BOX  ·  LUCIAN BUTE-FULGENCIO ZUNIGA, 13 MARTIE, BELL CENTRE, MONTREAL

Nick Charles: "Iubesc faptul că Bute luptă din nou atît de repede"

Articol de GSP - Publicat marti, 03 martie 2009 00:00

Canadienii se întreabă cît de refăcut este Bute din punct de vedere psihic după meciul cu Andrade

Comentatorul canadian Nick Charles se întreabă, înainte de partida Lucian Bute - Fulgencio Zuniga, cât de refăcut este pugilistul român din punct de vedere psihic după meciul susţinut la finalul anului 2008 în compania mexicanului Librado Andrade, informează fightnews.com.

"Ceea ce face această luptă fascinantă pentru mine este legat de întrebările legate de starea de sprit a lui Bute şi, în special, de încrederea sa.

Canadienii se întreabă cît de refăcut este Bute din punct de vedere psihic după meciul cu Andrade

Comentatorul canadian Nick Charles se întreabă, înainte de partida Lucian Bute - Fulgencio Zuniga, cât de refăcut este pugilistul român din punct de vedere psihic după meciul susţinut la finalul anului 2008 în compania mexicanului Librado Andrade, informează fightnews.com.

"Ceea ce face această luptă fascinantă pentru mine este legat de întrebările legate de starea de sprit a lui Bute şi, în special, de încrederea sa.

Este încă un campion - aproape - dar modul în care a părăsit ringul după meciul cu Andrade mă face să mă întreb dacă va mai avea încrederea pentru a stopa furtuna de lovituri pe care o lansează Zuniga.

Iubesc faptul că Bute luptă din nou atât de repede şi că nu stă să aştepte, dar lumea lui a fost zdruncinată. Este dificil de stabilit modul în care va reacţiona, ceea ce face ca meciul să fie şi mai interesant decât e deja", a spus Nick Charles, comentator la Sho Box.

Fightnews.com notează că, în meciul cu Andrade, Bute nu a părăsit ringul ca un învingător, iar din acest motiv el trebuie admirat pentru că a decis să revină atât de repede în ring împotriva unui adversar determinat şi periculos precum columbianul Zuniga, care este obişnuit să joace pe terenurile adversarilor, iar singurele sale trei înfrângeri ale carierei au fost în meciuri pentru titlul mondial.

"Oare Bute se întoarce prea repede? Mai este aura de invincibilitate încă acolo? Cât de mult a contat 'ciomăgeala' din ultima rundă primită de la Andrade din punct de vedere psihic, emoţional şi mental? Cât contează avantajul unui tânăr la modă şi cu o popularitate răspândită în Montreal?", se întreabă fightnews.com

Lucian Bute este convins că îl va învinge pe Zuniga în partida ce se va disputa, vineri, la Bell Centre din Montreal. "Vreau să fac un spectacol mare. Zuniga este un adversar agresiv şi ştiu că va încerca să pună presiune pe mine, dar stilul său va fi benefic pentru cariera mea.

Vineri, 13, va fi foarte ghinionistă pentru Zuniga. El nu va părăsi Bell Centre cu centura IBF în rucsac, ci mai degrabă cu a patra înfrângere a carierei", a afirmat Bute.

Fulgencio Zuniga a menţionat că în trecut s-a pregătit timp de o săptămână alături de Bute. "Victoria obţinută împotriva lui Victor Oganov, care avea 26 de victorii şi tot atâtea prin knock-out, a fost cea mai importantă din cariera mea. Cred că în acel meci am demonstrat ce fel de luptător sunt.

Voi pune presiune pe Bute încă din prima rundă. M-am pregătit o săptămână cu Bute. Este un pugilist rapid care loveşte puternic, dar tot timpul am fost încrezător că pot concura împotriva celor mai puternici. În curând, voi fi campion mondial şi trebuie să aduc centura înapoi în Columbia. Tot ce cer este să am parte de un arbitraj corect", a subliniat Zuniga.

Campionul mondial la box profesionist, versiunea IBF, Lucian Bute, îl va întâlni, la 13 martie, la Belle Center din Montreal, pe columbianul Fulgencio Zuniga, într-o întâlnire în care îşi va apăra pentru a treia oară centura mondială la categoria supermijlocie.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins, în 25 octombrie 2008, pe mexicanul Librado Andrarde, într-un meci disputat la Montreal.

Bute s-a impus la puncte, după un meci de 12 reprize, însă în ultimele secunde ale meciului Bute a căzut la podea şi a fost numărat de arbitru, fiind "salvat" de gongul final.

În meciul cu Andrade (27 victorii, o remiză, nicio înfrângere), Bute (22-0-0, 18 KO) şi-a pus pentru a doua oară în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio.

Bute şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

Lucian Bute, în vârstă de 29 de ani, este al treilea pugilist român campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu şi Leonard Doroftei.

Sursa: MediafaxCe a făcut Nicolae Ceaușescu, în mare secret, de frica invaziei armatei URSS. Mulți români trec azi pe acel drum, dar nu știu ce se ascunde acolo
Libertatea
Comentarii (1)
 •  13 Martie 2009, 18:42

succes Bute

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:30 Fotbal, Liga 2
U Cluj - CSM Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
20:30 Fotbal, Liga 1
Dinamo - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - Dinamo
Digi 2, Telekom 2
21:45 Fotbal, Serie A
Torino - Sassuolo
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, La Liga
Levante - Athletic Bilbao
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet
Liga 1