SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Ultima concesie a AIBA înainte de Mondiale: România, doar pe tricou!

România va avea 8 boxeri şi doi antrenori la Mondialele de la Baku
România va avea 8 boxeri şi doi antrenori la Mondialele de la Baku

Articol de - Publicat sambata, 17 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 22:49

Federaţia internaţională îi acceptă pe pugiliştii români la Mondialele de la Baku, dar aceştia vor concura sub numele şi steagul AIBA.

În nici 24 de ore, Federaţia Internaţională de Box Amator s-a întors cu 180 de grade în problema legată de participarea pugiliştilor români la Campionatele Mondiale de la Baku, ce vor debuta pe 22 septembrie. După ce joi dimineaţă AIBA a trimis o notificare COSR prin care informa că, în urma dezafilierii FRB, boxerii români nu mai sînt acceptaţi în nici o competiţie internaţională, ieri, aceeaşi AIBA a anunţat forul olimpic român că "tricolorii" vor fi totuşi primiţi la Mondialele din Azerbaidjan.

În ultimele zile, forul olimpic român, cel care a preluat din primăvară loturile naţionale de box, a purtat o corespondenţă intensă cu AIBA cu scopul de a obţine o derogare în ceea ce priveşte participarea României la CM. "Ca urmare a eforturilor repetate depuse de COSR pentru păstrarea şanselor boxerilor români de a se califica la Jocurile Olimpice, am obţinut concesia din partea AIBA de a permite sportivilor şi antrenorilor să participe la Mondiale", a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. Oficialul a precizat că această concesie se face în exclusivitate pentru participarea la Mondialele de la Baku, şi nu şi pentru celelalte competiţii ce contează pentru calificarea la JO. Pugiliştii români vor participa la CM sub numele şi steagul AIBA.

"Preşedintele Octavian Morariu a insistat şi a obţinut de la AIBA ca sportivii să aibă totuşi inscripţionat România măcar pe maiourile de concurs", a adăugat Dobrescu.

Obreja: "Le e frică!"
"Am ştiut că asta o să se întîmple, pentru că AIBA practică un şantaj ordinar cu mine. Ei cer în continuare să se înfiinţeze o altă federaţie naţională. Au decis ca sportivii români să participe sub steagul AIBA pentru că i-am ameninţat că îi dau în judecată. Acum spun că fac ei o concesie, dar au făcut-o de frică" a fost reacţia lui Rudel Obreja, preşedintele FRB. Acesta consideră că ANST şi COSR s-au grăbit atunci cînd au decis să nu mai finanţeze boxul. "Ei mi-au pus toată România în cap, că dacă mă prind oamenii pe stradă mă împuşcă. România nu a făcut nimic ca să mă ajute", a completat Obreja.

8 boxeri şi doi antrenori vor face deplasarea la CM de la Baku, delegaţia României fiind condusă de Dragoş Tătaru, director COSR.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
soulflyro
soulflyro  •  17 Septembrie 2011, 07:38

Repejor! Sa aiba si cainii mei unde sa..

legion.etrangere
legion.etrangere  •  17 Septembrie 2011, 02:04
Postat de double07 pe 17 Septembrie 2011, 01:59

astazi ca poate maine nu mai e

Atunci sa ne grabim!

double07
double07  •  17 Septembrie 2011, 01:59
Postat de legion.etrangere pe 17 Septembrie 2011, 02:00

S-ai facem statuie!

astazi ca poate maine nu mai e

Vezi toate comentariile (6)
Comentează