SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Lucian Bute: "Magee, cel mai bun adversar"

Lucian Bute
Lucian Bute

Articol de GSP - Publicat joi, 24 februarie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 februarie 2011 13:55

Pugilistul Lucian Bute, care îşi va apara în luna martie titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, a declarat că în meciul ce urmează va întîlni cel mai bun adversar, pe irlandezul Brian Magee, caracterizat de el drept "foarte periculos".

"Este un tip inteligent, care ştie box. Are multă experienţă, loveşte cu ambele braţe, apreciază bine distanţa şi pune presiune. Stilul său seamănă puţin cu al meu. Uneori se deplasează, alteori este agresiv. Este foarte periculos ca pugilist. Am înaintea mea cel mai bun adversar. Brian Magee are încredere în el. A declarat de mai multe ori că vine la Montreal pentru a face totul ca să cîştige centura de campion mondial", a spus Bute.

Românul se pregăteşte pentru meciul cu Magee în Florida. Bute are un nou preparator fizic, Alain Delorme, care pregăteşte şi echipe naţionale de polo.

Bute îşi va pune centura în joc pentru a şaptea oară, la 19 martie, într-o gală ce va avea loc la Bell Centre din Montreal, cînd îl va întîlni pe irlandezul Brian Magee.

Magee, în vîrstă de 35 de ani, a disputat 38 de partide în cariera, reuşind să cîştige 34 (24 prin KO), pierzînd trei şi remizînd o dată.
Bute, 27 de victorii din tot atîtea partide, dintre care 22 prin KO, va boxa pentru a treia oară la profesionişti împotriva unui pugilist european, după rusul Serghei Tatevosian şi danezul Lolenga Mock.

Lucian Bute a cîştigat titlul mondial în versiunea IBF la 19 octombrie 2007, după ce l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci, Bute a reuşit să-şi apere cu succes centura în alte şase rînduri. La începutul lunii noiembrie 2010, Bute a semnat un contract pentru mai multe meciuri cu postul de televiziune american Showtime.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close