SPORTURI  »  BOX  »  CATEGORIA GREA

Va fi lupta anului! Tyson Fury și Oleksandr Usyk au stabilit data pentru meciul așteptat de toată lumea

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 22:58 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 23:58

Ucraineanul Oleksandr Usyk (36 de ani) și englezul Tyson Fury (35 de ani) au ajuns la un acord. Cel mai așteptat meci de box va avea loc pe 17 februarie 2024, la Riad (Arabia Saudită).

Partida de box care va decide campionul absolut la categoria grea are în sfârșit loc. După aproape un an, Fury și Usyk au bătut palma. Își vor pune în joc centurile la categoria grea într-un meci așteptat de toți fanii.

Oleksandr Usyk și Tyson Fury se înfruntă pe 17 februarie

Cei doi plănuiau să se lupta în aprilie 2023, dar evenimentul nu a mai avut loc după ce ucraineanul nu ar fi fost de acord cu anumite condiții impuse de tabăra lui Tyson Fury. Au urmat luni de negocieri, un contract semnat în august și alte discuții privind data.

Într-un final, echipele celor doi au căzut de acord. Se vor lupta pe 17 februarie, la Riad, capitala Arabiei Saudite.

Partida dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk va însemna unificarea celor 5 centuri box la categoria grea. Ucraineanul este campion WBA, WBO și IBF, în timp ce englezul are centura WBC Câștigătorul va deveni primul campion absolut la grea din 1998, de când Lennox Lewis îl învingea pe Evander Holyfield.

Oleksandr Usyk are 21 victorii în carieră din tot atâtea meciuri disputate. Ultimul său meci a fost pe 26 august, când l-a învins pe Daniel Dubois.

Tyson Fury a înregistrat 34 de succese și un egal, contra lui Deontay Wilder, în decembrie 2018. El a boxat recent cu fostul campion din UFC, Francis Ngannou. Tyson Fury a câștigat duelul la limită, după decizia arbitrilor, deși Ngannou reușise să-l trimită pe Fury la podea în runda a treia.

Citește și:

„100% avem steag roșu!” » Se anunță HAOS în Las Vegas! Două probleme majore pot transforma noua cursă de F1 într-un fiasco
MARELE PREMIU DIN LAS VEGAS
„100% avem steag roșu!” » Se anunță HAOS în Las Vegas! Două probleme majore pot transforma noua cursă de F1 într-un fiasco

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează