SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE, ADRIAN DIACONU ŞI JOJO DAN AU ÎNVINS LA MONTREAL

Triplă românească la Montreal » Jo Jo Dan şi Diaconu s-au impus fără emoţii! BUTE şi-a apărat titlul cu un nou KO!

Articol de - Publicat sambata, 16 octombrie 2010 00:00 / Actualizat sambata, 19 martie 2011 22:22

Lucian Bute, Adrian Diaconu şi Jo Jo Dan au făcut spectacol la Montreal, ieşind victorioşi fără drept de apel.


Emoţiile au fost mari înaintea supergalei de la Bell Centre. Dacă pentru Adrian Diaconu şi Jo Jo Dan, cele două meciuri au reprezentat un prim pas de a reveni în elita mondială, partida lui Lucian Bute a reprezentat cea de-a şasea  apărare cu succes a titlului mondial IBF, la categoria super-mijlocie.

Balul l-a deschis Jo Jo Dan, care l-a făcut KO pe Andreas Villafane în runda a patra. Românul a fost surprins de faptul că argentinianul era stîngaci, el pregătindu-se pentru duelul cu un dreptaci, dar acest lucru n-a fost o problemă. Diaconu a fost împins în zece runde de Omar Sheika, dar a reuşit să revină după un moment dificil, cînd în runda secundă fusese numărat.

În final, Lucian Bute l-a trimis de trei ori la podea pe americanul Jesse Brinkley, reuşind KO-ul în runda a noua, păstrîndu-şi astfel titlul mondial IBF!

Lucian Bute, Adrian Diaconu şi Jo Jo Dan au făcut spectacol la Montreal, ieşind victorioşi fără drept de apel.

Emoţiile au fost mari înaintea supergalei de la Bell Centre. Dacă pentru Adrian Diaconu şi Jo Jo Dan, cele două meciuri au reprezentat un prim pas de a reveni în elita mondială, partida lui Lucian Bute a reprezentat cea de-a şasea  apărare cu succes a titlului mondial IBF, la categoria super-mijlocie.

Balul l-a deschis Jo Jo Dan, care l-a făcut KO pe Andreas Villafane în runda a patra. Românul a fost surprins de faptul că argentinianul era stîngaci, el pregătindu-se pentru duelul cu un dreptaci, dar acest lucru n-a fost o problemă. Diaconu a fost împins în zece runde de Omar Sheika, dar a reuşit să revină după un moment dificil, cînd în runda secundă fusese numărat.

În final, Lucian Bute l-a trimis de trei ori la podea pe americanul Jesse Brinkley, reuşind KO-ul în runda a noua, păstrîndu-şi astfel titlul mondial IBF!

Video youtube 1

Video youtube 2


Lucian Bute (30 ani) - Jesse Brinkley
Lucian Bute şi-a apărat astăzi pentru a şasea oară titlul mondial IBF, la categoria super-mijlocie! Românul a dominat categoric întîlnirea cu Jesse Brinkley, reuşind să îl trimită de trei ori la podea pe pugilistul american. Meciul se putea încheia încă din repriza a cincea, dar intervenţia arbitrului a făcut ca partida să continue. Bute a rămas însă la fel de lucid, fără să se avînte haotic în ofensivă. L-a trimis şi în runda a opta jos pe Brinkley, dar americanul s-a ridicat. Plin de sînge, intervenţia medicului l-a salvat de KO. Repriza a noua avea să îi fie fatală. Mult mai determinat, românul a prins un upercut de stînga perfect în figura lui Brinkley, iar acesta nu s-a mai putut ridica.

27 de victorii are Lucian Bute la profesionişti dintre care 22 obţinute prin KO

"A fost o seară excelentă. Este o mare victorie pentru mine. Vă mulţumesc tuturor că aţi fost alături de mine! VĂ IUBESC!"

LUCIAN BUTE

REPRIZA IX » Bute intră din nou decis în rundă! Brinkley încearcă să îi evite loviturile şi să iasă în ofensivă.  Lucian îl pune la pămînt pentru a treia oară pe american cu un upercut de stînga în figură şi E GATA! BUTE ÎŞI APĂRĂ PENTRU A ŞASEA OARĂ TITLUL MONDIAL!
REPRIZA VIII » Lupta este întreruptă după ce arbitrul sesizează că una dintre mînuşile lui Brinkley este desfăcută. Bute prinde două lovituri tari în figura americanului căruia i-a deschis arcada ochiului stîng. Brinkley e trimis din nou la pămînt, dar se ridică din nou plin de sînge şi este salvat de gong!
REPRIZA VII » Brinkley încearcă să pună presiune pe Lucian, conştient că trebuie să facă ceva dacă mai vrea să păstreze şanse la victorie. Românul însă nu are nici o emoţie şi îl ţine la distanţă pe american.
REPRIZA VI » Bute începe decis runda, semn că vrea să încheie cît mai repede meciul. Brinkley s-a odihnit în această repriză, încercînd să îşi recapete forţele după lovitura primită de la român.
REPRIZA V » Lucian îşi continuă ofensiva, dar încă nu reuşeşte să îl trimită la podea pe Brinkley. Bute prinde un upercut de stînga în stomacul americanului care îl trimite la podea!!! Brinkley se ridică şi scapă de KO!
REPRIZA IV » Bute domină categoric partida! Românul l-a prins în corzi pe american, dar acesta a reuşit să evite pentru moment KO-ul.
REPRIZA III » Final fulminant de repriză pentru Bute care loveşte puternic cu stînga!
REPRIZA II » Lucian caută să lovească cu directa de stînga, dar pentru moment Brinkley reuşeşte să eschiveze.
REPRIZA I » Bute preia centrul ringului din start. Cei doi boxeri s-au analizat în acest debut de meci, fără să lovească decisiv.
A început meciul!

- Intrare fenomenală în arenă pentru Lucian Bute! Românul este întîmpinat cu urale de fanii canadieni prezenţi la Montreal!

Adrian Diaconu (32 ani) - Omar Sheika
"Rechinul" a început ezitant partida cu Sheika, primind în runda secundă o directă în faţă care l-a clătinat serios. A fost numărat, dar nu a dat înapoi şi a revenit imediat în ofensivă. Încet, încet, Diaconu a trecut la controlul partidei, reuşind să îl pună la respect pe Sheika. Seriile de croşee, completate cu eschivele perfecte la contraatacurile americane au anulat debutul mai slab al românului. Chiar dacă americanul a încercat să iasă la luptă, Diaconu a ştiut mereu cînd să atace şi cînd să evite schimbul de lovituri. După această victorie la decizie, "Rechinul" se va bate cel mai probabil în martie pentru unul dintre titlurile mondiale la categoria semi-grea.

27 de victorii are Adrian Diaconu la profesionişti, 15 prin KO

DIACONU SE IMPUNE LA DECIZIE! 98-91, 97-92, 98-92!
REPRIZA X » Sheika încearcă KO-ul, dar Diaconu îi evită loviturile perfect. Aşteptăm decizia, dar Diaconu pare să fie învingătorul acestei partide!!!
REPRIZA IX » Americanul e conştient de avantajul românului pînă în acest moment şi iese din ce în ce mai mult la bătaie. Diaconu însă este precaut şi lucid pe acest final de meci. Sfîrşit fabulos de repriză pentru român care ridică sala în picioare cu 8-9 lovituri în figura lui Sheika.
REPRIZA VIII » Start tare pentru Sheika, care vrea să îl pună la pămînt pe român. "Rechinul" eschivează însă excelent.
REPRIZA VII » Început încins de repriză, cei doi pugilişti îşi aruncă lovituri în serie. Diaconu încearcă să ocupe centrul ringului şi să preia iniţiativa.
REPRIZA VI » Românul prinde o serie de croşee puternice de dreapta în figura americanului! Diaconu a lovit foarte clar în această rundă.
REPRIZA V » Diaconu loveşte perfect de două ori cu upercutul în figura lui Sheika! Lupta a început să prindă ritm, iar românul pare mult mai bine pregătit fizic decît în meciurile cu Pascal.
REPRIZA IV » Sheika încearcă să ţină centrul ringului, dar Diaconu îl pune la punct de fiecare dată. Arcada dreaptă a americanului a cedat. Un nou final reuşit de repriză pentru "Rechin".
REPRIZA III » Americanul a condus ostilităţile în această repriză, dar numai pînă spre final, cînd Diaconu a reuşit o serie de 6-7 lovituri care şi-au atins ţinta. Sheika a fost salvat de gong de pumnii românului.
REPRIZA II » O rundă echilibrată în care Diaconu are din nou iniţiativa. Cei doi boxeri au început să dea drumul la lovituri pe final. Românul a încasat o directă puternică în figură şi a fost numărat de arbitru.
REPRIZA I » Diaconu revine în ring pentru prima dată de la dubla întîlnire cu Jean Pascal. Mult mai determinat, "Rechinul" a trecut la controlul partidei încă din debut, reuşind o serie de directe care au trecut de blocajul adversarului său.

A început meciul!


Jo Jo Dan (29 ani) - Andreas Pablo Villafane
Jo Jo Dan şi-a revenit după înfrîngerea suferită în mai în faţa lui Selcuk Aydin şi l-a învins categoric pe Andreas Pablo Villafane. Românul a dominat partida încă din start, iar replica argentinianului a întîrziat să apară. Spre finalul rundei a patra, Ionuţ a prins o directă excelentă la ficatul adversarului, trimiţîndu-l la pămînt. Aceasta este cea de-a 27-a victorie din cariera românului şi a 15-a prin KO. În noiembrie, Ionuţ l-ar putea înfrunta pe campionul WBC, Andre Berto.

"Nu ştiam că Villafane este stîngaci... Eu m-am pregătit pentru un meci cu un dreptaci, dar cred că m-am descurcat destul de bine. Sper să boxez cît mai repede pentru titlul mondial! Aş vrea o revanşă cu Aydin!", a declarat Jo Jo Dan pentru Radio România Actualităţi.

REPRIZA IV » Ionuţ îl prinde din nou pe argentinian în corzi, lovind foarte bine la corp. Un croşeu cu stînga prins perfect în ficat, Villafane nu se mai ridică, iar Jo Jo Dan se impune prin KO!
REPRIZA III » Jo Jo îl împinge pe Villafane în corzi, reuşind o serie de lovituri bune. Argentinianul este prins în colţul ringului, dar scapă de o eventuală lovitură decisivă.
REPRIZA II » Continuă tatonările între cei Jo Jo şi Villafane. Sub privirile conaţionalului Lucian Bute, Ionuţ a prins mai mult curaj reuşind să îşi surprindă adversarul cu două croşee de dreapta.
REPRIZA I » Cei doi boxeri sînt prudenţi în debutul partidei. Jo Jo Dan s-a aşezat în centrul ringului şi încearcă să preia conducerea încă din start. Nici o lovitură concretă în această rundă.

A început meciul!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (279)
dan76cj
dan76cj  •  17 Octombrie 2010, 01:10

FELICITARI!!! as vrea sa spun si eu ca m-ai facut sa fiu mandru ca sunt roman, asa cum spun multi mai jos, dar mie mi-e rusine ca fac parte dintr-o natie care nu isi apreciaza valorile, o tara in care se gasesc milion de euro pentru frunza lui Udrea, dar nu se gasesc 100.000 pentru a transmite meciurile unora care fac cinste acestei tari.Rusine hotilor care conduc aceasta tara si de asemenea rusine tuturor televiziunilor....probabil daca era un concert de manele, se gaseau bani...

lucasins
lucasins  •  17 Octombrie 2010, 01:10

BRAVO BAIETII!!!!BRAVO BUTE ESTI SI VEI RAMANE UN CAMPION!!!RUSINE FR BOX RUSINE TVR,SUNTETI NISTE MIZERII INTR-O TARA DE TOT RAHATUL!!!

nickysteaua
nickysteaua  •  17 Octombrie 2010, 00:50

Felicitari baieti! Bravo LUCIANE, bravo ADRIAN, bravo JO JO DAN! Rusine, TVR, va bagam bani in buzunare degeaba, rusine!

Vezi toate comentariile (279)
Comentează