SPORTURI  »  BOX  »  DECES

Văduva lui Rudel Obreja, acuzații grave: „A fost de 9 ori la cabinetul de la Jilava, în 3 săptămâni. Medicul i-a spus că-l doare de la pernă sau pat” + „Procurorii i-au spus: «Știm că nu știți, dar vă spunem ce să scrieți»”

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 14:11 / Actualizat marti, 14 martie 2023 14:47

Antonia Obreja a lansat o serie de acuzații dure după decesul soțului său, Rudel Obreja. Acesta a murit duminică, 12 martie, după ce a pierdut lupta cu o boală necruțătoare, fiind diagnosticat cu cancer la pancreas.

  • în 2018, a primit o condamnare la 5 ani cu executare în dosarul "Gala Bute", care fusese pus pe rol în 2015. A fost închis aproape un an, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația de suspendare a pedepsei. 
  • În aprilie 2022, aceeași instituție a revenit asupra deciziei, fostul pugilist revenind în detenție. 
  • În luna iunie, după o analiză CT, i s-a descoperit un cancer pancreatic în stare avansată, iar în iulie i s-a admis cererea de întrerupere a pedepsei pentru a putea urma un tratament medical adecvat afecțiunilor severe de care suferea. 

Aceasta a povestit ce s-a întâmplat duminică, ce mesaj a avut fostul președinte al Federației Române de Box și lansează acuzații dure la adresa medicilor de la penitenciar, dar și a procurorilor.

Întrebată dacă Rudel Obreja era bolnav când a fost încarcerat a doua oară, în aprilie 2022, Antonia Obreja a răspuns categoric: „Absolut nu. O spun documentele. Când intră în închisoare e consultat, e analizat. Stă în carantină pentru a se descoperi dacă are o boală sau probleme. Consultul a rezultat că e clinic sănătos. Pe 7 aprilie 2022”, a spus Antonia Obreja la România TV.

Aceasta a continuat. A povestit că a remarcat o schimbare fizică la fostul pugilist și a acuzat medicii din penitenciar. 

„La aproximativ două săptămâni de la încarcerare au început durerile. Mi-a spus că nu se simte bine, că a fost cabinet și la consult i-a spus că nu are nimic. I se dădeau argumente puerile, i se spunea că poate e din cauza pernei, din cauza saltelei. Medicul a avut un cinism greu de imaginat. Era greu să-l trimită la un spital? Poate nu s-a vrut...

Durerile s-au acutizat după ce a fost mutat în Penitenciarul Jilava. Lucrurile au degenerat. La fiecare vizită, în fiecare săptămână, vedeam că se topește ușor. Începuse să slăbească, spunea că-l doare. El nu era un om bolnăvicios, nu se plângea. Era puternic fizic și psihic. Așa că știam că nu se preface, știam că ce spune era realitatea. Dar nimeni nu-l ascultat. A fost de 9 ori la cabinetul de la Jilava, în 3 săptămâni”.

Cred că o lună a durat de la prima cerere de eliberarea până la eliberare. Se face o cerere, se face apel, o procedură. Nu se face diferența dacă e o boala gravă. Nu știu dacă nu cumva i s-a dat drumul când s-a știut că nu se mai poate face nimic.

- Antonia Obreja

„Procurorii i-au spus: «Știm că nu știți, dar vă spunem ce să scrieți»”

Antonia Obreja a lansat acuzații dure la adresa procurorilor, declarând că aceștia s-ar fi răzbunat pe Rudel Obreja pentru acesta nu a vrut să dea declarații împotriva Elenei Udrea.

„În februarie s-au făcut 9 ani de la prima lui arestarea. E groaznic! A fost batjocorit. Când îi iei libertatea unui om, îi iei și jumătate din viață. Lui i s-a luat viața.

Da, i s-a cerut să o denunțe pe Elena Udrea. Și nu doar pe doamna Udrea. A fost așteptat cu cătușele pe masă la DNA. A fost întrebat dacă a făcut pușcărie, deși nu avea antecedente penale. Credeți că acel procuror nu știa că el nu mai avea?

A denunța înseamnă să știi ceva. El nu a avut nimic de spus pentru că nu a știut. Nu a avut ce să spună. I-a subliniat acest lucru procurorului și i s-a spus «Știm că nu știți, dar vă spunem ce să scrieți». A zis că el nu face așa niciodată. Și probabil au spus «Lasă că îți arătăm noi o lecție». 

Vreau să-i apăr demnitatea. A fost demn, curajos și onest. Știți ce mi-a spus? «Nu voi semna niciodată o minciună. Am copiii acasă și nu-i voi mai putea privi în ochi știind că am fost o unealtă a minciunii».

Soțul meu a fost încarcerat de multe ori. A fost arestat preventiv, arestat la domiciliu, a avut interdicții peste interdicții. Chiar dacă nu a fost de acord cu deciziile, a zis «Eu sunt demn și rămân în fața justiției». Dar a rămas în fața eșafodului. Asta nu a fost justiție. El s-a predat de fiecare dată”.

Am fost la Tribunalul Ilfov, iar procurorul de ședință, când noi am spus că are cancer cu metastază, a zâmbit și a zis «Toți au cancer când ajung acolo». Toată lumea a rămas încremenită din cauza acestui cinism.

- Antonia Obreja

Ce a făcut Rudel Obreja înainte să moară

„S-a împărtășit duminică dimineața. A chemat copiii la 10 dimineața și le-a spus ce își dorește pentru ei. Copiii au plecat și pe la 11 dimineața mi-a spus «Eu azi voi pleca». Am stat împreună, a fost lucid până în ultima clipă. Am așteptat ca slujba să se încheie. La ora 13 a plecat foarte lin și senin. Nu a suferit. A fost senin până în ultima clipă. Am vorbit întruna. 

La un moment dat mi-a spus «Să-i ierte Dumnezeu pe călăii mei»”, a adăugat Antonia Obreja.

Citește și: 

Cine a fost Rudel Obreja, vicecampionul european de box: „Am 6 categorii. O carieră întinsă pe zece ani cu care mă mândresc”
DECES
Cine a fost Rudel Obreja, vicecampionul european de box: „Am 6 categorii. O carieră întinsă pe zece ani cu care mă mândresc”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
adriann_
adriann_  •  14 Martie 2023, 15:23

"Justitia" la care puiutii de *** din USR ar vrea sa se inchine romanii ca la icoane... Asa ceva... Nu discut dosarul gala Bute ci strict felul in care este tratat un bolnav de cancer care are un diagnostic clar, indubitabil si care totusi n-a omorat pe nimeni. HUOOOOO CALAILOR!!! SA VA DEA DUMNEZEU DUPA SUFLET!!! AMIN!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

puscoci
puscoci  •  14 Martie 2023, 15:21

Bietul Rudele, sper ca acum doarme confortabil in palton de scânduri. Ati terminat sa prezentati pușcăriași ca martiri ai neamului? La multi ani, Obreja!

jedela
jedela  •  14 Martie 2023, 15:20

Pacat ca nu poate lua cu el si alti pungaşi. Cucoana mor o gramada de oameni de rand CINSTITI ca nu au fonduri necesare si nimeni nu i jeleste. Plange l tu in casa ta si lasa ne pe noi. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează