SPORTURI  »  BOX  »  VIOREL SIMION ŞI-A PĂSTRAT CENTURA

Salt uriaş » Viorel Simion a urcat 16 locuri în clasamentul realizat de boxrec.com

Viorel Simion a obținut o victorie convingătoare în fața lui Riovalle foto: Cristi Preda
Viorel Simion a obținut o victorie convingătoare în fața lui Riovalle foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 februarie 2012 18:15

Viorel Simion a obţinut aseară o victorie importantă pentru viitorul carierei sale. În main-event-ul galei ”Invincibilii 6”, gala care a strîns peste 1500 de oameni la Sala Rapid, românul l-a învins prin decizie unanimă pe Edgar Riovalle, păstrîndu-şi titlul mondial WBC Internaţional la categoria pană.

Cu 15 victorii din tot atîtea posibile, din care şase obţinute înainte de limită, ”Bombardierul” Simion se apropie din ce în ce mai mult de confruntarea în care miza va fi chiar titlul mondial.

Datorită succesului obţinut în faţa mexicanului Riovalle, Viorel a urcat 16 locuri în clasamentul realizat de site-ul de specialitate boxrec.com, avansînd de pe poziţia 33 pe 17, la categoria pană.

În ierarhia WBC, pugilistul în vîrstă de 30 de ani ocupă locul 14, însă probabil va urca la sfîrşitul lunii cîteva poziţii. Pentru Viorel Simion următoarea etapă pare a fi o confruntare pentru titlul mondial WBC Silver, etapă care l-ar aduce în poziţia de challenger obligatoriu. Deţinătorul centurii mondiale WBC Internaţional este Robinson Castellanos (Mexic), aflat pe locul 13 în clasamentul boxrec.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
crazy_bu
crazy_bu  •  10 Februarie 2012, 16:32

Era pe locul 14 WBC de pe fightnews.com inainte de meciul asta. Acolo se actualizeaza mai greu. Cel mai probabil intr-o saptamana sau doua clasamentul. Campionul mondial e Jhonny Gonzalez.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează