SPORTURI  »  BOX  »  OMNISPORT

Pacquiao i-a jignit pe gay şi apoi şi-a cerut scuze: "Aceste cupluri sunt mai rele decât animalele"

Membru al Camerei Reprezentanților, Manny Pacquiao este acreditat de sondaje cu șanse mari să câştige un loc de senator la alegerile din mai
Membru al Camerei Reprezentanților, Manny Pacquiao este acreditat de sondaje cu șanse mari să câştige un loc de senator la alegerile din mai

Articol de - Publicat miercuri, 17 februarie 2016 00:00

"Cuplurile de gay sunt mai rele decât animalele" este afirmaţia făcută de Manny Pacquiao în timpul campaniei pentru alegerile senatoriale din Filipine.

Singurul boxer din istorie ce a deținut titlul mondial la opt categorii diferite, Manny Pacquiao a avut parte de numeroase critici după ce a afirmat despre cuplurile gay că sunt "mai rele decât animalele".

El și-a cerut scuze ieri, într-o înregistrare publicată pe rețelele sociale. "Îmi pare foarte rău că am rănit niște oameni când i-am comparat pe homosexuali cu niște animale. Vă rog, iertați-mă dacă v-am rănit. Dumnezeu să vă binecuvânteze", a scris Pacquiao.

Crescut în religia catolică, la fel ca 80% dintre filipinezi, Pacquiao, un petrecăreț pocăit, s-a convertit la evanghelism la începutul acestui deceniu, asigurând că a fost ales de Dumnezeu să propovăduiască mesajul lui Iisus.

El candidează pentru alegerile senatoriale din Filipine şi face campanie cu Biblia în buzunar, pe o linie extrem de conservatoare. "E vorba de bun-simț. Ați văzut până acum animale care să se împreuneze cu animale de același sex? Animalele sunt mai bune, fiindcă fac distincția între mascul și femelă", a mai spus Pacquiao.

Pentru declaraţia homofobă făcută într-un interviu oferit canalului filipinez TV5, celebrul pugilist şi-a atras un potop de critici.

Vice Ganda, cel mai popular actor gay din Filipine, ţară în care căsătoria între persoane de același sex nu este legală, i-a îndemnat pe cei 6,7 milioane de ''followeri'' ai săi pe Twitter să se roage pentru Pacquiao, care se pregătește să renunțe în luna aprilie la cariera de boxer. "Unii cred că pot să-i judece pe oameni asemenea lui Dumnezeu doar fiindcă se roagă și citesc Biblia", a scris Ganda.

Cântăreața Aiza Seguerra, care este lesbiană, le-a cerut alegătorilor să nu-l voteze pe Pacquiao, pe care l-a numit "ipocrit ignorant și bigot".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
988565124544128
Oana Stan  •  17 Februarie 2016, 14:16

Mai bine nu-si cerea scuze, ***...***!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gannicus2014
gannicus2014  •  17 Februarie 2016, 10:48

acum o sa-l reclame dinamovistii pe la toate forurile internationale

Vezi toate comentariile (2)
Comentează