SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Lucian Bute a revenit, dar nu i-a impresionat pe canadieni! » Pugilistul român l-a învins pe Grachev, dar e gata de revanşa cu Froch?

Bute se impune la puncte în faţa lui Grachev Foto: Montreal Gazzette
Bute se impune la puncte în faţa lui Grachev Foto: Montreal Gazzette

Articol de , - Publicat duminica, 04 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 04 noiembrie 2012 09:36

Lucian Bute s-a impus în această dimineaţă în faţa rusului Denis Grachev, dar e încă departe de forma care l-a făcut campion mondial.

Pugilistul român, aflat la primul meci după înfrîngerea de la sfîrşitul lunii mai în faţa britanicului Carl Froch, s-a impus la puncte, toţi cei trei arbitri punctînd în favoarea sa: 115-113, 118-110, 116-112. Bute este şi noul campion NABF, centura WBC a celui mai bun boxer din America de Nord.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Mr. KO a revenit după o pauză de 6 luni şi a bifat doar al şaptelea meci de 12 runde din carieră. Vizibil emoţionat şi încă apăsat de înfrîngerea cu Froch, românul a început timid partida. Grachev a încercat să profite de ezitările lui, dar fără prea mare succes. Diferenţa de valoare a existat.

Lucian a făcut pasul înapoi şi a aşteptat atacurile rusului, care însă n-a fost capabil să profite de prezenţa sub aşteptări a lui Bute. Abia la final, în ultima runda, am apucat să mai vedem ceva din vechiul Bute, sigur pe loviturile sale şi fără greşeală. Pînă atunci însă, Grachev s-a bătut admirabil, mult peste aşteptări, reuşind să-i pună mari probleme românului.

Rusul l-a hărţuit pe Bute, l-a presat şi l-a lovit cît a putut la mijlocul luptei. Românul a început să preia frîiele abia spre runda a zecea, cînd s-a folosit de avantajul alonjei şi a pus ceva distanţă între el şi adversar. Finalul i-a aparţinut, dar n-a fost lupta aceea inegală pe care speram s-o vedem, cu un Lucian care să-şi domine categoric rivalul.

Taxat de canadieni
Prestaţia românului i-a dezamăgit pe ziariştii din Canada, dar şi pe cei 10.122 de fani prezenţi la arena Centre Bell din Montreal, cea mai scăzută asistenţă la unul din meciurile sale din ultimii 5 ani. "Bute a cîştigat meciul, dar n-a convins pe nimeni", spun cei de la radio-canada.ca, care notează că pugilistul român e încă departe de o revanşă cu Carl Froch.

Montreal Gazzette pune sub semnul întrebării diferenţele mari dintre cele trei scoruri ale arbitrilor. Aceştia au notat meciul 115-114 pentru Bute, "cu o rundă încheiată la egalitate, dar pe care unii spun că ar fi meritat-o Grachev".

Îl vrea pe Froch
În ciudat evoluţiei sub aşteptări, Bute vrea imediat revanşa cu Carl Froch. "Grachev a fost un adversar greu, a pus mare presiune pe mine. Per total sînt fericit de cum m-am prezentat, de prestaţia mea după acel eşec cu Froch. Mă simt eliberat după înfrîngere, acesta e adevăratul Bute. Vreau revanşa, sper să cîştige următorul meci ca apoi să ne înfruntăm", a fost reacţia fostului campion IBF imediat după finalul meciului cu Grachev.

Grachev: "Trebuia să cîştig!"
Rusul nu a digerat prea bine înfrîngerea cu Bute şi îi cere românului revanşa în Statele Unite. "Cred că trebuia să cîştig. Am pierdut 3 sau 4 runde, dar ştiam că dacă se ajunge la decizie îmi va fi imposibil să cîştig. Îl vreau din nou pe Bute, dar în San Diego. Mă pot bate cu oricine, chiar şi cu cei din Super Six", ameninţă Grachev. Nici antrenorul său nu a fost foarte mulţumit de eşec şi acuză jocurile de culise: "Ştiam că dacă Denis ajunge le decizie nu poate cîştigă. Sînt prea mulţi bani la mijloc într-o luptă Bute - Froch. Bute n-ar fi cîştigat niciodată, dacă meciul de azi ar fi avut loc în SUA", a spus Barouch Ferreira.

liveTEXT
Runda a 12-a
Ultima repriză a meciului. Lucian primeşte o dreaptă, dar răspunde cu upercutul de stînga. Croşee peste braţ ale lui Grachev. Lucian trimite lovituri puternice, iar rusul încasează un croşeu de dreapta violent. Lucian caută KO-ul. Românul s-a dezlănţuit pe final de meci, îi ghiceşte toate intenţiile lui Grachev, mişcă permanent capul. Lovituri continue ale românului, care a dat drumul la braţe. Momente de final frumoase, cu Lucian oferind o demonstraţie de box în această ultimă rundă.

Runda a 11-a
Avantaj consistent al lui Bute. Lucian loveşte bine, trimiţînd croşee de dreapta puternice. Staff-ul lui Grachev îi transmite rusului să-l împingă în corzi pe român, dar Lucian iese bine şi loveşte tare cu ambele braţe.

Runda a 10-a
Grachev e dominat, nu are timp să gîndească, Lucian arată din ce în ce mai bine şi îl obligă să stea permanent în defensivă. Rusul forţează, dar loviturile sale nu ating ţinta. Upercut de stînga în figura lui Grahcev, răspunde rusul cu o lovitură la corp. O nouă repriză dominată de român

Runda a 9-a
Bute în avantaj. Larouche îi cere lui Lucian un upercut de stînga. Românul nu dă drumul la combinaţii căutînd în schimb KO-ul. Serii lungi ale rusului în blocaj, iar Lucian opreşte loviturile adversarului cu un croşeu de stînga. O nouă stîngă puternică trimisă de Bute în obrazul lui Grachev.

Runda a 8-a
Două lovituri rapide încasate de Lucian, care se resimte.. Croşeu de stînga în tîmplă, directă de dreapta şi Grachev ripostează cu lovitură la corp.

Runda a 7-a
Grachev nu-l lasă pe Bute să respire şi îl atacă în mod constant. Lucian caută upercutul de stînga şi încearcă să-l prindă pe contră, dar rusul se apără foarte bine. Stîngă tare a lui Grachev, dar românul răspunde imediat.

Runda a 6-a
Bute arată un box speculativ, Grachev reuşeşte să îl atingă cu o dreaptă grea, dar Lucian răspunde cu un upercut. Repriză terminată bine de român, dar care nu reuşeşte să îşi impună ritmul şi să controleze partida.

Runda a 5-a
"It's your time", i s-a transmis rusului din colţul său. Scădere de nivel a lui Bute, dar şi Grachev începe să resimtă loviturile lui Lucian. Croşee foarte largi ale rusului, dar Lucian stă închis, eschivează şi loveşte cu stînga. Dreapta lui îl loveşte de cîteva ori în figură pe Grachev

Runda a 4-a
Grachev începe să atace mai îndrăzneţ, dar Lucian ripostează bine şi trimite o lovitură bună. Încă un croşeu de dreapta al lui Lucian. Loveşte şi Grachev tare la corp şi la cap. Box pe contre. Din colţul lui Bute i se strigă românului să ia distanţă faţă de adversar.

Runda a 3-a
Ambii boxeri stau la distanţă. Grachev l-a şters cu un croşeu de dreapta pe Bute, dar românul se mişcă mult şi loveşte şi el la corp cu directa de dreapta. Repriză cîştigată de Bute

Runda a 2-a
O repriză asemănătoare cu prima. Lucian are de partea sa suporterii din arenă, care îi scandează numele.

Runda 1
O primă repriză de acomodare, de cunoaştere. O repriză dominată de român, dar Lucian Bute se alege cu o tăietură la pleoapa stîngă

Iată rezultatele celorlalte meciuri ale galei de la Montreal:

7. Categoria super-mijlocie  (10 reprize)
Renan St-Juste  (CAN) - Allan Green  (SUA)
Green se impune după 8 runde, medicul partidei declarîndu-l pe St-Juste incapabil să continue

6. Categoria mijlocie  (8 reprize)
Mikael Zewski (CAN) - Cesar Chavez (MEX)
Zewski cîştigă prin KO după 20 de secunde!

5. Categoria cocoş  (10 reprize)
Sébastien Gauthier (CAN, 22-2-0 14 KO) - Rodrigo Guerrero (MEX)
Guerrero cîştigă prin KO în runda a opta!

4. Categoria super-mijlocie  (6 reprize)
Schiller Hyppolite (CAN) - Francy N'Tetu (CAN)
N'Tetu se impune la puncte: 57-56, 56-57, 57-55

3. Categoria mijlocie  (4 reprize)
Sébastien Bouchard (CAN) - Glissandy Mejia (CAN)
Bouchard se impune la puncte: 38-37, 38-37, 38-37

2. Categoria grea  (6 reprize)
Bogdan Dinu (ROM) - Éric Martel-Bahoéli (CAN)
Dinu cîştigă prin KO în runda a patra!

1. Categoria semi-uşoară (4 reprize)
Michael Gadbois (CAN) – Pedro Navarette (MEX)
Gadbois se impune la puncte: 38-38, 39-37, 39-37!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (171)
danrapid
danrapid  •  04 Noiembrie 2012, 19:54
Postat de cordos_eu pe 04 Noiembrie 2012, 14:14

bozgore, nu inteleg de ce vrei sa-ti impui punctul de vedere! stim cu totii ca Bute n-a aratat foarte bine si sansele ca sa-l bata pe Froch sunt mici. dar nu inexistente... in box conteaza si inima, meciul e si in Canada, Bute are si un stil imprevizibil, englezul nu poate sa-l atace asa dintr-odata daca nu-l prinde! si daca-l ataca nu inseamna ca-l loveste. Bute are 20% sanse sa-l bata, nu vorbim de un nimeni la categorie! iar cu Grachev am vazut totusi unele imbunatatiri in aparare.

ai dreptate pana la un nivel: si anume Bute ia luat frica lui Froch ca barbat si asta se uita usor la un Barbat adevarat...picioarele nu o sa-l mai asculte ,pulsull o sa o ia razna si fiecare privire urata a lui Froch o sa arda ca laserul...Bute nu mai are nici-o sansa..Revede daca poti bataia care si-a luat-o Bute pe YT si APOI meciul cu rusul dar fara repriza a12a,doar cele 11 si apoi spune-mi ce crezi!

craiova007
craiova007  •  04 Noiembrie 2012, 16:25

Poate e doar o tactica a Interboxului menita sa-l faca pe Froch sa se creada castigator inainte de a ajunge la Montreal :P Partea naspa e ca presedintele Interbox a declarat dupa meci ca el nu e sigur ca Lucian e pregatit pentru Froch ... O fi si asta tot o diversiune ... cine stie :)

comunist
comunist  •  04 Noiembrie 2012, 14:41

Pacat ca nu se vorbeste deloc despre Gauthier cu Guerrero care a fost meciul serii, ca Bute bate cu 115-113 campioni la Muay Thai si MMA nu mai intereseaza pe nimeni.

Vezi toate comentariile (171)
Comentează