SPORTURI  »  BOX  »  SCANDAL ÎN BOX

Morariu răspunde: ”Obreja este un distrugător al boxului românesc amator!” Citeşte AICI declaraţiile preşedintelui COSR!

Octavian Morariu i-a oferit un răspuns lui Rudel Obreja la acuzațiile făcute săptămîna trecută  foto: mediafax
Octavian Morariu i-a oferit un răspuns lui Rudel Obreja la acuzațiile făcute săptămîna trecută foto: mediafax

Articol de GSP - Publicat luni, 29 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 29 august 2011 15:27

După ce a fost numit de Rudel Obreja ”slugă a celor de la AIBA”, Octavian Morariu, preşedintele COSR, a susţinut astăzi o conferinţă de presă prin intermediul căreia i-a răspuns preşedintelui FR Box şi în care a vorbit şi despre situaţia actuală din boxul românesc.

Citeşte mai jos declaraţiile lui Octavian Morariu:

”După cum ştiţi, în primul moment nu am dorit să răspund acestui atac josnic, acestei agresiuni verbale incalificabile. Mă simt însă obligat să o fac, în primul rînd pentru a răspunde solicitărilor venite din partea adevăratei familii a boxului românesc, cea a marilor campioni, autentici şi reprezentativi pentru ţara noastră atît din punct de vedere sportiv, cît şi moral.

Da, mă aflu într-adevăr în slujba cuiva, şi anume a sportivilor, în particular, şi a intereselor sportului românesc, în general, dar a nimănui altcuiva! Îmi permit să vă reamintesc că fac acest lucru cu pasiune şi convingere, fără nici o pretenţie financiară. Cine, de aici, poate afirma acelaşi lucru despre Rudel Obreja?

Din păcate însă, într-o parte din media, evenimentul a fost prezentat într-o manieră care-l înfăţişează pe Rudel Obreja ca un fel de Robin Hood, cînd el este de fapt contrariul. El este în realitate un distrugător al boxului românesc amator. Şi asta, în slujba cui?

Modelul astfel creat, cel al patriotului în lupta cu organismele internaţionale conspiratoare împotriva interesului naţional, clişeu des folosit la noi nu numai în sport, este nu doar fals, dar şi extrem de periculos. Se pare că în această ţară uităm tot mai des, în ultima vreme, că trăim după legi şi regulamente, atît naţionale, cît şi, din ce în ce mai des, internaţionale. A încuraja nerespectarea acestora prin crearea şi promovarea modelelor de tip «Obreja» constituie un risc incalculabil pentru evoluţia sportului.

Personajul de tip «Obreja» este unul perimat, care trebuie să aparţină în mod irevocabil trecutului. Este evident că tinerii noştri sportivi şi nu numai au nevoie de cu totul şi cu totul altfel de modele. Dacă cineva calcă pe cadavre, acela nu sînt eu, ci acei conducători care utită pentru ce au fost aleşi. Avertismentele adresate lui Rudel Obreja nu sînt de ieri sau de luna trecută, ele au fost făcute de mult timp. Acesta le-a ignorat bună ştiinţă, preiclitînd participarea la JO de la Londra a tinerilor boxeri, visul orcărui sportiv.

”În mod paradoxal, trebuie să-i mulţumesc lui Rudel Obreja: prin actele şi afirmaţiile lui a confirmat faptul că face parte din două lumi diferite şi că sîntem total diferiţi”.

Rugăminte pentru AIBA

Octavian Morariu, preşedintele COSR, împreună cu o parte din membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Box, dar şi nume mari din lumea boxului ca Francisc Vaştag, Leonard Doroftei, Alec Nastac au trimis o cerere către preşedintele AIBA, Ching-Kuo Wu, prin care au cerut ca FRB să nu fie dezafiliată pînă pe 28 octombrie 2011, cînd vor avea loc alegeri pentru un nou preşedinte.

Vă rugăm să nu excludeţi FRB din AIBA pînă pe 28 octombrie 2011, cînd se vor desfăşura alegerile pentru alegerea unui nou preşedinte. Ne dorim ca sportivii români să-şi poată continua cursa pentru calificarea şi participarea la Jocurile Olimpice de la Londra”, se arată într-o scrisoare trimisă către AIBA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rudel.obreja
rudel.obreja  •  29 August 2011, 17:14

Obreja ce se caca pe el. Cat a avut activitati de interlop nu s-a cacat pe el cu faze similare? Si aici e un om respectabil care nu vrea tigani infecti inauntru. Tiganii au avut sansa si au ratat-o. In primul rand nu "admir" tiganii nu pt ca fura, nu pt ca traiesc din taxele platite de altii, ci pt ca 1)se leaga fara motiv de oameni pe strada,2) forteaza si pe altii sa devina retarzi Intradevar si aia care nu sunt tigani sunt enervanti, egoisti, ciudosi, dar cand amestesti cu tigani - iese si mai rau. Tiganii nu ajuta rezolvarea problemelor, ci sunt folostiti ca razbunare

tachebacanu
tachebacanu  •  29 August 2011, 14:42

Daca e sa ne luam dupa "firma",normal ar fi trebuit alta reactie din partea unui om scolit si umblat si pe la porti inalte!!Pai ce procedura e asta d-le Morariu??!!Ala a vorbit in lipsa,iar d-ta i-ai impus lipsa??!!Daca a-i face in rugby ce face Obreja in box,te-as intelege.Pe d-ta te-a ales cineva sau te-a "pus" ptr.meritele superbului dumitale tata si cu "ajutorul,cumva,a "mosului"Ion?Pai daca pres. FRBox este ales,de unde te trezisi vorbind "la catedra"Treziti-va tovarasi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează