SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Operat la arcada stîngă » Lucian Bute a suferit o intervenţie chirurgicală lîngă ochi

Lucian Bute a rămas cu vînătăi serioase după duelul cu Froch
Lucian Bute a rămas cu vînătăi serioase după duelul cu Froch

Articol de - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 29 ianuarie 2013 21:00

Lucian Bute avea o sensibilitate după ce a primit o serie de lovituri în meciul pierdut cu Carl Froch.

Lucian Bute nu se va putea antrena timp de şase săptămîni, după ce pe 25 ianuarie a suferit o operaţie la sprînceana stîngă. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Institutul de Chirurgie plastică din Montreal şi a fost făcută de către doctorul Daniel Durand.

Fostului campion mondial în versiunea IBF, la supermijlocie, i s-a eliminat o masă de ţesut cicatricial, creat ca urmare a loviturilor primite în meciul cu Carl Froch, din mai 2012. Bute a încasat apoi alţi pumni, în acelaşi loc, şi în disputa cu rusul Denis Grachev.

Pentru a reduce riscul de a i se sparge arcada la primul pumn încasat, în viitoarele dispute, Bute a trebuit să se opereze.

El nu are voie să primească nici o lovitură în zona operată, fiind nevoit astfel să facă doar pregătire fizică timp de o lună şi jumătate.

Către titlul WBC
După ce a pierdut centura IBF, Lucian Bute a tot căutat meciul revanşă în faţa englezului Carl Froch. Între timp, Inter box, clubul românului, a anunţat că Bute a primit o propunere din partea WBC ca să lupte pentru un nou titlu important.

Centura WNC e deţinută de Andre Ward, dar va deveni vacantă deoarece americanul e accidentat şi nu va putea să şi-o apere. Australianul Sakio Bika şi muntenegreanul Nikola Sjekloca se vor bate pentru titlul interimar pe 16 februarie, la Atlantic City. Cîştigătorul acestei lupte va trebui să-l întîlnească pe Bute, numărul 3 în ierarhie.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
nusu_d
nusu_d  •  31 Ianuarie 2013, 10:14

Asa e, canadianul nu mai pacaleste pe nimeni.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  30 Ianuarie 2013, 08:27

Canadianul acesta este terminat ca si boxer ...mai bine ar boxa revansa cu Grachev ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează