SPORTURI  »  BOX  »  RETRAGERE

Lucian Bute, conferință de presă în lacrimi la retragere: „De ce să îmi risc sănătatea? Nu mai am reflexe. E greu, dar corect”

Lucian Bute +2   FOTO
Lucian Bute

Articol de GSP - Publicat joi, 21 martie 2019 11:21

Lucian Bute, 39 de ani, a susținut o conferință de presă în Canada în care a anunțat oficial că și-a încheiat cariera în box, așa cum scrisese deja presa canadiană.

Lucian Bute, care la conferință a fost însoțit de soția sa, Elena, și cei doi copii, Eric Ștefan și Ema-Anabella, a vorbit printre lacrimi despre retragere și despre cariera lui.

„S-a terminat pentru mine. Nu mai trebuie să demonstrez nimic. La 39 de ani trebuie să schimb foaia. Așa e viața. E greu, dar e decizia corectă. Două sau trei meciuri pentru câțiva dolari nu ar schimba nimic. Sunt sănătos și vreau să am grijă de familia mea. Copiii sunt cei mai importanți.

Chiar dacă voi primi oferte, le voi refuza. Când iau o decizie, nu revin asupra ei. Reflexele mele și dorința de a mă antrena nu mai sunt la fel. Sunt semne că mă mișc mai încet. Boxul e un sport de reacție și nu te iartă niciodată. De ce să îmi risc sănătatea?”, a declarat Lucian Bute potrivit canadienilor de la Journal de Montreal.

„Nu contează doar că am devenit campion mondial, ci și modul în care am câștigat. Îmi aduc aminte reacția mulțimii. Sunt momente de neuitat pentru mine” Lucian Bute despre meciul cu Alejandro Berrio, din 2007, după care a cucerit centura IBF

Lucian Bute a deținut centura IBF la categoria super mijlocie între 2007 și 2012. Ultimul meci a avut loc în februarie 2017, cu Eleider Alvarez.

Pugilistul originar din Pechea, județul Galați, termină cariera cu un palmares de 32 de victorii și 5 înfrângeri, dar și cu un scandal de dopaj în care a fost implicat în 2016. Atunci, la finalul meciului pierdut în fața lui Badou Jack, Bute a fost depistat pozitiv cu ostarină, fiind ulterior suspendat timp de 6 luni.

32de victorii în  37 de meciuri are Bute și 4 înfrângeri

25de KO a reușit Bute în carieră

Citește și: 

8 momente definitorii din cariera lui Lucian Bute + ce ar putea urma după retragere

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
iordache_andrei
iordache_andrei  •  21 Martie 2019, 13:09

Mulțumim Lucian au fost multe momente frumoase ! Sănătate și să ai parte de cei dragi!

851072578301681
Vyyllyy Engel  •  22 Martie 2019, 18:52
Postat de comunist pe 21 Martie 2019, 13:21

Ai pacalit boxul suficient, esti deja uitat de toata lumea si catalogat ca o pata neagra a istoriei.

fcsb-is , nimic mai mult !!!

kingdon
kingdon  •  21 Martie 2019, 22:47

da-ti i moldoveanului reflexele, le-a pierdut la pacanele.....ce patetic!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează