SPORTURI  »  BOX  »  

Nikolai Valuev şi-a păstrat centura mondială WBA, după ce l-a învins pe Holyfield

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 decembrie 2008 00:00

Campionul mondial WBA la categoria grea, rusul Nikolai Valuev, şi-a păstrat titlul, după ce l-a învins, sâmbătă noapte, pe amercianul Evander Holyfield, la capătul unui meci care s-a decis după 12 reprize, informează AFP.

Rusul a fost declarat învingător, la puncte, cu scorul de 2-1 (116-112, 115-114 şi 114-114), doi arbitri fiind de părere că a fost mai bun decât adversarul său, în timp ce al treilea a văzut egalitate între cei doi boxeri.

Valuev s-a impus la capătul unei lupte care nu a fost foarte spectaculoasă, în care s-au întâlnit un boxer care a impresionat mai mult prin fizic şi un altul care a arătat un box curajos, dar pe care nu l-a ajutat vârsta înaintată, de 46 de ani. Spectatorii elveţieni l-au încurajat frenetic pe americanul Evander Holyfield.

"Am avut în faţă un adversar foarte puternic şi a trebuit să muncesc enorm de mult pentru a reuşi să mă impun în acest meci", a spus Valuev după terminarea luptei. De cealaltă parte, Holyfield s-a declarat dezamăgit de decizia arbitrilor şi a adăugat că trebuie să se gândească foarte serios la viitorul său.

Nikolai Valuev a rămas campion la categoria grea versiunea WBA, iar în anul 2009 ar putea avea parte de lupte mult mai dificile, pentru că fraţii Vladimir şi Vitali Klitschko, care deţin celelalte 4 centuri mondiale la categoria grea vor să îl provoace şi să câştige şi ultimul titlu pe care nu îl au în palmares. 

Sursă: NewsIn

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  24 Decembrie 2008, 19:36

2 lei valuev asta lau furat ca pe un roman, numai la doroftei iau facut asa ceva cu spadafora Pacat ca se poate intampla asa ceva si sa nu ia nimeni masuri drastice

 •  21 Decembrie 2008, 17:40

am vazut meciul. nu a castigat valuev. trebuia sa fie meci egal. cu 11 ani mai tanar si campion mondial, valuev trebuia sa-l bata clar pe american. slab campion mondial ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează