma vad nevoit sa repet ca majoritatea celor care comenteaza aici sunt pe spate in ceea ce priveste boxul. Mayweather a procedat bine, corect. In regulament nu zice ca trebuie sa lovesti doar dupa ce adversarul ridica mainile si intra in garda. Daca ala vrea sa stea cu ele pe jos, nu are decat. In schimb, regulamentul zice clar ca nu ai voie sa dai un cap in gura adversarului. Daca as fi fost arbitru, as fi oprit meciul acolo si gata. Ce s-ar fi intramplat daca lovitura era un pic mai puternica si il facea pe Mayweather sa nu mai fie la fel de atent la meci? Daca ar fi fost facut KO de Ortiz imediat dupa acea lovitura, ce ar mai fi zis lumea? Taceti din gura si nu mai comen

Vezi toate comentariile (54)
Comentează