SPORTURI  »  BOX  »  CATEGORIA GREA

VIDEO Oleksandr Usyk, campionul mondial la categoria grea, a debutat în fotbal! Cum s-a descurcat la primul meci

Boxerul Oleksandr Usyk (35 ani), campion mondial WBC, IBF și IBO, a debutat în fotbal pentru formația FC Polissya din liga a doua ucraineană. Foto: Guliver/GettyImages
Boxerul Oleksandr Usyk (35 ani), campion mondial WBC, IBF și IBO, a debutat în fotbal pentru formația FC Polissya din liga a doua ucraineană. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 februarie 2022 23:32 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 04:59

Boxerul Oleksandr Usyk (35 ani), campion mondial WBC, IBF și IBO, a debutat în fotbal pentru formația FC Polissya din liga a doua ucraineană.

După ce ucraineanul l-a învins pe Anthony Joshua în septembrie anul trecut, lumea boxului a tot vorbit despre o revanșă. Până să înceapă pregătirile pentru al doilea duel cu pugilistul britanic, Usyk și-a îndeplinit unul dintre visurile copilăriei. A bifat primele minute ca fotbalist în amicalul FC Polissya - Veres Rivne, scor 2-1.

Campionul mondial Usyk a debutat ca fotbalist

Pugilistul a îmbrăcat tricoul cu numărul 17 al celor de la Polissya și a intrat pe teren în minutul 76. Și-a luat locul în ofensivă și a ratat o ocazie uriașă de a marca. Servit ideal de un coechipier, campionul mondial a luftat din 6 metri.

Volodymyr Zagursky insista înainte de meci, mai în glumă, mai în serios, că boxerul ar putea rămâne pe termen lung la echipă: „Dacă pare că Usyk poate să ne aducă un plus, atunci noi îi vom oferi un contract. Dacă nu, îi vom oferi doar șansa de a juca alături de noi”.

Prezența lui Usyk pe teren nu e întâmplătoare. Campionul mondial a evoluat până la 15 ani pentru juniorii Tavriei Simferopol, după care a ales să se concentreze pe box. O alegere bună, ținând cont că a obținut aurul european, mondial și olimpic.

Urmează revanșa Usyk vs. Anthony Joshua

Usyk se antrenează cu Pollisya în cantonament în Turcia, după care va începe pregătirile pentru revanșa cu Anthony Joshua, meci care ar putea avea loc în primăvară. Învingătorul are șanse mari să se înfrunte într-un duel infernal pentru unificarea centurilor WBA, IBF, IBO, WBC și The Ring, cu câștigătorul confruntării dintre Tyson Fury și Dillian Whyte.

19 victoriiare Usyk la profesioniști, 13 dintre ele prin KO. Are în palmares și o medalie de aur obținută la Jocurile Olimpice din 2012

Citește mai multe știri din sport:

Echipa României pentru meciul cu Spania din Cupa Davis » Îi înfruntăm pe iberici cu 3 jucători din afara Top 600!

Toate camerele erau pe Putin când Ucraina defila la deschiderea Jocurilor Olimpice » Imaginile au devenit virale! Ce făcea președintele Rusiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează