SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE - JEAN PASCAL

Rudel Obreja: "Lucian Bute vrea revanşa! Jean Pascal trebuie să accepte" » Primul antrenor are însă altă părere: "Trebuie să se retragă"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 ianuarie 2014 09:30

Fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja, a vorbit cu Lucian Bute după meciul pierdut de acesta în faţa lui Jean Pascal.

Reprezentantul lui Bute a anunţat că boxerul român îşi doreşte foarte mult revanşa, lucru care există şi în contract:

"Sîntem în vestiar, împreună. Pe ring a fost întrebat dacă îşi doreşte revanşa şi a răspuns că da. Există şansele unui re-match.

Judecînd perioada după care a venit Lucian şi toate frământările interioare şi fizice, el s-a prezentat foarte bine în faţa unui adversar mai bun în această seară.

În momentul de faţă nu trebuie să căutăm alibiuri şi nici să explicăm o înfrîngere care vine într-un anumit context.

Lucian este pe un trend ascendent, după doi ani de frămîntări. A avut o evoluţie fantastică, ultimele două reprize. Nu ne lamentăm.

În doi ani de zile, Lucian a boxat un singur meci, cel cu Froch. A fost acel eşec usturător, apoi operaţia la mînă, toate aceste probleme i-au afectat încrederea în el.

A ezitat destul de mult în timpul meciului şi nu a avut declicul de a reacţiona. Dacă dădea drumul la braţe din repriza a opta, nu mai tîrziu, îl termina pe Pascal.

Pascal nu are de ce să nu vrea o revanşă. El e învingător şi trebuie să-şi apere această poziţie. Publicul la Montreal, în toată Canada şi SUA, este mulţumit de ceea ce a văzut.

Există în contract această revanşă. S-a convenit că dacă va fi un meci echilibrat, spectaculos, atunci se va acorda revanşa", a declarat reprezentantul lui Lucian Bute, în direct la Digi 24.

Primul antrenor îl sfătuieşte să se retragă

"Ambii pugilişti au avut o pregătire fizică perfectă. Cred că cel mai indicat ar fi să se retragă.

Acum i-a deschis drumul lui Jean Pascal spre titlul mondial şi o retragere ar fi indicată. Are un palmares impresionant, acest meci l-a dus la puncte, deci cred că a sosit momentul să spună adio carierei sportive.

Nu putem spune că operaţia la mînă l-a afectat, nu acesta a fot motivul pentru care a pierdut meciul", a continuat Păun, care a sintetizat apoi lupta.

Meciul a fost pierdut pentru că a fost prea puţin încrezător în propriile forţe. Se vede că a avut o pregătire fizică bună, a avut disponibilitate să întoarcă meciul în ultima repriză, însă încrederea în sine i-a lipsit", a mai declarat Felix Păun, primul antrenor din cariera lui Bute, care suferă astfel a doua înfrângere la profesionişti.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
dblock
dblock  •  19 Ianuarie 2014, 15:35

Bute este un pugilist bun.. Dar psihic este subred. Vina este a stafului care i-a distrus meciul cu Froch. S-a vazut in ultima repriza adevarata valoare a lui. Are nevoie de meciuri si de incredere in el..de-un alt antrenor si chiar de un psiholog. Daca va juca revansa si va fi pregatit psihic asa cum se cuvine Bute il termina pe Pascal la puncte in cel putin 10 reprize din 12. Iar Doroftei n-a zis niciodata ca Bute n-are valoare ci ca nu se pune in valoare..uite ca a avut dreptate, l-au sapat aia de la interbox big time.

serban_ionescu
serban_ionescu  •  19 Ianuarie 2014, 14:56

cand ai un maneger de doi lei, un staf tehnic rudimentar, care nu calculeaza starea si forta lui Bute la momentul meciului, stabileste o tactica gresita de joc , nu poti emite pretentii! Clubul e prea mic pentru marea performanta!e tarziu pentru Bute sa schimbe ceva! reorientare profesionala urgenta si economie la banii acumulati , ca vin vremuri incerte!!

assf
assf  •  19 Ianuarie 2014, 11:36

daca e 100% sigur ca-l poate bate pe haitian sa ceara revansa ..oricum dupa cum au decurs lucrurile daca bute boxa cel putin in ultimele 4 ..5 reprize asa cum a boxat in ultima mai mult ca sigur castiga la puncte daca nu chiar il facea K.O dar din pacate sportul e mai greu decat il vedem noi la TV. doar el stie ce a fost acolo.pacat insa ca se putea mai mult. asteptam alti romani sa calce pe urmele lui doroftei si bute si sa se bata pt. centuri in Canada sau de ce nu chiar SUA.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează