SPORTURI  »  BOX  »  BERNARD HOPKINS-CHAD DAWSON

liveTEXT Final controversat » Hopkins a pierdut titlul mondial în faţa lui Dawson

Dawson l-a trimis la podea pe Hopkins după o lovitură cu cotul foto: getty image +7   FOTO
Dawson l-a trimis la podea pe Hopkins după o lovitură cu cotul foto: getty image

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 20 octombrie 2011 15:19

Bernard Hopkins a pierdut titlul mondial WBC la categoria semigrea în faţa lui Chad Dawson după un final controversat, în care publicul a ajuns să-i fluiere pe cei doi pugilişti.

Asta e boxul. Nu vreau să vorbesc despre incident, vreau doar să spun că Hopkins m-a dezamăgit. Eu sînt noul campion şi asta contează. M-am pregătit trei ani pentru acest meci, nu vreau nici un rematch”, a declarat Dawson

Ceea ce s-a întîmplat în această seară nu este box. M-a luat şi m-a aruncat pe sus. Aş fi putut continua meciul şi într-o mînă, dar arbitrul nu m-a mai lăsat”, a spus şi Hopkins.

După o prima repriză în care cei doi pugilişti s-au tatonat, a urmat o rundă secundă care s-a încheiat înaintea timpului regulamentar şi la finalul căreia Hopkins a pierdut titlul mondial, iar Dawson a fost fluierat timp îndelungat de publicul american.

Cu 50 de secunde înainte de terminarea celei de-a doua reprize, Dawson, care se afla la conducerea meciului, l-a luat pe sus pe Hopkins şi l-a împins cu umărul la podea. Bernard a acuzat o accidentare la umăr şi nu s-a mai putut ridica de jos. După cîteva momente, în fluierăturile publicului, Dawson şi Hopkins au avut un schimb mai dur de replici.

Arbitrul a considerat că lovitura lui Chad a fost regulamentară şi l-a declarat învingător pe americanul de 29 de ani prin knock-out tehnic.

RUNDA 2
Şi în runda secundă, Chad Dawson a fost cel care a avut iniţiativa.  La finalul acesteia, Dawson l-a băgat din nou în corzi pe Hopkins, iar după o lovitură mai puternică Chad l-a aruncat cu umărul pe veteranul pugilist direct pe podea. Hopkins a acuzat o accidentare la umăr şi nu a mai putut să continue meciul, iar Chad Dawson a fost declarat învingător prin knock-out tehnic.

RUNDA 1

Debutul partidei i-a găsit pe cei doi pugilişti tatonîndu-se, însă spre finalul acesteia schimbul de lovituri dintre Hopkins şi Dawson s-a înteţit. Dawson l-a băgat o dată în corzi pe veteranul Hopkins, dar acesta a reuşit să se aprere şi să scape de atacurile adversarului.

UPDATE 07:00/ A început meciul dintre Chad Dawson şi Bernard Hopkins

****
Devenit cel mai vîrstnic campion mondial la profesionism după ce pe 21 mai 2011, la 46 de ani, l-a învins prin decizie unanimă pe Jean Pascal, Bernard Hopkins îl înfruntă pe Dawson, un pugilist american cu 17 ani mai tînăr care a devenit challenger obligatoriu datorită victoriei cu Adrian Diaconu.

Chiar dacă este cotat cu şansa a doua, Bernard Hopkins este conştient că o posibilă victorie i-ar asigura un loc definitiv în istoria boxului profesionist. ”Ar putea fi fiul meu, dar deja sînt obişnuit cu asta. Nu mai sînt mulţi băieţi care să nu-mi poată fi copii şi care să se bată la nivelul meu”, a afirmat americanul.

De cealaltă parte Chad Dawson consideră confruntarea cu Hopkins drept cea mai importantă din carieră. ”Vreau să ajung în poziţia lui Bernard, deci trebuie să-l fac să dispară din calea mea. Ştiu că pot să-i pun probleme şi cred că şi el este conştient de asta. Va fi o partidă dificilă”, a declarat Chad.

Meciurile vieţii
Pe 18 decembrie 2010, la Colisee Pepsi (Quebec), Bernard Hopkins a boxat împotriva campionului mondial WBC şi IBO de la acea vreme, canadianul Jean Pascal. Meciul s-a încheiat la egalitate şi, din cauza controverselor care au apărut, oficialii WBC au decis rejucarea. La cinci luni distanţa, la Centre Bell (Montreal), cei doi pugilişti au urcat din nou în ring. Deşi a fost susţinut de peste 17.000 de oameni, Jean Pascal nu a putut să-i facă faţă americanului şi a pierdut centura, devenind cel mai bătrîn campion mondial.

Din punctul meu de vedere, cred că Dawson are toate calităţile pentru a-l învinge pe Hopkins. Are viteză, putere şi forţă în plus, dar nu ştiu dacă Chad este suficient de inteligent pentru a trece de un veteran ca Bernard”, a declarat Pascal.

”Scopul meu este să fiu pugilistul anului. Scopul meu este să fac din nou istorie. Nu mai sînt sportivi care la peste 45 de ani să reuşească asemenea performanţe”
Bernard Hopkins

”Este meciul pe care l-am aşteptat întreaga carieră. Sînt pregătit să lupt împotriva unui mare campion. Vreau să le arăt tuturor că sînt cel mai bun”
Chad Dawson

Bernard Hopkins
-născut pe 15 ianuarie 1965
-campion mondial WBC la categoria semigrea
-fost campion mondial IBF, WBC, WBA şi WBO la categoria grea
- record: 52 (32 KO)-5-2
-debut la profesionism: 1988
-poreclă: The Executioner

Chad Dawson
-născut pe 13 iulie 1982
-fost campion WBC, IBF şi IBO la categoria semigrea
-record: 30 (17 KO)-1-0
-debut la profesionism: 2001
-poreclă: Bad

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
sandmann
sandmann  •  16 Octombrie 2011, 17:29

had3s89 si saviola , voi chiar nu ati inteles de atata vreme , ca donking e suferind "cu capu" ? saracu baiat a fost traumatizat de mic probabil, abuzat sau mai rau, cine stie?se vede clar asta din nivelul abject al comentariilor lui. singura solutie in aceste cazuri e ignorarea totala. in timp doctorii o sa-i gasesca medicamentatia adecvata. sau , si mai bine, il va bate Bute pe Ward la anul , si ii va provoca alienatului atac de cord.

had3s89
had3s89  •  16 Octombrie 2011, 10:00

ia sa-i aud acum pe toti gaozarii.....hopkins are 47 de ani, asta nu mai e bosorog?!...oricum bute-l bate pe chad dawson cu o mana legata!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează