SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Titlul vieţii

Articol de - Publicat sambata, 19 aprilie 2008 00:00

Adrian Diaconu va lupta azi, la Bucureşti, pentru centura mondială la categoria semigrea, în cea mai importantă versiune profesionistă: WBC.

Azi, la Bucureşti, Adrian Dia­co­nu (29 de ani) poate de­veni primul campion mon­dial în versiunea WBC, cea re­cu­nos­cută a fi cea mai importantă în boxul profesionist. Adversarul său, americanul Chris Henry (27 de ani), a venit tocmai de la Houston. Cu palmaresul nepătat, ca şi românul, Henry a făcut declaraţii războinice. “O să cîştig prin KO. Diaconu e un adversar puternic, ştiu că loveşte foarte tare, dar o să-l bat şi centura o să ajungă în America”, a spus Henry.

“Rechinul” şi-a ascuţit colţii. “O să vadă el cu cine are de-a face! Crede că în faţa a 6.000 de români poate avea vreo şansă? E exact stilul care-mi convine. Stă la luptă, nu va trebui să-l alerg prin ring. Îmi doresc enorm să cîştig şi o voi face”, a promis Diaconu.

Şapte ani a aşteptat el să se bată pentru un titlu mondial. A stat în umbra lui Leonard Doroftei, apoi a văzut cum Lucian Bute îşi agaţă de gît centura cu diamante. Dezamăgit, a fost chiar la un pas să se lase de box. S-a certat cu cei de la Interbox şi a revenit acasă, în România, în 2005. După aproape un an, “Rechinul” s-a întors însă cu dorinţa şi mai mare de a reuşi în Canada. A strîns din dinţi, a tras ca un nebun la antrenamente şi a aşteptat momentul prielnic. Clipa sa de glorie a venit.

600 mii de euro e bursa lui Adrian Diaconu pentru meciul cu Chris Henry, cu 200.000 de euro mai mare decît a americanului.

24 victorii are Diaconu la profesionism, 15 dintre acestea realizate prin KO. Henry are 21 de succese, 17 înainte de limită.

“Nici nu mă gîndesc ca Diaconu să nu cîştige centura. Henry nu va rezista loviturilor nă­prasnice ale lui Adrian”
Lucian Bute campion mondial IBF

“Adi e un boxer foarte bun. Ne-am antrenat împreună, ştiu ce poate şi pariez pe el. Henry va avea viaţă grea”
Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA

Emoţii la cîntar

Adrian Diaconu a recunoscut că îna­inte de a face cîntarul a avut ceva palpitaţii. “Au fost emoţii cînd am urcat pe cîntar, dar ştiam că n-am cum să nu fac categoria. În ultimele două zile nu am mîncat mai nimic, dar asta e viaţa. O să-mi revin pînă începe lupta”, a spus Adrian, după ce a făcut cîntarul. A avut 79,050 kg, cu 329 de grame sub limita cate­goriei semigrea. Henry a avut cu 100 de grame mai puţin. În patruzeci de minute însă, Diaconu a băut patru litri de vitamine şi apă. “Merg acum să mănînc ceva şi o să trec la odih­nă. Înaintea meciurilor atît fac”.

Frăţia pumnului

Mihai Leu a fost primul. În 1997, hu­nedoreanul cîştiga în Germania titlul WBO. La cinci ani dis­tan­ţă, la San Antonio, Leo­nard Doroftei se încu­nuna şi el ca rege al ca­te­goriei semiuşoară în versiunea WBA. După alţi cinci ani, a venit rîn­dul lui Lucian Bute. Gă­lăţeanul a ajuns deţi­nă­to­rul centurii IBF la super­mijlocie. Dia­conu vrea ca azi să de­vină primul român campion la WBC. “Sîn­tem alături de Adrian”, a declarat Mihai Leu.

Televizare

Gala “Invincibilii” va fi transmisă în direct de la ora 18:30 pe sport.ro şi ora 20:30 pe PRO TV.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
 •  12 August 2009, 18:22
Postat de pe 19 Aprilie 2008, 02:45

rupe'l Henry...scoate'i box'ul din cap

bai romanuleeeeeeee!!!!!!!!!! te roade invidia?

 •  12 August 2009, 18:21
Postat de pe 19 Aprilie 2008, 02:45

rupe'l Henry...scoate'i box'ul din cap

bai romanule,,, te roade invidia nu??????????????

 •  19 Aprilie 2008, 12:27

VREI UN PARFUM ? VREI UN PARFUM ? VAND IEFTIN O GAMA VARIATA DE PARFUMURI (REPLICI)DE LA CELE MAI CUNOSCUTE CASE DE PRODUCTIE MIROSUL PERSISTA GARANTAT 8-10 ore pe piele si peste o zii pe haine EXPEDIEZ COLET CU RAMBURS IN TOATA TARA PENTRU MINIM 2 PARFUMURI CUMPARATE www.vreauparfum.biz.ly CONTACT: id mess:vreau_parfumury

Vezi toate comentariile (19)
Comentează