SPORTURI  »  BOX  »  BUTE VS PASCAL, DUMINICĂ, ORA 6:15, LIVETEXT PE GSP.RO

Maratonistul şi sprinterul » Duelul dintre Bute şi Pascal, analizat de specialişti: ce şanse are românul să cîştige disputa

Articol de - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 14 ianuarie 2014 20:17

Specialiştii cred că Bute are şanse să cîştige dacă rezistă dincolo de runda a şasea. Pascal, în schimb, ar ieşi învingător dacă ar intra tare în meci.

Duminică în zori, Lucian Bute îşi joacă, la Centre Bell din Montreal, cariera. Finalul acesteia sau un nou început, marcat de o confirmare.

Fostul campion mondial IBF la supermijlocie, mutat acum la semigrea, urcă în ring alături de Jean Pascal în ceea ce se poate numi meciul unui oraş şi al unei naţiuni, avînd în vedere că ambii combatanţi au şi cetăţenie canadiană.

Bute e mai vîrstă - 33 de ani faţă de cei 31 ai haitianului. Dar Pascal e mai scund. Românul a suferit o singură înfrîngere în drumul lui la profesionism, faţă de două înghiţite de adversarul său.

În plus, stă şi mai bine la capitolul meciuri cîştigate prin KO - 24 versus 17. Cel mai mare avantaj al lui Bute este considerat forţa loviturii. 75 la sută din rivalii săi au fost făcuţi KO, faţă de numai 55 la sută din adversarii lui Pascal. Însă Jean Pascal a urcat în ring mai recent, comparativ cu Bute.

Nemesis comun
Amîndoi au fost bătuţi de Carl Froch, amîndoi au avut partea lor de accidentări, aducătoare de sincope în carieră. La acest capitol, mai prost stă Bute, care a fost operat în primăvara lui 2012, la mîna stîngă, de unde i s-au scos nişte aşchii chinuitoare. Intervenţia a atras amînarea meciului cu Pascal cu 8 luni.

Bleacher Report scrie că, în timp ce Pascal este un pugilist ofensiv, căruia îi place să atace şi să care pumni cu duiumul, Bute are multă forţă, dar se fereşte foarte mult în ring. "Are viteză şi în mîini, şi în picioare şi se mişcă bine pentru a-şi pregăti loviturile puternice", scriu americanii despre gălăţean.

La puncte slabe - Pascal este vestit pentru faptul că se consumă repede şi-şi pierde ritmul. În cazul lui Bute se observă cu ochiul liber scăderea de valoare din ultimii ani, bătaia mîncată în meciul cu Froch şi lupta slabă cu Gracev fiind argumente în acest sens. În general, în cazul acestei confruntări, pariurile se duc înspre mănuşile lui Jean Pascal.

Secretul lui Pascal
Dacă Pascal va cîştiga meciul, acest lucru s-ar putea produce în primele şase runde ale întîlnirii. În schimb, dacă duelul se va duce în 12 reprize, cîştigător va fi Bute, spun specialiştii americani.

"Sînt de acord cu această abordare, avînd în vedere istoricul celor doi boxeri. Jean se află în avantaj la începutul partidei, are multă energie. Dar slăbeşte ritmul în a doua parte a meciului şi pe finalul fiecărei runde", a spus Stephane Larouche, antrenorul lui Bute.

Acesta a anunţat însă că a găsit o breşă în stilul lui Pascal. "Lucian face cu uşurinţă un lucru care lui Pascal îi vine greu", a spus Larouche, fără să dezvăluie însă amănuntul-cheie.

2 milioane de dolari canadieni reprezintă bursa pentru fiecare dintre cei doi boxeri (aproximativ 1.340.000 euro)

Palmares
Jean Pascal 28-2-1 17 KO
Lucian Bute 31-1 24 KO

Cotele la pariuri
1,70 victorie Pascal
29,00 egal
2,20 victorie Bute

"Nu mă poate opri nimic. Sînt convins că voi cîştiga" (Lucian Bute)

"Lupta împotriva lui Froch ne-a ajutat să ne concentrăm pe ceea ce contează. Am îndreptat punctele slabe" ( Alain Delorme, preparatorul fizic al lui Bute)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Ianuarie 2014, 21:24

Foarte frumoas prezentat meciul in acest articol ...Este un articol profesionist ...Canadianul Bute o sa fie facut K.O. in prima repriza ...

nusu_d
nusu_d  •  15 Ianuarie 2014, 18:57

Analiza de mai sus e discutabila. Bute are 24 de KO date unor ospatari, soferi si batrani. Pascal a reusit mai putine KO de cand a trecut la semigrea. Rar se intampla ca boxerii sa-si "care" forta loviturilor cu ei cand urca in categorie. Meciul suscita interes in Quebec e si normal dar mai putin in tara. E un duel domestic fara nici o centura in joc dar care ar trebui televizat in tara totusi. Am vazut pina si Diaconu ce sanse ii da lui Pute :-)) Bute dupa acest meci sper sa ne lasi si sa te duci unde a intarcat mutul iapa cu tot cu cariera aia fabricata a ta care nu mai impresioneaza decat idiotii. Impostorule!

glorie
glorie  •  15 Ianuarie 2014, 13:42

Sper sa televizeze cineva meciul, daca nu ma uit pe net la HBO. Multe televiziuni din Europa il dau, sunteti varza. Si din Polonia, Croatia si alte tari. E cel mai mare meci pe pamant canadian, de la o lupta din anul 1980. S-au vandut peste 20 de mii de bilete.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează