SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE-GLEN JOHNSON, 5 NOIEMBRIE

Lucian Bute vrea o victorie clară: ”Simt că fac parte din SuperSix, un succes mi-ar aduce mai multă credibilitate”

Lucian Bute și-a apărat titlul mondial în fața lui Jean-Paul Mendy, în România, pe 9 iulie  foto:Raed Krishan
Lucian Bute și-a apărat titlul mondial în fața lui Jean-Paul Mendy, în România, pe 9 iulie foto:Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2011 11:02

Cu mai puţin de două săptămîni înaintea meciului din Lucian Bute şi Glen Johnson, meci în care pugilistul român îşi va pune în joc pentru a noua oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, cei doi protagonişti au susţinut o conferinţă în care au vorbit despre implicaţiile luptei, dar şi despre planurile de viitor.

Un plus de credibilitate

Chiar dacă nu a fost inclus în turneul SuperSix, Bute consideră confruntarea cu boxerul jamaican una care se ridică la nivelul ridicat al competiţiei, mai ales că Johnson a şi participat, fiind eliminat în semifinale de Carl Froch. ”Înfruntîndu-l pe Glen, în sfîrşit, simt că fac parte din clasicul mondial SuperSix. Obiectivul meu este să cîştig clar. Dacă pot să-l opresc înainte, o voi face, dar planul meu este să mă impun în fiecare rundă.O victorie decisivă în faţa lui îmi va aduce mai multă credibilitate”, a recunoscut Bute.

După opt săptămîni de cantonament pe care le-a petrecut în Florida, Lucian a mărturisit că a avut timp suficient pentru a-şi analiza adversarul, pentru a-i descoperi punctele forte şi pentru a se pregăti ca atare pentru meciul din 5 noiembrie: ”Loveşte în continuu şi are o mînă dreaptă extraordinară. Eu trebuie să dirijez ritmul, altfel va fi o seară lungă. Ştiu că va pune multă presiune”.

Fără menajamente

De cealaltă parte, Glen Johnson este conştient de forţa pe care o are românul, mai ales că, acum doi ani, au făcut împreună aproape 100 de runde de sparring. Însă, veteranul de 42 de ani are încredere în propriile puteri şi se declară pregătit pentru duelul care va avea loc la sfîrşitul săptămînii viitoare.

”Lucian este foarte talentat, este unul dintre cei mai buni pugilişti. Da, îl respect, dar o să dau totul pentru a cîştiga. De această dată nu vor mai fi reprize de sparring, ci o adevărată luptă, o ceartă. Nu trebuie să uităm că e în joc şi soarta carierei mele. Cel mai bun să cîştige!”, a declarat jamaicanul.

”Bute are cîteva puncte mai slabe pe care le cunosc foarte bine. Am stabilit un plan, avem o strategie foarte clară pentru duelul cu el. Sînt sigur că sînt cel mai puternic adversar pe care l-a avut Lucian pînă acum. Am un stil care nu este plăcut de mulţi pugilişti”, a afirmat Johnson.

Lucian Bute îşi va pune în joc pentru a noua oară titlul mondial IBF la categoria mijlocie în faţa lui Glen Johnson, într-un meci care va avea loc pe 5 noiembrie la Quebec. Preşedintele Inter box a anunţat că s-au vîndut peste 13.000 de bilete, aşteptările fiind undeva în jur de 15.000. Pentru confruntarea cu Johnson, care va fi difuzată şi de televiziunea americană Showtime, Lucian Bute are o bursă de 2.000.000 de dolari, urmînd ca suma să fie confrimată după eveniment.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
sandmann
sandmann  •  27 Octombrie 2011, 11:42
Postat de totdd pe 26 Octombrie 2011, 12:19

bai frate in 2004 avea 35 ani. asta 1. si tu il compari pe johnson cu ali sau foreman? ca a fost ok...desi.....dar gata e hodorog.nu ma oftic. doar ca vreau ca bute sa boxeze cu nume mari.vreau sa castige toate meciurile cu toti marii boxeri. dar nu ne mai abureasca presa si el cu marii boxeri mendy si johnson.....la 42 ani

Toti ne dorim asta(sau ma rog aproape, mai sunt si unii care il urasc pe Bute) De fapt sunt 2 probleme care trebuie dezbatute: 1.Daca pana la meciul asta Bute a avut adversari valorosi 2. daca Johnson e un adversar de aceeasi valoare ca si cei de pana acum. 1. Nu au fost de calibrul Ward, Froch sau Kessler dar nu poti sa spui ca au fost niste desculti, mai ales cei din ultimii 2 ani.Au fost niste boxeri de pe pozitia 8-15 a categoriei . 2.G .J chiar si la 42 de ani e mai valoros decat ce a intalnit Bute(Asta o spun toti specialistii americani.nu eu) .Deci daca a inceput ca creasca valoarea adversarului, unde e problema? de fapt care e problema voastra??

totdd
totdd  •  26 Octombrie 2011, 12:27
Postat de rapid_visiniu pe 26 Octombrie 2011, 12:15

Venerezi prea mult americanii astia!Tu crezi ca ei platesc doar valoarea si certitudinea?Daca se face audienta o baga si pe [email protected] este faptul ca wrestling-ul a ajuns sport national la ei:))

exact. banul sa iasa,nu conteaza ce si cum. fac dintr-o mamaie de 90 ani campioana mondiala la sol sau paralele. doar pt bani.

totdd
totdd  •  26 Octombrie 2011, 12:19
Postat de had3s89 pe 26 Octombrie 2011, 12:15

deja refulezi de oftica. pe bernard hopkins il intreaba cineva cati ani are? da de pamant cu ei. pe evander holyfield il intreaba cineva ca face 50 de ani? NU. ti-am zis, glen jonhson este ales in 2004 boxerul anului de cea mai prestigioasa revista din lume, RING MAGAZINE. sta alaturi de nume mari, precum George Foreman, Muhammad Ali, Floyd Mayweather, Pacquiao sau Roy Jones Jr. E suficient?=)))))))))))

bai frate in 2004 avea 35 ani. asta 1. si tu il compari pe johnson cu ali sau foreman? ca a fost ok...desi.....dar gata e hodorog.nu ma oftic. doar ca vreau ca bute sa boxeze cu nume mari.vreau sa castige toate meciurile cu toti marii boxeri. dar nu ne mai abureasca presa si el cu marii boxeri mendy si johnson.....la 42 ani

Vezi toate comentariile (17)
Comentează