SPORTURI  »  BOX  »  AYDIN SELCUK-JOJO DAN

liveTEXT/ Nici acum » Jojo Dan a pierdut din nou în faţa lui Selcuk Aydin

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2011 00:23

JoJo Dan a pierdut şi cea de-a doua confruntare cu Aydin Selcuk. Românul a fost învins din nou de turc la puncte, la finalul unui meci în care toţi cei trei arbitrii  l-au considerat victorios pe Selcuk.

UPDATE 00:13// Aydin Selcuk a fost desemnat învingător la puncte. Scorul a fost: 113-112, 113-112, 115-111.

UPDATE 00:09// În aşteptarea deciziei arbitrilor, publicul a început să arunce cu obiecte din ring. Selcuk este aclamat de întreaga sală. Aydin se plimbă cu steagul Turciei în ring, în timp ce românul a rămas în colţul său unde este felicitat de cei din staff-ul său.

RUNDA 12

Turcul a fost avertizat din nou, repriza se încheie sub semnul echilibrului, cu cei doi pugilişti aflîndu-se în atac. Meciul se încheie, JoJo Dan este îmbrăţişat de cei din staff-ul său, în timp ce turcul se îndreaptă nervos spre colţul său.

RUNDA 11

JoJo Dan are un început de repriză fenomenal. Românul îl loveşte din toate părţile pe turc care de-abia se mai ţine pe picioare. Însă turcul nu a renunţat şi a reuşit o dreaptă în bărbie care-l dezechibibrează pe Ionuţ. Acesta e numărat din nou.

RUNDA 10

Luptă surdă în mijlocul ringului. Cei doi pugilişti încearcă să găsească o breşă în apărarea adversarului, JoJo Dan loveşte puternic la corp, însă turcul rezistă foarte bine.

RUNDA 9

Încurajat de întreaga sală, Selcuk preia conducerea meciului. Turcul reuşeşte o directă de dreapta bună care îl izbeşte din plin pe român. JoJo Dan trece prim momente dificile, Aydin mai reuşeşte două croşee de dreapta foarte bune.

RUNDA 8

Repriza decurge în favoarea românului. JoJo Dan îl trimite în corzi pe Selcuk, cei doi pugilişti sînt despărţiţi de arbitru. Ionuţ încheie repriza în ofensivă, cu o serie de lovituri directe la corp.

RUNDA 7

Şi această repriză este întreruptă de turc. Selcuk reuşeşte cîteva lovituri bune, o directă şi un croşeu de stînga. Românul se descurcă bine în defensivă şi parează atacurile turcului.

RUNDA 6

JoJo Dan a avut o repriză foarte bună. După o serie de lovituri puternice şi, profitînd de micşorarea ritmului din punct de vedere fizic al turcului, românul reuşeşte un uppercut la corp excelent care îl pune în dificultate pe Selcuk.

RUNDA 5

Românul continuă ofensiva, încearcă să găsească o breşă în apărarea turcului. După o directă la corp, JoJo Dan îl pune la podea pe Aydin, acesta se ridică imediat  şi nu este numărat, arbitrul considerînd că a fost dezechilibrat.

RUNDA 4

Meciul a fost oprit de două ori. În ambele cazuri, turcul a primit avertisment de la arbitrul de ring din cauza unor lovituri nepermise pe care le-a aplicat românului. JoJo Dan încearcă să lovească cît mai puternic în corp şi să-l surprindă pe Selcuk. După primele patru reprize, scorul este 38-36 pentru Aydin. Românul s-a accidentat la arcada ochiului stîng, însă continuă meciul.

RUNDA 3

Runda i-a aparţinut românului care a reuşit să contreze toate loviturile venite din partea turcului. JoJo Dan a avut o serie foarte bună de lovituri directe la faţă care l-au dezechilibrat pe Aydin: un uppercut în stomac, trei croşee de dreapta. Ionuţ e în avantaj din punct de vedere tehnic.

RUNDA 2

Românul a aplicat aceeaşi tactică şi în această repriză. A atacat cu lovituri directe la corp care l-au pus în dificultate pe turc, reuşind să preia conducerea. Aydin îl împinge pe român, acesta se dezechilibrează, însă îşi revine rapid şi încheie runda în avantaj, după un croşeu perfect. Selcuk a fost avertizat pentru împingerea din timpul reprizei.

RUNDA 1

Ionuţ a început foarte bine meciul, atacînd încă din primul moment. Ofensiva românului a fost stopată spre finalul rundei cînd turcul a reuşit să-l pună la podea pe JoJo Dan. Acesta a fost numărat, însă s-a ridicat şi a continuat confruntarea.

UPDATE 23:10// Cu mîna la inima, JoJo Dan a ascultat intonarea imnului României. Acelaşi gest l-a făcut şi adversarul său în momentul în care a fost cîntat şi imnul Turciei.

UPDATE 23:03// JoJo Dan a intrat în sală sub fluierăturile celor peste 5.000 de spectatori. Pugilistul român este însoţit de Pierre Bouchard, antrenorul său, Stephan Larouche, Cristi Gănescu, promoterul său. De cealaltă parte, turcul Aydin a avut parte de o primire spectaculoasă.

UPDATE 23:45// JoJo Dan a făcut ultimele mişcări de încălzire înainte de startul meciului. Românul a primit ultimele sfaturi de la antrenorul său.

JoJo Dan este susţinut de o galerie numeroasă de români şi cîţiva susţinători din Canada, printre aceştia aflîndu-se şi Lucian Bute, campionul mondial IBF, alături de antrenorul său, Stephan Larouche, dar şi Rudel Obreja, preşedintele Federeţiei Române de Box.

*****

Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, a ajuns în Trabzon pentru a-l susţine pe Jojo Dan în lupta sa cu turcul Selcuk. Ajuns la 30 de ani, bucureşteanul e conştient că o victorie cu Selcuk (locul 16 mondial) l-ar propulsa mult în clasament la categoria uşoară, unde ocupă poziţia a 30-a.

JoJo Dan are o bursă de 100.000 de dolari la meciul cu turcul Selcuk Aydin pentru centura WBC Silver
E cea mai mare bursă din cariera sa. Pe aceeaşi sumă a luptat cu turcul şi în 2010, la Istanbul. Atunci, după 12 reprize de mare spectacol, Selcuk a cîştigat la puncte, decizia 2-1, dar situaţia în ring a stat cu totul altfel. "JoJo Dan ar fi trebuit dat cîştigător fără probleme, dar meciul a avut loc în Turcia", a declarat atunci Cristi Gănescu, promotorul lui JoJo.

Acum, Ionuţ nu se mai teme de decizia arbitrilor, deşi întîlnirea are loc tot în Turcia, la Trabzon. "Am să încerc să nu mai las loc de interpretări. Sînt mult mai bine pregătit decît la primul meci şi nu mi-e frică de faptul că decizia o să mai fie una strîmbă", a declarat JoJo.

Se vorbeşte chiar de un meci cu Floyd Mayweather jr., dar JoJo rămîne cu picioarele pe pămînt. "Să trec mai întîi de turc şi apoi vom mai vedea. Ştiu că vor fi burse şi mai mari, voi cîştiga bani mai mulţi, dar prima condiţie e să-l bat pe Selcuk", a adăugat Ionuţ.
Partida românului, care contează pentru centura WBC Silver, va fi transmisă în direct doar la Radio România Actualităţi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (74)
mihaienache
mihaienache  •  27 Noiembrie 2011, 12:25

din nou japca pacat ...e bun romanasu.se pare ca aceasta a 2 infrangere il poate costa cariera,nu prea te mai baga lumea in seama dupa 2 infrangeri...si cu un promotor ca gainescu slabe sperante pt danutz...pacat

geoan80
geoan80  •  27 Noiembrie 2011, 08:41

era de asteptat aceasta decizie, asa i trebuie daca se duce tocmai in turcia a doua oara dupa ce a fost furat si prima oara; daca nu s-a invatat minte asta e iar depsre un meci cu mayweather :)) cred ca glumiti =)))

rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  27 Noiembrie 2011, 00:33
Postat de seby_sebastian pe 27 Noiembrie 2011, 00:27

poti sa lovesti intr-o repriza de 1000 de ori si ala de 10 ori...daca ala puncteaza adik lovitura intra cum se spune in box pe ala il puncteaza ...asa s-a intamplat si acum....in prima repriza clara lovitura in barbie ...asa ca...2 vb un ban nu fac ...turcul a castigat pe merit ..a fost pervers ,,,a boxat intr-un stil la nivel inalt..a fugit , a lovit a castigat

Turcul mi s-a parut si de aceasta data rudimentar:tine bine garda si da tare.Jojo e mult mai complet decat el.2-3 reprize Jojo le-a inceput extrem de bine:2-3 directe,facea pasul inapoi si tot asa.Sunt un biet amator dar s-a vazut de la distanta ca asta era metoda de a castiga si a-l enerva pe turc descoperindu-se mai mult.Probabil ca Jojo simtea ca nu e de ajuns ptr. a castiga aceasta tactica,mai ales ca-n primul meci arbitri l-au furat.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează