SPORTURI  »  BOX  »  CONFLICT

Opoziția din pugilism devine tot mai virulentă la adresa lui Doroftei: ”Dacă iubești boxul, dă-ți demisia!”

Leonard Doroftei se află din 2012 în fruntea FRB, iar mandatul său ar trebui să se încheie anul viitor
Leonard Doroftei se află din 2012 în fruntea FRB, iar mandatul său ar trebui să se încheie anul viitor

Articol de - Publicat vineri, 23 octombrie 2015 00:00

Mesajul vine de la Napoleon Gheorghe, antrenor la Dinamo. Coordonatorul lotului național feminin, Adrian Lăcătuș, admite că a ajuns să le pregătească acasă pe sportive. Pe lista anti-FRB se mai numără foștii campioni Alec Năstac și Marian Simion. S-au strîns 67 de semnături pentru debarcarea lui Doroftei.

Cu finanțarea MTS tăiată de peste jumătate de an și împărțit în cel puțin trei tabere, boxul românesc fierbe în suc propriu. Iar grupul opoziției, care solicită demisia președintelui Leonard Doroftei și dizolvarea Biroului Federal, devine tot mai vocal.

Într-o conferință de presă organizată ieri la hotelul "Erbașu" din Capitală, contestatarii au anunțat: "Adunarea Generală Extraordinară în care se va discuta schimbarea conducerii va avea loc pe 15 noiembrie. Există deja un tabel cu semnături de la 67 de cluburi afiliate, ceea ce reprezintă peste o treime din voturile necesare pentru înlocuirea actualei administrații".

"I-ar lua de gît și i-ar învîrti pe sus!"

Încăperea e dominată de personaje cu greutate din pugilism, sînt strînse aici medalii olimpice, mondiale și europene cît să umpli panourile din spatele prezidiului. Alec Năstac, Marian Simion, Adrian Lăcătuș, Napoleon Gheorghe sînt patru dintre tipii duri care, în ring sau din colț, au făcut istorie pentru România. Acum, alături de alți oameni din fenomen, foști sau actuali sportivi, antrenori, promotori, dirijează corul protestelor publice anti-FRB.

"Sînt de 50 de ani în box, dar necunoscuți precum în actualul Birou Federal n-am întîlnit niciodată! N-ar fi asta o problemă dacă ar face și ceva în folosul sportului! Păi, este unul, Blănaru, pe care ar putea să-l pună și antrenor la lotul olimpic. De ce nu?", a sunat discursul ironic al lui Alec Năstac, vicecampion mondial (1974) și bronz la JO Montreal '76. Nu se ferește să plaseze și upercuturi: "Dacă ar veni aici cei din Birou, cred că maestrul Lăcătuș i-ar lua de gît și i-ar învîrti pe sus, la cît de luptător este!".

"Nu interesează pe nimeni că am Mondial în ianuarie"

Tehnicianul lotului național feminin și antrenor la Steaua, Adrian Lăcătuș spune ce-l macină: "Eu am în ianuarie Mondialul de fete și nu interesează pe nimeni. Alerg pe la cunoștințe, pe la sponsori, să mai fac rost de un ban, să ne prezentăm la competiții, să ne pregătim. Aflu din întîmplare de pe internet de cîte un turneu la care am fi putut merge, dar lipsa de organizare și de fonduri ne blochează aproape complet activitatea".

"Senzația e că federația nici nu mai există"

Dinspre Dinamo, Napoleon Gheorghe e și mai virulent: "S-au strîns atîtea probleme, încît parcă FRB nici nu mai există! Au pus lacăt pe ușă și au plecat! Asta e senzația! Refuză să semneze contractele sportivilor invitați să boxeze în APB, versiunea profesionistă a federației internaționale. Nu se preocupă nimeni unde mergem la turnee, ce pregătire trebuie să facem, cînd plecăm, cînd venim, nu există indemnizații. Nu s-a pomenit așa haos în toată istoria boxului românesc! Dacă iubește boxul, Doroftei trebuie să-și dea demisia".

Săgeți penale către "vicele" Lauruc

"Am auzit că în FRB e la modă și zicala asta, că nu ești șmecher dacă n-ai fost pușcăriaș!", a sunat o remarcă a lui Adrian Lăcătuș.

"Cînd era în custodia Autorității Naționale a Penitenciarelor nu mai dorea să fie în Biroul Federal la Box?", a sunat o întrebare eliptică din sală, rostită de Constantin Foia, antrenor la Steaua. Trimiterile indirecte erau către vicepreședintele FRB, Mihai Lauruc, arestat în două rînduri în 2002 și 2003 într-un dosar cu afaceri petroliere.

În aprilie 2013, Lauruc a cîștigat la CEDO procesul intentat împotriva statului după ce a invocat condițiile improprii ale detenției la Bacău și supunerea la tratamente inumane și degradante. A primit daune de 7.500 euro.

"Oamenii care se află azi în Biroul Federal au venit doar ca să plătească niște polițe. N-au făcut nimic! Eu nu știu să existe în acest moment vreun lot național în pregătiri. Doroftei poate face parte din orice echipă federală, dar nu ca președinte"
Adrian Lăcătuș, antrenor lot național feminin

"Mai există doar trei turnee de calificare pentru Olimpiadă, la Istanbul, Sofia și Baku, anul viitor, în perioada aprilie-iunie. Dacă nu se schimbă nimic la FRB, n-avem nici o șansă să mai ducem boxeri la Rio. Va rămîne doar Nistor!"
Napoleon Gheorghe, antrenor Dinamo

"Federația a acumulat datorii de peste 200.000 de euro din cauza managementului defectuos. În ultimele patru luni, Doroftei n-a prezentat nici un plan de redresare financiară"
Viorel Sima, fost secretar general FRB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează