BOX  ·  BOX

Medalia de argint la europene l-a ambiţionat pe Bogdan Juratoni: "Vreau o medalie olimpică la Rio!"

Bogdan Juratoni e mîndru de medalia sa de argint // Foto: Cristi Preda
Bogdan Juratoni e mîndru de medalia sa de argint // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 10 iunie 2013 19:48

Bogdan Juratoni, vicecampionul european de la Minsk, spune că nu a trecut la profesionism pentru că nu i-a fost uşor să renunţe la "o rentă viageră".

După Jocurile Olimpice de la Londra, clubul canadian Inter box i-a făcut o ofertă să treacă la profesionism. La 21 de ani, cîţi avea pe atunci, Bogdan Juratoni a avut tăria să spună "nu", deşi Canada îl ademenea. Era extrem de supărat de ceea ce i se întîmplase la Olimpiadă, fiind oprit de arbitri în cursa către medalie, dar nu a renunţat la amatori.

"Vreau o medalie olimpică la Rio de Janeiro în 2016. La o rentă viageră nu e aşa uşor de renunţat. De ce să nu încerc să iau o astfel de rentă, dacă am posibilitatea?", spune Bogdan. "Dacă pînă atunci o să o duc bine şi o să am vile, piscine şi o viaţă asigurată, nu o să mă mai gîndesc la rentă", adaugă rîzînd boxerul.

El va boxa însă la profesionism în APB ( AIBA Profesional Boxing), noua aripă înfiinţată de federaţia internaţională. E singura versiune pe care AIBA o acceptă pentru a participa apoi la Olimpiadă.

Bani pentru mobilă
Pentru medalia de argint cîştigată la Belarus, Juratoni va primi 25.000 de lei. "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ţinut tare şi am reuşit să ajung în finală la Europene. După ce m-am calificat anul trecut la Olimpiadă, am primit o garsonieră pentru cazuri sociale. Acum o să o mobilez cu banii primiţi", a dezvăluit Juratoni.O fată de 15 ani a fost dusă la marginea orașului pentru a întreține relații intime cu mai mulți bărbați. Incredibil ce i-au făcut Cătălin și Victor! „ca să facă treabă...„
Libertatea
Comentarii (1)
lalalalalalalala  •  12 Iunie 2013, 18:49

gandeste mult prea aproape din pacate. stilul lui nu e pentru amatori, boxul amator a fost intotdeauna rampa pentru a trece la profesionisti. e foarte talentat, are un stil care publicului place, si are mult loc de progres, isi pierde vremea dupa o medalie pe care nu stie daca o prinde. sa treaca la profesionisti pe la 26 si sa ajunga campion la 30 inseamna ca pierde foarte multi ani in care putea realiza si castiga mult mai mult. cu nivelul boxului din tara si antrenorii slabi e posibil sa stagneze( nu are nimic in plus fata de acum un an plus ca face aceleasi greseli). cred ca isi pune problema gresit din punct de vedere profesional, raportandu-se la bani in loc sa se gandeasca la progres

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA
Turneul din Roma
Digi 2
14:00 Fotbal, Bundesliga 2
Hannover 96 - Karlsruher
Digi 3
16:30 Fotbal, Bundesliga
Werder Bremen - Hertha Berlin
Digi 3, Telekom 3
17:00 Handbal F, Liga Campionilor
SCM Râmnicu Vâlcea - Odense
Digi 1, Telekom 1
17:00 Fotbal, La Liga
Villareal - Eibar
Digi 4
18:00 Fotbal, Ligue 1
Lens - Bordeaux
Digi 2, Telekom 2
18:45 Fotbal, Liga 1
Sepsi - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, La Liga
Fiorentina - Torino
Digi 4
19:30 Fotbal, Bundesliga
Dortmund - Monchengladbach
Digi 3, Telekom 3
21:30 Fotbal, Liga 1
U Craiova - Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Verona - Roma
Digi 3, Telekom 3
22:00 Fotbal, La Liga
Celta Vigo - Valencia
Digi 4
Program TV complet

Liga 1