SPORTURI  »  BOX  »  FLOYD MAYWEATHER VS. MANNY PACQUIAO

OFICIAL Acord pentru ”Meciul secolului”! Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao au confirmat înţelegerea » Detaliile confruntării

Articol de - Publicat sambata, 21 februarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 21 februarie 2015 13:43

La aproape şase ani de la primele negocieri, Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao au ajuns la un acord pentru ” Meciul secolului”. Cei doi au semnat în această dimineaţă contractul, iar partida mult aşteptată se va disputa pe 2 mai, la MGM Grand Arena, în Las Vegas.
Mai multe site-uri din SUA anunţau în ultimele zile un acord între cele două părţi, însă abia în această dimineaţă au venit şi confirmările oficiale. Mayweather a publicat pe contul său oficial de pe site-ul shots.com ultima pagină din contractul abia semnat.

”Ceea ce planeta aştepta a sosit. Mayweather vs. Pacquiao va avea loc pe 2 mai 2015, contractul a fost parafat. Le-am promis fanilor mei că o să facem asta şi aşa a fost. Vom face istorie pe 2 mai. Nu trebuie să rataţi asta!”, a fost mesajul americanului. Pacquiao a postat şi el ulterior un mesaj pe facebook: ”Aşteptarea a luat sfîrşit. Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao s-a făcut! Lupta pe care o aştepta întreaga lume se va disputa pe 2 mai la MGM Grand Arena, în Las Vegas”.

Marele meci de la categoria supermijlocie va pune la bătaie centurile WBA, WBC şi The Ring, deţinute de Floyd Mayweather, şi centura WBO a lui Manny Pacquiao.

Sînt cei mai buni din lume
În topul ”pound for pound” realizat de The Ring, care îi clasifică pe toţi boxerii, indiferent de categorie, Floyd Mayweather şi Manny Pacquaio ocupă locul 1, respectiv locul 3. Între ei se situează Vladimir Kliciko, ucraineanul de la categoria grea care deţine centurile IBF, WBO şi WBA.

3.000 de dolari ar putea fi preţul mediu al unui bilet la ”Meciul secolului”

Tratative încrîncenate
Primele negocieri între cei doi au picat în 2010 din cauza unei clauze cerute insistent de american. Aceştia ar fi trebuit să fie supuşi la teste antidoping, însă filipinezul a refuzat să accepte toate condiţiile. În 2012, americanul l-ar fi sunat direct pe Pac-Man pentru a-i propune partida, însă a renunţat la idee după ce filipinezul a refuzat să primească un procent mai mic din bursă.

Discuţiile s-au reluat la sfîrşitul anului trecut, iar boxerii s-au întîlnit faţă în faţă pentru prima dată în timpul unui meci din NBA, Miami Heat - Milwaukee Bucks, pe 27 ianuarie. Mayweather şi Pacquiao au discutat apoi la hotel, iar, după mai multe serii de negocieri, au parafat actele în această dimineaţă.

652660-may.jpg652661-pac.jpg

FLOYD MAYWEATHER MANNY PACQUIAO
”Money” ”Pac-Man”
47-0 (26 KO) 57-5-2 (38 KO)
37 ani 36 ani
67kg 65kg
1,73m 1,69m
dreptaci stîngaci


Banii nu se împart egal

Presa americană susţine că partida va fi cea mai scumpă din istorie. Bursa pusă în joc va fi de aproximativ 200 de milioane de dolari, însă nu va fi împărţită egal între cei doi. Mayweather va încasa 60%, în timp ce Pacquiao va trebui să fie mulţumit ”doar” cu 40%.

Aproape 100 de dolari ca să vezi meciul la TV
Partida va fi transmisă în sistem pay-per-view în SUA de Showtime şi HBO, pentru a onora contractele individuale ale celor doi. Americanii vor trebui să scoată din buzunar 89,95 de dolari! Suma va stabili un record în materie de PPV. În plus, cei care vor dori să vizioneze meciul în format HD vor fi nevoiţi să pluseze cu încă 10 dolari.

13 ani au trecut de cînd Showtime şi HBO au colaborat la un meci de box. Ultima dată s-a întîmplat în 2002, la duelul dintre Mike Tyson şi Lennox Lewis


A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (14)
boboivan
boboivan  •  24 Martie 2015, 20:08
Postat de unico_biancorossi pe 21 Februarie 2015, 12:20

Muhammad Ally 'Ildirim' (Fulgerul), batea panaramele astea doua la un loc, doar cu stanga si fara sa se ridice de pe scaunul din corner of the ring. Le dadea mucii pe piept, de pe scaun, asa, ca sa se mentina putin in forma pentru R 10 cu alt titan al domeniului, 'Smokin' Joe J. Frazier, Sky Thunder..) meciul mileniului, auzi si la astia..)

Pt tine am un singur cuvant: idioten!

mesterica
mesterica  •  21 Februarie 2015, 20:09
Postat de catta81k1 pe 21 Februarie 2015, 16:29

meci egal...isi iau banii si in noiembrie decembrie mai arunca un meci si asa se fac cu o gramada de bani..nu ca nu ar avea destul...dar tre sa isi umple mayweather piscine cu bani...mai bine ma uit la Liga1....:((...sau la Suleiman ..daca mai este...vrajeala totala va fi acest meci...

Du-te la Suleiman tati , nu-i de tine la box .Pariez ca n-ai vazut 1 meci in viata ta...cu atat mai putin sa ai idee cata ambitie exista in cei 2 pugilisti sa demonstreze ca sunt cei mai buni din istorie .Teatru in box sau alte sporturi de contact poti vedea la romanasi ,asa ca fuguta pe sport.ro ca dau astia iar Superblat kombat sau cum ii mai zic acum

catta81k1
catta81k1  •  21 Februarie 2015, 16:29

meci egal...isi iau banii si in noiembrie decembrie mai arunca un meci si asa se fac cu o gramada de bani..nu ca nu ar avea destul...dar tre sa isi umple mayweather piscine cu bani...mai bine ma uit la Liga1....:((...sau la Suleiman ..daca mai este...vrajeala totala va fi acest meci...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează