SPORTURI  »  BOX  »  POVESTE

VIDEO Noua senzație a boxului mondial » Își face KO adversarii în pași de dans și are o poveste de viață impresionantă: dat afară de la școală, prânz în toalete și un moment dureros

Benjamin „Chirurgul” Whittaker (26 de ani) este noua senzație a boxului mondial. Britanicul are victorii pe linie la profesioniști și un stil unic. Își face KO adversarii în pași de dans. +14   FOTO
Benjamin „Chirurgul” Whittaker (26 de ani) este noua senzație a boxului mondial. Britanicul are victorii pe linie la profesioniști și un stil unic. Își face KO adversarii în pași de dans.

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2024 11:25 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2024 13:40

Benjamin „Chirurgul” Whittaker (26 de ani) este noua senzație a boxului mondial. Britanicul are victorii pe linie la profesioniști și un stil unic. Își face KO adversarii în pași de dans.

Ben Whittaker e noul „Prince” Naseem Hamed. Are un stil flamboaiant, deseori ostentativ. Hulit de adversari, iubit de fani.

Ben Whittaker, noul star al boxului mondial

Whittaker a fost dintotdeauna un copil-minune al boxului britanic. A ajuns în atenția publicului la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Semigreul” a luptat pentru aur împotriva cubanezului Arlen Lopez Cardona. A pierdut și a refuzat să poarte medalia la festivitatea de premiere, motivând: „Nu câștigi argintul, pierzi aurul”.

La coborârea de pe podium a avertizat: „Mă voi întoarce, promit!”.

Și s-a întors! Momentul a reprezentat nașterea unui personaj unic în peisajul pugilistic mondial. A trecut la profesioniști și are un bilanț perfect, 7 victorii din 7 meciuri, 5 prin KO.

Nu rezultatele i-au adus faima, adversarii fiind mai degrabă modești, ci modul în care luptă. O face în pași de dans, plutește, contraatacă cu lovituri marcă înregistrată. Își agasează adversarii cum nimeni n-a mai făcut-o și umple arenele.

VIDEO. Momente senzaționale cu Ben Whittaker protagonist

Cea mai recentă luptă a avut loc pe 31 martie 2024, la O2 Arena din Londra. L-a spulberat timp de 8 runde pe Leon Willings, victorie prin decizie unanimă.

Nu s-a dezis nici de această dată. Aflat în ring, cu oponentul aruncându-i „directe”, a găsit timp pentru a se certa cu staff-ul advers și pentru a-i transmite propriului antrenor să tacă.

Povestea fascinantă a lui Ben Whittaker

Ben nu e doar durul arogant care își bate joc de adversari. O altă latură a ieșit la iveală recent, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Daily Mail. Boxerul a izbucnit în plâns când și-a amintit că a ratat înmormântarea bunicii lui din cauza Jocurilor Olimpice.

„Oamenii îmi observă abilitățile, dar nu își dau seama câtă muncă și câte sacrificii stau în spate. Înaintea Jocurilor Olimpice am mers într-un cantonament în Turcia. Bunica mea a murit chiar atunci. Am fost foarte apropiați. Și acum mă emoționez când îmi amintesc. A fost foarte greu.

Toți își amintesc că n-am purtat medalia de argint pe podium. Știți de ce? Dacă tot am ratat funeraliile, măcar să fi câștigat aurul...”, a reușit Ben să transmită, printre lacrimi.

+10 FOTO

Boxul n-a fost prima dragoste

Ca orice britanic veritabil, Whittaker a vrut să devină fotbalist. Povestește cu mult umor cum a realizat că trebuie să se reprofileze.

„Am văzut câteva cartonașe galbene la juniori. Îmi plăcea să vorbesc murdar. Nu știam, la început, că trebuie să plătești o amendă pentru avertismente. Când a văzut nota de plată, tatăl meu mi-a zis că nu mai am voie să joc”, a spus Ben, potrivit sursei citate.

Cum boxul nu îi oferea o sursă sigură de venit în acele vremuri, a fost nevoit să își ia mai multe joburi:

Am fost dat afară de la școală din cauza ADHD-ului, am fost nevoit să îmi iau două joburi. Nu eram neapărat un copil năstrușnic, dar simțeam nevoia să fac ceva când se lăsa liniștea. Îmi plăcea să fac oamenii din jur să râdă. De multe ori am avut probleme din cauza asta.

Tata mi-a spus că trebuie să îmi caut de muncă. M-am angajat la un magazin, dar abilitățile mele de comunicare erau groaznice. Nu puteam vorbi cu oamenii. Știu că pare greu de crezut, văzând cum mă comport acum în ring. Mă ascundeam în toaletă, îi auzeam pe întrebând: „Whittaker, unde ești?”. Luam bonul de masă, îl foloseam pentru o Cola și un sandviș. Mă ascundeam în baie și mâncam. Tata m-a luat de acolo și m-a trimis să lucrez la clubul de fotbal local, Wolverhampton.
- Ben Whittaker

Toate s-au așezat perfect pentru Ben: „Într-o zi, cineva m-a sunat și mi-a spus că sunt convocat în echipa națională de box. Mi-am dat seama că Dumnezeu a avut un plan pentru mine. Restul e istorie!”.

Citește și alte știri din sportul internațional:

Simona Halep nu are wild card la Rouen » Răspunsul organizatorilor: „Nu s-a luat o decizie”
HALEP, DIN NOU PE TEREN
Simona Halep nu are wild card la Rouen » Răspunsul organizatorilor: „Nu s-a luat o decizie”
Dinamo câștigă fără emoții și returul cu Silkeborg și se califică în „sferturile” EHF European League. Următoarea adversară
EHF European League
Dinamo câștigă fără emoții și returul cu Silkeborg și se califică în „sferturile” EHF European League. Următoarea adversară

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
berlicot
berlicot  •  04 Aprilie 2024, 01:29

Noua "senzatie" a boxului are aproape 27 de ani, a boxat de cateva ori la profesionisti, iar numele doar e apropiat de cel al lui Pernell, n-are vreo legatura. Altii la varsta asta se lasa de sport, dar el abia incepe. Mai bine scriati de un roman.

talpaiadului
talpaiadului  •  03 Aprilie 2024, 15:26

Mda, in mod normal as fi apreciat un articol dedicat unui pugilist profesionist, dar la cati pugilisti cu adevarat valorosi exista in acest moment pe lumea asta, a fost ales tocmai acest neica nimeni, dovedind ca autorul nu este interesat de box, ci de cancan. Recomand autorului o documentare asupra unor pugilisti precum Canelo Alvarez, Oleksandr Usyk, Terence Crawford, Naoya Inoue, Artur Beterbiev, sportivi care chiar merita sa apara articole despre cariera si viata lor, in ziarele de sport.

dreammster
dreammster  •  03 Aprilie 2024, 15:13

adversarul trebuie sa refuze sa lupte cu asa ceva, o bataie de joc . Se crede Roy Jones Jr. , dar de la gradina zoologica.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează