SPORTURI  »  BOX  »  JOCURILE OLIMPICE 2012

Succes la mondialele de box » Bogdan Juratoni şi-a asigurat bronzul!

După vicecampionul olimpic, Bogdan Juratoni a trecut şi de vicecampionul mondial
După vicecampionul olimpic, Bogdan Juratoni a trecut şi de vicecampionul mondial

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2011 22:13

După vicecampionul olimpic, dinamovistul a trecut şi de vicecampionul mondial


La 21 de ani, Bogdan Juratoni e puştiul minune al boxului românesc. La prima sa competiţie majoră de seniori, sportivul legitimat la Dinamo a ajuns în semifinale la Campionatele Mondiale de la Baku.

A avut un tablou infernal, dar nu s-a speriat de adversarii săi. De primii doi a trecut rapid, iar în "optimi" l-a avut în faţă pe cubanezul Emilio Correa, vicecampion olimpic la Beijing. "Nu ştiam că e vicecampion olimpic. Şi ce dacă era?", a spus după meci Bogdan. A învins la puncte, 26-24, şi visul său de a ajunge la Olimpiadă, la Londra, era împlinit.

21-17, la puncte
Ieri, în sferturile de finală, miza nu l-a apăsat pe Juratoni. Ştia că dacă va învinge are medalia de bronz asigurată. A păşit însă în ring de parcă ar fi fost un meci oarecare, din primul tur. S-a năpustit asupra adversarului, armeanul Andranik Hakobian, cel care la Mondialele din 2009 cucerise argintul. A fost 6-6 după prima repriză, 13-12 după cea de-a doua şi, la final, 21-17 în favoarea românului. Antrenorul său, Gheorghe Napoleon Bonaparte, l-a strîns la piept, în colţul ringului. "Bravo, mă! Eşti tare", i-a spus el. Bogdan a zîmbit aşa, în colţul gurii, şi a coborît din ring de parcă pierduse disputa. "O să am timp să mă bucur la final, competiţia continuă", a argumentat el.

Evgheni Hirtov, în semifinale
Juratoni va boxa vineri, în semifinalele categoriei 75 de kilograme, cu ucraineanul Evgheni Hirtov. "Nu ştiu nimic despre el, dar nici despre cei cu care am boxat pînă acum nu ştiam. L-am văzut boxînd, o să am un meci greu, dar ce meci e uşor la Mondiale?", a încheiat Juratoni.

INTERVIU » "Vreau să ajung în vîrf!"
Bogdan Juratoni spune că se gîndeşte la medalia de aur şi îi dedică victoria fratelui său

- Bogdane, cum a fost disputa cu Hakobian?
- Grea, foarte grea. Dar mă aşteptam la asta. L-am atacat însă permanent, şi în runda a treia, cînd am luat cîteva puncte în faţă, m-am retras. A fost exact cum am gîndit.

- Nu te-ai temut de el? Era vicecampion mondial.
- Şi ce dacă era? A fost, acum nu mai e. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit să-l înving. El mi-a dat putere.

- Ai bronzul asigurat, eşti calificat la Olimpiadă. Ce urmează?
- Mergem mai departe. Vreau să ajung în vîrf. Să cîştig aurul mondial. Atunci voi fi fericit cu adevărat.

- Cui dedici medalia?
- Fratelui meu, Cezar. Ar fi trebuit să fie şi el aici cu mine, dar a avut probleme medicale şi nu a mai putut participa.

"Bogdan trebuie să cîştige titlul mondial. Mă bucur de cîştigul pe care îl avem în el ca performer. Este momentul carierei lui"
Rudel Obreja, preşedinte FR Box

6 ani au trecut de la ultima medalie la Mondiale a unui boxer român, Viorel Simion, bronz la CM 2005

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
m777
m777  •  06 Octombrie 2011, 21:41

meciuri live de la CM. din Azerbaijan www.youtube.com/user/AIBABoxing

dannicola
dannicola  •  06 Octombrie 2011, 08:26

Parca Rudel Obreja nu mai este presedinte FR Box ?!!

sandmann
sandmann  •  06 Octombrie 2011, 08:12

articolul asta pare o gluma dar din fericire nu e ... antrenorul e Napoleon Bonaparte, boxerul nu stia ca adversarul e vicecampion olimpic, si la urma , isi da cu parerea si Rudel. Din fericire insa, baiatul chiar pare bun , deci boxul amator nu e chiar mort.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează