SPORTURI  »  BOX  »  BOX IBF

Mai sînt 5 săptămîni pînă la meciul Bute - Glen Johnson » Cantonament la Miami, avertisment de la Yahoo, planuri pentru unificare

Lucian Bute
Lucian Bute

Articol de GSP - Publicat luni, 26 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 26 septembrie 2011 12:26

Lucian Bute se află la mijlocul stagiului de pregătire pe care-l efectuează la Miami în vederea meciului din 5 noiembrie, cu jamaicanul Glen Johnson, în care-şi va pune la bătaie centura de campion mondial IBF, serviunea supermijlocie. La fel ca şi la precedentul cantonament din Florida, locul preferat de antrenament intensiv, Bute are la dispoziţie o sală doar pentru el. Gălăţeanul a închiriat şi o vilă în zona de nord a metropolei.

Lucian Bute se află la mijlocul stagiului de pregătire pe care-l efectuează la Miami în vederea meciului din 5 noiembrie, cu jamaicanul Glen Johnson, în care-şi va pune la bătaie centura de campion mondial IBF, serviunea supermijlocie. La fel ca şi la precedentul cantonament din Florida, locul preferat de antrenament intensiv, Bute are la dispoziţie o sală doar pentru el. Gălăţeanul a închiriat şi o vilă în zona de nord a metropolei.

"N-am avut timp de nimic vara aceasta, aşa că mi-am amînat vacanţa pentru la iarnă", a spus Bute, care are în America tot staff-ul său, format din antrenor, preparator fizic şi nutriţionistă. Se antrenează de două ori pe zi şi are liber doar duminica, cînd merge la plajă, temperatura medie de la Miami fiind de 30 de grade.

A intrat în linie dreaptă cu pregătirea, dar încă n-a început lupta cu kilogramele, Bute trebuind să slăbească în jur de 8 kilograme pînă la confruntarea cu Johnson, ce de-al 30-lea meci la profesionism al românului.

Yahoo îl laudă pe Glen Johnson
Adversarul lui Lucian Bute este un veteran al boxului mondial. În vîrstă de 42 de ani, Johnson are 68 de meciuri la profesionişti, cîştigînd 51 dintre ele, remizînd în două şi pierzînd 15. Într-un top întocmit săptămîna trecută de Yahoo Sport şi în care Bute nu se regăseşte, jamaicanul e considerat cel mai curajos boxer din lume.
"Nu poate fi numit niciodată un laş. Johnson e unul dintre cei mai puternici oameni din box. Mikkel Kessler si Kelly Pavlik au refuzat să boxeze cu Lucian Bute, deşi au primit oferte de peste un milion de dolari, în timp ce Johnson a acceptat să se bată pentru o sumă mai mică de un milion de dolari. Probabil s-ar bate şi cu Wladimir Klitschko, daca i s-ar oferi şansa", scrie sursa citată.

Top 5 cei mai curajosi boxeri din lume:
1. Glen Johnson
2. James Toney
3. Evander Holyfield
4. Paul Williams
5. Shane Mosley

Bute, departe de meciul de unificare
După meciul din 5 noiembrie, Lucian Bute ar fi trebuit să se bată în primăvara lui 2012 cu învingătorul turneului Supersix, însă finala acestei întreceri, dintre Andre Ward şi Carl Froch, a fost amînată pe termen nelimitat după ce primul s-a accidentat. "Veşti proaste. M-am ales cu o tăietură în timpul unui antrenament. Am zburat deja la Los Angeles. Am 7 copci. Vă voi anunţa cît de curînd noua dată", a scris Ward pe Twitter.

Finala Supersix trebuia să se dispute în data de 29 octombrie, la Los Angeles, însă acum ea va fi amînată, posibil chiar pentru 2012 dacă Andre Ward nu îşi va reveni. Cîştigătorul Supersix va deţine două din cele mai importante titluri mondiale ale categoriei supermijlocie, WBA si WBC, iar compania care a organizat turneul, Showtime, pregătea deja "meciul meciurilor", împotriva campionului IBF, Lucian Bute.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
hristac
hristac  •  28 Septembrie 2011, 08:10

g.s.p-ul de ce nu transmite gale de box ? e foarte scump ? faceti-ne sa regretam ca numai sunteti in grila digi !!!! asa sunteti ca sport.ro gargara si vrajeala,macar aia mai dau si gale in direct,europa league.... si MULTA,MULTA PUBLICITATE ! 10 MINUTE EMISIE,15 MINUTE PUB.

sandmann
sandmann  •  26 Septembrie 2011, 12:40

care e problema ? Lucica sa lupte cu Kessler in primavara si va fi tot meci de unificare . si apoi sa lupte cu invingatorul din super 6, asta daca meciul ala va mai avea loc. Dar ma tem ca daca l-a refuzat odata pe motiv ca bursa a fost mica , bravul Mikkel o va face din nou Dar daca i se va face o oferta de peste 3 mil si se va alege o locatie neutra gen Vegas sau NY si tot refuza atunci chiar ca e clar pt toata lumea de ce. Oricum , dupa Johnson trebuie sa vina un nume si mai mare, ca sa termine odata cu toate speculatiile.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează