SPORTURI  »  BOX  »  ALEGERI FRB

Scandal în boxul românesc » Francisc Vaştag iese în apărarea lui Doroftei: "Să-ţi fie ruşine, Obreja!"

Alegerile FRB au declanşat un scandal imens între Obreja şi Doroftei, acesta din urmă fiind susţinut de Vaştag
Alegerile FRB au declanşat un scandal imens între Obreja şi Doroftei, acesta din urmă fiind susţinut de Vaştag

Articol de - Publicat luni, 15 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 14 octombrie 2012 21:50

Triplul campion mondial la amatori face un apel către preşedintele FR Box, Rudel Obreja, să nu mai "arunce cu noroi" în Leonard Doroftei.

La sfîrşitul unei săptămîni în care Rudel Obreja şi Leonard Doroftei s-au ameninţat şi jignit reciproc, Francisc Vaştag îi solicită preşedintelui FR Box să aibă decenţa să plece fără scandal de la federaţie.

"Să îţi fie ruşine, Rudel Obreja, pentru ceea ce faci în ultimele zile! Ameninţi cu bătaia, jigneşti, arunci cu noroi în Leonard Doroftei, singurul pugilist român care este campion mondial atît la amatori, cît şi la profesionişti! Pe noi nu ne interesează să purtăm un război cu tine! Nu vrem să-ţi răspundem la atacurile tale murdare care probabil au un singur scop, să arăţi lumii că toţi sîntem nişte scandalagii şi nişte oameni de joasă speţă! Pe noi ne interesează să reclădim boxul pe care tu pur şi simplu l-ai distrus şi cred, după ultimele tale reacţii, că vrei să-l desfiinţezi!", a spus Francisc Vaştag.

"Te rog, pentru binele boxului românesc, să ai decenţa să pleci fără scandal de la federaţie! Nu noi te-am pus în situaţia în care eşti tu azi! Nu noi am dezafiliat FR de Box! Nu noi am desfiinţat Centura de Aur, cel mai vechi şi de tradiţie turneu cu care ne mîndream peste hotare! Ne-ai îndepărtat, pe rînd, atît pe mine, cît şi pe Doroftei şi Vasile Cîtea. Nu am făcut nici o revoluţie, nu am ieşit în presă să te atacăm! Dar acum, cînd ai fost forţat de către AIBA să faci alegeri pentru funcţia de preşedinte, nu înţeleg de ce nu ai puterea să accepţi că nu mai poţi să conduci! Boxul nu e al lui Obreja, nici al lui Vaştag, nici al lui Doroftei! Este al sutelor de sportivi şi antrenori care muncesc la cluburi şi speră să ajungă campioni. Copiii care vin la sală au nişte modele. Unul dintre ele este Leonard. Nu mai arunca noroi în el! Nu distruge cu murdării unul dintre monumentele acestui sport!", a precizat fostul pugilist, adăugînd că "aceasta e ultima luare de poziţie pe care o fac în cazul acesta".

Replica lui Obreja: "Doroftei suferă de depresie!"

Preşedintele FR Box a explicat Gazetei şi ce s-a întîmplat cu Leonard Doroftei în America, după meciul cu Gatti, dar şi ce a spus boxerul după ce nu a făcut cîntarul cu Callist.

Rudel Obreja nu doreşte să cedeze nici după apelul făcut de Francisc Vaştag. "Nu mai înţeleg nimic! În urmă cu zece zile am convocat Adunarea Generală de alegeri, tot atunci am anunţat că nu mai candidez, că renunţ să mai lupt. Şi în tot acest timp, alţii ies la rampă şi mă tot atacă", a declarat ieri Gazetei preşedintele FRB. Acesta este convins că în spatele lui Titi Tudor, cel care a şi declanşat scandalul după ce a înregistrat o discuţie avută cu acesta după Biroul Federal, dar şi al lui Francisc Vaştag şi Leonard Doroftei se află altcineva, care are interese meschine.

"Tocmai de aceea nu am de gînd să tac. Ştiu că nu voi cîştiga acest război, deoarece nimeni nu vrea să se afle adevărul. Mi-a ajuns şi mie!", a spus Obreja, precizînd că nu are nimic de pierdut dacă spune povestea boxerului Doroftei pînă la capăt. "Am apucat să spun că Doroftei a fost diagnosticat în Canada cu o boală ruşinoasă. Da. Aşa este. Psihologul lui din Toronto i-a trecut în fişa medicală ca fiind depresiv. Aşa se explică şi caracterul său labil. Acum spune una, apoi susţine opusul. Este dus cu capul şi nu mă feresc să o spun", a mărturisit şeful FRB. Acesta a continuat apoi cu meciul din 2004, din Statele Unite ale Americii, pierdut de român în faţa lui Arturo Gatti. "Eram după meci în camera de hotel. Acolo mai erau Adrian Diaconu şi Larouche. L-am întrebat ce s-a întîmplat în ring. Şi el a spus: «Nu am venit aici să bat, ci doar să le iau banii!». Din cauza asta americanii nici nu l-au mai chemat la conferinţa de presă. Iar în State nu m-a adus Doroftei, ci TVR, pentru care am comentat meciul".

Obreja a povestit şi ce s-a întîmplat după ce Doroftei nu a făcut cîntarul la meciul cu Callist, din octombrie 2003, de la Bucureşti. "Am intrat la el în cameră, unde era şi antrenorul Larouche. Doroftei se afla doar în chiloţi şi stătea în genunchi, pe jos. Deşi centura era pierdută, i-am spus că poate intra în ring să lupte. Răspunsul lui Leonard a fost: «Dar eu nu vreau să boxez!». Acesta este Doroftei!", a povestit preşedintele FRB.

În legătură cu acuzaţiile făcute ieri de către Vaştag, Obreja a spus că nu-l înţelege pe fostul campion. "Nici în ziua de astăzi, Feri nu mi-a spus de ce a renunţat la lotul naţional în urmă cu şase ani. De cînd sînt preşedinte de federaţie, bine, rău, am încercat să rezolv problemele. Şi eu am o grămadă de neajunsuri de care nu sînt mîndru, dar măcar nu am fugit. Spune că am distrus boxul amator! Federaţia doar finanţează programe şi culege vîrfurile. Din păcate însă, cluburile sînt la pămînt şi acolo nu pot ajunge. Ce au făcut Vaştag şi Doroftei în ultimii ani pentru boxul românesc? Nimic!"

23 noiembrie este ziua în care Adunarea Generală va alege noul preşedinte al FRB

8 ani a condus Rudel Obreja Federaţia Română de Box

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
nusu_d
nusu_d  •  16 Octombrie 2012, 01:13

Ce au facut Vastag si Doroftei in ultimii ani pentru boxul romanesc??? Dar ce ai facut tu Rudarule? Vastag si Doroftei la fel ca si Hagi sau Dobrin la fotbal sunt doua monumente ale sportului romanesc. Au facut atat de multe pentru boxul romanesc incat nu mai au nimic de demonstrat. Incredibil cat tupeu are acest fost infractor obreja. Anunta ca nu mai candideaza? :-))))) pai stie ca nu-l mai voteaza nimeni!

blueman
blueman  •  15 Octombrie 2012, 16:22

rusine ,de ce se intampla haosul asta? boxul tot timpul a fost cel care a scos romania in fata!!!!

drunk_driver
drunk_driver  •  15 Octombrie 2012, 09:50

Bv Fery !!! ...am plans :((((

Vezi toate comentariile (7)
Comentează