SPORTURI  »  BOX  »  FINALA SUPERSIX

liveTEXT şi FOTO » Victorie fără istoric » Andre Ward este regele turneului SuperSix

Andre Ward a cîștigat turneul SuperSix foto: ringtv.craveonline.com +14   FOTO
Andre Ward a cîștigat turneul SuperSix foto: ringtv.craveonline.com

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2011 16:33

Andre Ward a cîştigat finala SuperSix în faţa lui Carl Froch, prin decizie unanimă, după un meci în care l-a dominat categoric pe britanicul supranumit ”Cobra”. Datorită acestui succes, Andre Ward şi-a păstrat titlul mondial WBA şi şi-a adăugat în palmares şi cea de-a doua centură, WBC, la categoria supermijlocie.

VEZI VIDEO AICI!

Deşi a ieşit în evidenţă prin declaraţiile războinice pe care le-a făcut înaintea confruntării, Carl Froch nu a reuşit să impresioneze şi în ring şi, la finalul unui meci în care a contat doar în prima repriză, a suferit cea de-a doua înfrîngere din carieră, pierzînd şi titlul mondial WBC.

Imediat după gongul final, întrebat despre posibilitatea de a boxa împotriva lui Lucian Bute, Andre Ward nu a vrut să facă nici un comentariu: ”Nu era potrivit să vorbim despre acest subiect înainte de meci, iar acum merit o pauză. Vom discuta despre acest lucru pe viitor. Bute trebuie să mai boxeze împotriva unui adversar de nivel A pentru a putea avea şanse cu mine”.

”Unul dintre avantajele pe care le-am avut în această seară a fost mintea mea. Am reuşit să menţin totul sub control. Sper că am făcut o treabă bună. Am fost surprins de cît de încet a fost Froch”

Andre Ward, campion mondial WBC şi WBA

42% a fost procentajul loviturilor punctate reuşite de Andre Ward (234 şi-au atins scopul din cele 573 lansate)

"Andre a avut o defensivă foarte bună. S-a mişcat foarte bine, s-a ferit, a atacat.. Sînt genul de lucruri pe care trebuie să le faci în box. S-a ţinut departe de loviturile mele. Sincer, cred că pot să-l înving pe Ward într-o seară bună. Trebuie să mai lucrez la anumite aspecte care ţin de partea tehnică

Carl Froch, finalist SuperSix

23% a fost eficacitatea loviturilor lui Carl Froch (din 683 de lovituri, doar 156 au fost punctate)

****

DECIZIA ARBITRILOR: 115-113, 115-113, 118-110 pentru Andre Ward

RUNDA 12

În ultima repriză, Froch a atacat fără încetare, însă nu a reuşit să mai facă nimic. Fără să mai atace decisiv, Ward s-a mişcat în ring cu o viteză ameţitoare şi s-a apărat fără probleme de încercările englezului de a-l pune la pămînt.

RUNDA 11

Ward nu mai atacă decisiv, însă este avantajat de viteza cu care se deplasează în ring. Deşi a încercat să lovească cît mai mult şi cît mai puternic, Froch nu a avut nici o şansă în faţa americanului care a răspuns la fiecare atac cu lovituri inteligente şi bine plasate.

RUNDA 10

În încercarea de încheia meciul înainte de limită, Froch porneşte în cea de-a zecea repriză în atac, reuşeşte să-l trimită pe Ward în corzi, însă americanul are situaţia sub control. ”Cobra” trimite două lovituri puternice de dreapta, Ward este pus puţin în dificultate, însă se deplasaează inteligent şi scapă de atacurile englezului

RUNDA 9

După un început în forţă a lui Ward, Carl Froch are o tresărire de orgoliu şi se dezlănţuie cu o serie de atacuri bune. Britanicul preia iniţiativa, se aruncă la luptă şi reuşeşte cîteva lovituri directe la corp bine ţintite. Cu toate acestea, Ward se menţine în gardă şi se apără fără probleme.

RUNDA 8

Pus din ce în ce mai evident în dificultate de atacurile lui Ward, Carl Froch loveşte fără ţintă, însă reuşeşte să se menţină la un nivel ridicat în apărare. Chiar dacă este vigilent şi atent, englezul nu a putut să pareze un uppercut de dreapta care îl pune în dificultate. La finalul reprizei, destul de nervos, Froch îl loveşte pe Ward după zgomotul gong-ului.

RUNDA 7

Deşi a fost mai activ decît în ultimele reprize şi a lovit mai hotărît, Carl Froch nu a fost capabil să-i pune probleme mari americanului. Ward şi-a continuat seria atacurilor calculate şi bine ţintite. Aflat în permanentă mişcare, Ward nu s-a lăsat mai prejos nici în apărare şi a reuşit să se opună loviturilor lui Froch.

RUNDA 6

Ward continuă să boxeze şi să lovească inteligent în faţa unui Froch care se aruncă în atac fără nici o ezitare. Americanul reuşeşte un croşeu scurt de dreapta foarte puternic care îl clatină puţin pe englez, însă acesta se ţine bine pe picioare şi continuă partida. Deşi încearcă să atace, majoritatea loviturilor sînt parate fără probleme de Ward.

RUNDA 5

Repriza a cincea începe cu acelaşi scenariu, cu Ward în atac şi Froch în gardă. Americanul loveşte inteligent şi punctează decisiv, reuşeşte un uppercut perfect, însă Froch rezistă atacurilor. Spre finalul reprizei, ”Cobra” încearcă să preia iniţiativa, aproape că îl trimite în corzi pe Ward, însă americanul îşi revine imediat.

RUNDA 4

Ward porneşte în forţă şi în această rundă. După o serie de două lovituri directe de stînga, americanul îl trimite în corzi pe Froch şi îl ţine acolo aproape jumătate de minut. Riposta englezului vine imediat. Froch reuşeşte un croşeu de dreapta, Ward se apără şi contiună cu o serie de trei lovituri nimicitoare.

RUNDA 3

Deşi a fost mai activ decît în repriza anterioară, Carl Froch nu a reuşit decît să treacă cu bine de atacurile continue ale lui Ward. Spre finalul rundei, englezul a încercat în mai multe rînduri să lovească cu directa de stînga, însă de fiecare dată, graţie unei viteze bune, americanul s-a apărat şi a rămas pe poziţii.

RUNDA 2

După o primă rundă în care a stat mai mult în defensivă, Ward a dat drumul atacurilor, apropiindu-se din ce în ce mai mult de englez. Cu un plus de viteză, Ward loveşte puternic la corp şi începe să-i pună problemele britanicului. De cealaltă parte, Froch a rămas în gardă, iar spre final a încercat o serie de lovituri directe care, însă, nu şi-au atins ţinta.

RUNDA 1

A început partida. Carl Froch este primul care atacă după mai bine de 30 de secunde în care nici unul dintre boxeri nu a forţat. Avantajat de alonjă, britanicul este mai incisiv, însă Ward reuşeşte să pareze fără probleme atacurile lui Froch. Britanicul preia iniţiativa şi porneşte cu un mic avantaj în această confruntare.

UPDATE 04:35// În timp ce Froch şi Ward fac ultimele mişcări de încălzire, announcer-ul  meciului îi prezintă pe cei doi pugilişti

UPDATE 04:27// Sub uralele publicului şi a frumoasei soţii, Carl Froch şi-a făcut intrarea în ring, îmbrăcat într-un halat negru. De cealaltă parte, nici Andre Ward nu s-a lăsat mai prejos şi a intrat în sală, susţinut de majoritatea celor prezenţi în tribune.

***

UPDATE 03:56// A început ultimul meci înaintea confruntării dintre Ward şi Froch. Meciul îl are în prim-plan pe Edison Miranda, unul dintre pugiliştii în faţa căruia Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial IBF.

UPDATE 02:56// Prezent la evenimentul din SUA, Lucian Bute, campionul mondial IBF, a comentat pentru presa americandă ultimele declaraţii făcute de Carl Froch la adresa sa.

”Andre Ward e în avantaj, are mai multe calităţi, viteză. Dar, orice pumn poate schimba soarta meciului. Totuşi vreau să cîştige Carl Froch. Deja a devenit o chestiune personală”, a afirmat românul.

Nu sînt surprins de ultimele atacuri ale lui Froch. Comentariile se vor termina atunci cînd ne vom întîlni în ring. Doar ce se va întîmpla acolo contează”, a adăugat Bute.

AVANCRONICĂ

La finalul a doi ani în care şase dintre cei mai buni boxeri de la categoria supermijlocie au concurat în turneul SuperSix, acestora alăturîndu-li-se alţi doi din cauza accidentărilor, mîine dimineaţă, la Atlantic City, se va desfăşura epilogul competiţiei. O competiţie la startul căreia nu s-a aflat şi Lucian Bute, campionul mondial IBF. Deşi este considerat unul dintre cei mai buni pugilişti ai categoriei, fiind plasat în unele clasamente chiar pe primul loc, românul nu a fost invitat să participe la acest turneu. Pentru anul 2012 însă se vorbeşte din ce în ce mai des despre o confruntare care să-i aducă în ring pe Bute şi pe cîştigătorul finalei dintre Ward şi Froch. Miza unei astfel de confruntari ar fi uriaşă, ţinînd cont că în joc vor fi trei centuri mondiale, cea a românului şi cele două, WBC şi WBA, ale învingătorului SuperSix.

Decizie unanimă
Dornic ca următoarea partidă să fie împotriva unuia dintre cei doi protagonişti ai finalei, Lucian Bute, care va fi prezent în Boardwalk Hall, alături de oficiali de la Interbox, îl vede învingător pe Ward. "E un boxer inteligent, are nişte calităţi extraordinare, va face faţă cu bine forţei pumnilor lui Froch", a explicat campionul mondial IBF. Nici Stephan Larouche, antrenorul său, nu-i dă nici o şansă englezului. "Chiar dacă are braţe puternice şi posedă jab bun, nu văd cum poate să treacă Froch de enigmaticul Ward. Va fi umilit", a declarat şi canadianul.

Critici dure
Atît Ward (24-0), cît şi Froch (28-1) nu au ratat nici o ocazie de a-l ataca pe Bute, pe care îl consideră un boxer bun ce a luptat cu adversari mediocri. "Nu e în top, nu s-a confruntat cu nimeni. Noi nu mai avem nimic de demonstrat. El trebuie să vină la noi, nu invers", a afirmat Froch, în timp ce Ward i-a clasat pe oponenţii pe care i-a întîlnit Lucian în meciurile pentru titlurile mondiale "la nivelul B minus sau C. Aproape că s-a autoprotejat".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (66)
thepowersthatbe
thepowersthatbe  •  19 Decembrie 2011, 09:25

Cu oricare s-ar bate, Bute va invinge. E mai bun ca ei. Bute termina meciuri, nu ca astia. Astia-s obisnuiti cu decizii unanime. Cand vine stanga lui Bute si conecteaza cu ficatul sau maxilarul adversarului, atunci stii sigur ca meciul e gata.

msch
msch  •  19 Decembrie 2011, 07:40

pt cine intelege cat de cat boxul, dupa meciul de asta e clar ca froch e MULT sub bute. ward e pe acolo, dar cred ca o idee mai slab.

schukaryn
schukaryn  •  18 Decembrie 2011, 22:38

I s a cam inchis gura marelui si neinfricatului Froch!!! Sa vedem ce o sa hotarasca Ward...k si el sta cam mult pe ganduri !!! Oare sa i fie frica ???

Vezi toate comentariile (66)
Comentează