SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE U22

Trei români pentru medalii » Din cei 10 boxeri aliniați la începutul competiției, România mai are trei. Aceștia vor urca azi în ring în partidele decisive pentru medalii

Dinamovistul Paul
Arădoaie (în
albastru) a câștigat
în “optimi” lupta
din ring contra
olandezului Artjom
Kasparian FOTO
Lucian Crestez
Dinamovistul Paul Arădoaie (în albastru) a câștigat în “optimi” lupta din ring contra olandezului Artjom Kasparian FOTO Lucian Crestez

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2017 00:00

Ca în povestea cu 10 negri mititei, pugiliștii români s-au pierdut pe drum la Europeanul de box sub 22 de ani de la Brăila.

Până în "sferturile" competiției, care vor avea loc azi, au mai rămas 3!

"Lotul României de la aceste Europene a fost sub orice critică. Nu trebuia să prezentăm un lot atât de mare, pentru că nu avem de unde, România nu mai are boxeri!", a declarat unul dintre antrenorii lotului României, Dumitru Dorobanțu.

"Competiția a fost organizată în România și dacă nici aici nu avem un lot complet, atunci unde?", au contracarat oficialii federației.

Oamenii de la care se așteptau

În "sferturile" CE de la Brăila, dintre români au ajuns exact pugiliștii care erau cotați cu șanse la începutul întrecerii: Robert Jitaru (56 kg), Daniel Costea (64 kg), Paul Arădoaie (81 kg). "De la Jitaru și Arădoaie așteptăm să urce pe podium, sunt pugiliști care au mai avut rezultate la competițiile internaționale. Jitaru este dublu medaliat cu bronz european la tineret", a declarat Vali Vrânceanu, antrenorul coordonator al lotului României.

Pentru a-și asigura un loc pe podium la Brăila, cei trei români trebuie să câștige în partidele de azi, din "sferturi".

Semifinalele CE U22 vor avea loc luni, iar finalele marți. Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR.

Cu cine luptă azi românii

  • cat. 56 kg Robert Jitaru-Zeneli Krenar (Albania)
  • cat. 64 kg Daniel Costea-Lasha Guruli (Georgia)
  • cat. 81 kg Paul Andrei Arădoaie-Mateusz Goinski (Polonia)

Dinamovistul Paul Arădoaie (în albastru) a câștigat în "optimi" lupta din ring contra olandezului Artjom Kasparian FOTO Lucian Crestez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează