SPORTURI  »  BOX  »  INTERBOX

O nouă vedetă în locul lui Bute? "E primul boxer după Leonard Dorin care are un bagaj olimpic atît de bogat"

Artur Beterbiev, foto: riadagestan.com
Artur Beterbiev, foto: riadagestan.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 22 mai 2013 12:04

Groupe Yvon Michel (GYM), firma care îl impresariaza pe Lucian Bute, a prezentat presei canadiene noua sa achiziţie, cecenul Artur Beterbiev (28 de ani), fost campion mondial de amatori în anul 2009. Beterbiev a semnat un contract pentru trei ani cu compania canadiană.

Artur Beterbiev a fost comparat ca valoare cu românii Leonard Doroftei (fost campion WBA la categoria uşoară), cu Adrian Diaconu (fost campion mondial WBC la semigrea) si Lucian Bute (fost campion mondial IBF la supermijlocie).

"Deja lucrez de o lună cu el. Are toate calitatile pentru a deveni campion mondial. Este în formă şi este optimist", a declarat preparatorul fizic André Kulesza, omul care a fost alaturi de Doroftei, Diaconu si Bute. "Este un sportiv de cel mai înalt nivel. Calităţile sale genetice sînt superioare celor ale lui Dorin si Bute. Este puternic, agil si flexibil. Să vă aşteptaţi la multe KO-uri din partea lui!" 

Comparat cu românii
"Este primul boxer dupa Leonard Dorin care are un bagaj olimpic atît de bogat", a spus si Bernard Barré, specialistul în recrutari de la GYM. "Artur este facut pentru boxul profesionist. Nu este un pugilist de viteza, dar este ambidextru si îi place sa se bată".

Boxerul, originar din Cecenia, s-a delimitat clar de actiunile teroriste ale fratilor Ţarnaev, care îi sînt compatrioti si care au fost autorii atentatelor de la Maratonul de la Boston, în aprilie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
soviet.assault2
soviet.assault2  •  22 August 2013, 14:08

bravo

saramago
saramago  •  26 Mai 2013, 10:02

Beterbiev este originar din Daghestan, nu din Cecenia. Inca o data suferiti la capitolul documentare!

nusu_d
nusu_d  •  26 Mai 2013, 02:30

In seara asta am vazut cel mai frumos meci din ultimii ani!!! Va fi cu siguranta meciul anului. Un meci spectaculos intre 2 gladiatori cu care Bute nu are ce cauta in ring. La modul cel mai serios. La schimburile de lovituri care au avut loc Bute ar fi fost KO de 4 ori. Pacat ca a trebuit sa existe un invingator si un invins amandoi au fost la cel mai inalt nivel.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează