SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Obreja jubilează » FRB a cîştigat la TAS un nou proces!

Rudel Obreja e mîndru că a mai cîştigat un proces cu AIBA
Rudel Obreja e mîndru că a mai cîştigat un proces cu AIBA

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2012 02:40

Federaţia Română de Box a avut cîştig de cauză la TAS şi în procesul cu Asociaţia Internaţionala în care a contestat excluderea FRB din structurile AIBA.

România va figura în continuare printre membrele Asociaţiei Internaţionale de Box Amator, aşa a decis ieri Tribunalul de Arbitraj Sportiv. FRB a contestat la TAS excluderea sa din structurile AIBA.

"Este al treilea proces pe care îl cîştig contra AIBA. Tot ceea ce am spus e adevărat, îmi pare rău că se adevereşte că la AIBA există multă corupţie. În acelaşi timp îmi pare bine că un român se luptă cu acest sistem şi are dreptate. Am dat un croşeu de stînga, lovitura mea preferată, şi doi au căzut din prima lovitură: preşedintele şi, mai ales, cel care ocupă poziţia similară celei de secretar general", a spus preşedintele FRB, Rudel Obreja la Radio GSP.

El a mai spus că se gîndeşte şi la retragerea din funcţie. "Iau în considerare şi varianta să mă retrag, ar fi o lecţie pentru oameni. Poate vor înţelege mai mult din asta decît dintr-o continuare a mea. Nu spun că aşa voi face, dar iau în considerare", a adăugat Obreja. TAS trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată în valoare de 7.000 de franci elveţieni, aproximativ 5.800 de euro.

Federaţia Română de Box a mai cîştigase un proces pe care îl avea la TAS împotriva AIBA, în care a contestat suspendarea provizorie din cadrul forului mondial dictată la 8 martie 2011.

Aproape de Froch
Lucian Bute şi Carl Froch s-ar putea întîlni de două ori în 2012 pe 14 aprilie la Montreal şi pe 4 august la Nottingham. Oficialii care îi reprezintă pe cei doi sînt aproape de a perfecta înţelegerea.

Potrivit declaraţiilor oferite pentru presa canadiană, Jean Bedard, preşedintele Interbox, a afirmat că a ajuns la un acord cu promoterul englezului pentru un contract în care sînt prevăzute două confruntări între campionul mondial IBF şi finalistul turneului SuperSix. Acordul final între cele două părţi urmează să fie definitivat în următoarele zile cînd se vor anunţa şi în mod oficial cele două meciuri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
nusu_d
nusu_d  •  11 Ianuarie 2012, 14:53

@ Roxana Fleseru Nu-i mai dati atentie acestui impostor mincinos obreja. Federatia romana de box si-a recastigat la TAS statutul pe care il avea inainte de membru cu drepturi depline. Obreja nu a castigat nimic. Minte si dezinformeaza. El e in continuare interzis de AIBA la toate competitiile. E un paria. Va rog informati-va corect inainte de a publica un articol. Intrebati-l pe cine mai reprezinta in tara, din cate se stie adunarea generala l-a revocat din functie si acum se judeca in instanta. Si inca ceva AIBA mai nou nu mai recunoaste verdictele TAS decat in cazurile de dopaj. Oricum a fost o decizie justa a TAS, pentru ca federatia nu avea de ce sa fie suspendata ptr acest individ.

mihrp
mihrp  •  11 Ianuarie 2012, 10:28

dl. obreja ar trebui sa se intereseze de boxul romanesc, de juniorii nostri si de cluburile din romania; el nu-si face decat imagine de pe urma lui bute.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează