SPORTURI  »  BOX  »  GALA BUTE

Ora de box de la Tribunal » Obreja a fost ieri audiat timp de trei ore de judecătorii de la Înalta Curte în procesul Gala Bute

Articol de - Publicat sambata, 27 februarie 2016 00:00

La termenul de ieri din procesul Gala Bute, ce se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost rândul lui Rudel Obreja să depună mărturie.

Completul format din trei magistraţi a început maratonul întrebărilor cu cele legate de modul în care au decurs negocierile dintre fostul preşedinte al FR Box şi reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi Turismului privind obţinerea celor două milioane de euro pentru organizarea Galei Bute, modul în care a obţinut creditul de la BRD. "Ştiaţi că a existat o garanţie a MDRT pentru a obţine acest credit? Că aţi cedat ministerului drepturile asupra sumelor încasate?" a fost întrebarea judecătorului. "Nu am ştiut de această garanţie", a răspuns Obreja. "Şi cu ce consideraţi că aţi garantat creditul?", a insistat judecătorul. "Vă mărturisesc sincer că am crezut că girez cu toate bunurile mele. În timpul negocierilor cu BRD mi s-a propus la un moment dat să dau o declaraţie, ceva de genul ăsta, că garantez cu bunurile aflate în proprietatea mea", a completat inculpatul. "Dar aţi semnat o notificare în care se specifică clar contractul de cesiune a creaţelor", a intervenit vizibil iritat magistratul. "Am semnat multe acte şi eram convins că voi înapoia creditul", a mai spus Obreja.

Cheltuieli fictive

Au urmat apoi întrebări în legătură cu sponsorizările Galei Bute, cu cele 3 milioane de lei primite de la Termogaz şi contractele semnate cu Rudel Obreja cu Biovros SRL şi SC Egeo Pro Market SRL, care atestau efectuarea de cheltuieli fictive de publicitate şi consultanţă. "Nu-mi aduc aminte de numele persoanelor cu care am semnat contractele de prestări servicii, nu am ştiut că reprezentau firme fantomă", a răspuns fostul preşedinte FRB.

Audierea de ieri s-a încheiat cu întrebările puse de procurorul DNA, care a dorit să afle de la Rudel Obreja cum a ajuns ca MDRT să semneze contractul cu firma sa. La fiecare răspuns, Obreja a insistat să explice, cu superioritatea singurului cunoscător al boxului profesionist, că el deţinea în exclusivitate licenţa meciului de centură mondială şi a drepturilor de reprezentare a lui Lucian Bute.

23 martieeste data fixată de judecători pentru următorul termen în procesul Gala Bute

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
kingdon
kingdon  •  29 Februarie 2016, 18:05

E hilar ca e *** de bs si se da inteligent. Un smenar marunt ce s-a vrut in liga mare de hoti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nusu_d
nusu_d  •  29 Februarie 2016, 16:00

"Ştiaţi că a existat o garanţie a MDRT pentru a obţine acest credit? Că aţi cedat ministerului drepturile asupra sumelor încasate?" a fost întrebarea judecătorului. "Nu am ştiut de această garanţie", a răspuns Obreja. "Şi cu ce consideraţi că aţi garantat creditul?", a insistat judecătorul. "Vă mărturisesc sincer că am crezut că girez cu toate bunurile mele." #KAFKA . Bai fratilor asta chiar e de Kafka. Deci te duci sa obtii un credit de 2 milioane de euro, il obtii si tu nu stii sigur cu ce ai garantat sau daca ai garantat cu ceva :-))))))))))))))))))). Incredibil! Daca eram in sala ma prapadeam de ras! Rudare, te-ai ingropat singur, mai bine iti luai dracu faptele si poate scapai mai usor.

nusu_d
nusu_d  •  29 Februarie 2016, 15:49

E clar ca lumina zilei. Cica nu a stiut ca firmele cu care a incheiat contracte de publicitate fictive erau firme fantoma :-)))) O minciuna mai mare si mai penibila nu exista. Pai reprezentantii acelor firme fantoma gen Biovros au dat declaratii complete ;-) Tocmai pentru ca erau fantoma s-au incheiat acele contracte fictive, pentru a se face evaziune fiscala. Obreja nici nu prea avea cu ce sa o dea in primire pe inculpata Udrea, cum s-a vehiculat, fiecare a tras pe partea lui in acea afacere oneroasa, ACEA MASCARADA numita Gala Pute. Obreja a fost prins cu deconturi fictive, cu contracte fictive cu firme fantoma, iar Udrea a fost denuntata de fostii colaboratori si subalterni despre cum s-a facut parandaratul si despre cum era mascata mita prin contracte de sposorizare. Avea Obreja bunuri care sa garanteze un credit de 2 milioane de euro??? Nici vorba. Ii dadea banca BRD vreodata un asemenea credit pe cai verzi pe pereti si fara nici o garantie daca nu intervenea inculpata puscariasa Udrea Elena, garantand ministerul? NICIODATA! De fapt DLAF-ul s-a sesizat asupra neregulilor si s-a pornit bulgarele de zapada de la organizatorul impostor si s-a ajuns intr-un final la penala fosta ministresa. Cand va da judecatorul cu ciocanul la sentinta definitiva acesti inculpati isi vor numara cu greu anii de puscarie pe care ii vor incasa. Vrajeala ca numai el putea sa organizeze acea porcarie de gala nu o mai halesc nici cainii vagabonzi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează