SPORTURI  »  BOX  »  BOX

“Nu va rezista!”

Articol de - Publicat marti, 15 aprilie 2008 00:00

Francisc Vaştag crede că americanul Chris Henry va fi terminat repede de român.

Adrian Diaconu a lucrat între 1998 şi 2000, la lotul naţional al României, cu Francisc Vaştag. Cu Feri în colţ, Diaconu a obţinut cel mai bun rezultat al carierei sale, medalie de argint la CM de la Houston, în 1999.

“A avut mare ghinion atunci, a fost la cîteva secunde de titlul mon dial. Apoi la Olimpiadă, la Sydney, Adrian a pierdut la cubanez în urma unei lovituri norocoase. Putea să fie campion olimpic. Aşa a fost însă să fie, dacă lua atunci medalie, poate nu ar mai fi trecut la profesionism”, crede Francisc Vaştag. Cei doi s-au întîlnit săptămîna trecută la Bucureşti. “Mi-a spus că vrea să mergem împreună la pescuit în Delta Dunării după ce termină cu gala. Ca şi mine, Adrian are pescuitul şi vînătoarea în sînge”, a declarat Vaştag.

Diaconu a fost unul dintre elevii săi preferaţi. “Trebuia să-l ţii în mînă, dar cînd e de muncă nu se dă la o parte. Lovitura sa de dreapta e formidabilă, dreaptă ca a lui nu ştiu dacă au prea mulţi pugilişti. Americanul Chris Henry nu îi va rezista în ring mai mult de patru reprize”, e convins Feri.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
 •  15 Aprilie 2008, 16:34

Apoi, am urmarit mai atent evolutiile lui Feri si ...mi-am dat seama ce mare campion a fost la amtaori si ce mare campion am fi putu avea la profesionsm. A fost alegerea ta, Feri dar prin evitarea trecerii al porofesionism, ne-ai privat de mandria si bucuria de a avea un mare campiona mondial. Sunt sigur ca acum, altauri de Leu, DOroftei si Bute, ar fi fost Feri Vastag! Feri, dupa ce ti-am avzut meciurile, modul in care luptai, sunt convis ca te retrageai neinvins in cariera! Multumim pt tot!

 •  15 Aprilie 2008, 16:30

Prin anii 90, cand Mihai Leu boxa in Germania (Michael Lowe, ii ziceau nemtii), a fost intrebat de un reporter ce opinie are despre Henry Maske, campion mondial la semigrea, parca. Leu , bineinteles ca a spus ca MAske este un mare campion, mare boxeur dar la un moment dat a adaugat ca daca conationalul si prietenul sau Francis Vastag are trece la profesionism, Maske n-ar mai fi campion. Nu-l stiam pe Feri, traiam si eu in Germania. L-am intanlit insa pe unchiul sau...un mecanic exceptional!

 •  15 Aprilie 2008, 05:21

hey vastag sa traiesti mult si bine sa-ti dea d-zeu sanatate ma bucur ca mai citesc cate ceva de tine ca m-am plictisit da atata fotbal.doamne ajuta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează