SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE - JEAN PAUL MENDY, 9 IULIE, ROMEXPO

Leonard Doroftei: "Mendy ştie box pînă ajunge lîngă ring" :)

Leonard Doroftei si Lucian Bute
Leonard Doroftei si Lucian Bute

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 21 iunie 2011 18:13

"Vaştag este Dumnezeul boxului românesc", aşa a început Leonard Doroftei să spună povestea boxului din punctul de vedere al unui campion la emisiunea lui Gabi Safta de la Radio GSP.

Relaxat şi cu zîmbetul pe buze, "Moşul" a istorisit cum a decurs cariera lui la Inter box, clubul canadian la care este legitimat şi campionul IBF, Lucian Bute.

"Am avut numai adversari puternici. Primele două, trei zile după meciuri nu mai vedeam nimic. Abia în a treia zi zăream ceva", îşi aminteşte rîzînd Leonard Doroftei. Şi continuă: "Nu am cui să mulţumesc pentru performanţele mele. Am obţinut totul cu aceşti doi pumnii (şi îi arată cu mîndrie). Singura fiinţă care a fost alături de mine şi cînd am fost pe culmile gloriei şi după ce nu am mai intrat în ring a fost soţia mea. Ei îi datorez ceea ce am ajuns".

După glorie a urmat şi căderea. O pantă abruptă pe care a coborît-o rapid
"Totul s-a rupt atunci cînd psihologul meu personal i-a dezvăluit secrete din şedinţele noastre antrenorului Stephan Larouche. Atunci am simţit că nu mai pot continua acolo", a spus Doroftei cu o durere uşor de remarcat. 

În ceea ce priveşte rivalitatea din Leonard Doroftei şi Lucian Bute, "Moşul" a explicat fără să ezite
"Eu nu am nimic de împărţit cu Bute. Fiecare are drumul lui. Eu am avut unul mai greu, el are unul mai uşor. Totul a pornit de la simplul fapt că am fost sincer şi am spus ce gîndesc, fără să iau în considerare că se poate interpreta greşit. Am spus că pentru a ajunge să boxeze în America, lui Bute îi trebuie adversari mai puternici".

Doroftei va fi prezent la gala care va avea loc pe 9 iulie, la Romexpo şi care va avea ca main event meciul pentru centura mondiala IBF, cel dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy.
"Mendy este bun pînă ajunge lîngă ring", a spus Doroftei rîzînd în hohote. "Un meci cu Kelly Pavlik este cel care îl poate propulsa pe Bute în boxul din America. Este doar prima treaptă", a mai spus Doroftei la Radio GSP.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
craku
craku  •  08 Iulie 2011, 19:08

Isi dau romanii cu parerea despre 2 boxeori care cu bune cu rele au adus un aport acestui sport,isi dau romanii cu parerea repede aia care sunt patrioti doar pe internet si revolutionari tot pe internet. Vorbesc aia care se dau mari sportivi dupa 2 luni de sala si au impresia ca le stiu pe toate.Ba baieti ba ....

master_boy1981
master_boy1981  •  22 Iunie 2011, 16:14
Postat de rapid_visiniu pe 22 Iunie 2011, 00:31

Numai copiii l-au criticat pe Doroftei.Cu ce a mintit Leonard cand a spus ca el a avut meciuri grele si Bute meciuri usoare?Eu am tinut si voi tine cu Lucian in fiecare meci de-al lui...dar asteptam si pugilisti cu nume in boxul mondial.

copil oi fi ,tu unii au peste 30 de ani, e usor sa vb ca sunt adversari usori , singurul cu nume a lui Doroftei a fost Gati care a maturat cu el pe jos ,cand te bate cantaru pt un meci de titlu modial mai bine taci si iti vezi de traba ta ,dar e usor sa vb de pe margine ca sunt toti slabi , pana acum Bute e neinvins si ma indoiesc ca o sa fie batut de cantar vreodata

enx4all
enx4all  •  22 Iunie 2011, 16:11

asa de multi pumni ai dat de abia dupa 3 zile zareai ceva?tare dorine ai devenit tzigan cu adevarat frustratule,te-am aclamat in miomentele de glorie dar cred ca pumnii incasati inca i resimti in creier si vezi mai usor cu spritzu ca dai cantarul peste cap

Vezi toate comentariile (27)
Comentează