SPORTURI  »  BOX  »  BUTE VS PASCAL, DUMINICĂ, ORA 6:15, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Sfaturile lui Marian Simion pentru lupta cu Pascal: "Bute trebuie să se ţină tare în primele reprize!"

Bute revine duminică dimineaţa în ring
Bute revine duminică dimineaţa în ring

Articol de - Publicat vineri, 17 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 16 ianuarie 2014 19:44

Antrenorul lotului de seniori al României crede că românul e boxerul mai tehnic, care boxează cu mintea, dar trebuie să se ferească de loviturile puternice ale lui Pascal.

Marian Simion are 38 de ani. E cu 7 ani mai mare decît Jean Pascal. În anii 2000 însă, cei doi s-au întîlnit de două ori la amatori. "Prima dată l-am bătut la un turneu în Danemarca. Nu a rezistat decît o repriză, în a doua arbitrii au oprit meciul!", povesteşte Marian. La turneul din 2002, în Danemarca, Marian a fost desemnat, de altfel, şi cel mai tehnic pugilist al turneului.

A doua confruntare între Marian şi Jean Pascal a avut loc la Pula, în Croaţia, în 2003. "Şi atunci a fost la fel. L-am bătut prin abandon în repriza a treia. El era un copil necopt, eu eram experimentat, aveam toate medaliile posibile cîştigate", spune Marian.

Forţă brută
Marian Simion îşi aminteşte foarte bine de canadianul de culoare. "Era mic, se baza exclusiv pe forţă. Nu are însă tehnică. Aşa e şi acum. L-am urmărit şi la profesionişti, am văzut meciurile cu Diaconu, pe cel cu Bernard Hopkins. Eu cred că Lucian îl poate învinge, cu condiţia să treacă bine peste primele trei-patru reprize. Pascal se va năpusti să-l facă knock-out. În toate meciurile lui, Jean Pascal a arătat forţă pînă la jumătatea meciului, apoi cade fizic şi nu mai e clar în lovituri", subliniază Marian Simion.

Pregătire diferită
Dacă pînă acum Lucian Bute prefera să pregătească partidele decisive la căldură, în Miami, de data aceasta românul a rămas să înfrunte frigul din Montreal. În schimb, adversarul său a făcut două stagii de pregătire, în apropiere de San Francisco, la centrul de pregătire al lui Roy Jones jr., fostul campion mondial, boxerul anilor '90.

"Sînt mulţumit de felul cum m-am pregătit, am încredere în stafful meu şi mă simt foarte bine pregătit", a declarat Bute. De partea cealaltă, Jean Pascal s-a arătat extrem de iritat în momentul în care antrenorul lui Bute a spus despre el că după un minut şi jumătate, în fiecare rundă, canadianul nu mai are resurse, fiind epuizat. "O să vedem în ring cine va cădea fizic. Bute să ajungă cu mine în repriza a 12-a!".

L-a bătut pe Diaconu de două ori
Jean Pascal a boxat în cariera sa de două ori cu un alt român, Adrian Diaconu, fost campion mondial WBA la semigrea. De fiecare dată Jean Pascal a trecut de Diaconu la puncte. Ambele partide au avut loc în 2009.

Primul, cel din luna iunie, a fost unul extrem de strîns, cu toate acestea decizia la puncte fiind în unanimitate. În meciul revanşă, Jean Pascal s-a impus mai clar, dar tot la puncte. Pascal i-a luat lui Diaconu centura de campion mondial, devenind în 2009 pentru prima dată campion la profesionişti.

Froch i-a bătut pe amîndoi
Englezul Carl Froch, singurul pugilist care l-a învins la profesionişti pe Lucian Bute, KO în repriza a 5-a, l-a bătut în ring şi pe canadianul de origine haitiană Jean Pascal. Ca şi la Bute, în 2008, cînd a avut loc meciul, Jean Pascal suferea prima înfrîngere la profesionism. Spre deosebire de Bute însă, Froch a cîştigat în faţa lui Pascal la puncte. Jean mai are o înfrîngere în carieră, în faţa americanului Bernard Hopkins, în 2011.

21.000 de spectatori vor asista în Centre Bell, din Montreal, la partida dintre Bute şi Pascal. Meciul este considerat cel mai important din istoria Canadei

ALTE ŞTIRI:

Arma secretă e Angel
Lucian Bute s-a căsătorit astă-vară cu iubita sa, Elena, şi încă nu au copii. Jean Pascal are, în schimb, o fetiţă în vîrstă de 10 ani pe care o cheamă Angel. "Ea este raza mea de soare şi mă face fericit. Este singurul meu copil şi o iubesc necondiţionat", spunea Pascal în perioada Crăciunului, cînd era despărţit de familie, aflîndu-se în cantonament în California.

Televizare pe muchie de cuţit
Ieri, cu doar 2 zile înainte, DigiSport a decis să transmită în direct meciul dintre Bute şi Pascal. Începînd cu ora 3, DigiSport va începe transmiterea live a întregii gale de la Montreal, în care main event-ul, lupta românului, se va desfăşura cu începere de la ora 6:15, duminică dimineaţă. Televiziunile nu s-au înghesuit să cumpere drepturile pentru Bute-Pascal, din cauza orei incomode pentru România, dar şi din cauza costurilor ridicate de achiziţionare, respectiv 100.000 de euro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  17 Ianuarie 2014, 09:54

Doi fosti boxeri ...unul mai slab ca altul ...dar e meciul Canadei ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează