SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Vasile Câtea, președintele FR Box, promite că până la finalul anului se va stinge datoria către MTS și lucrurile vor intra în normal: ”Din 2018, boxul va primi finanțare!”

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2017 17:59

240.447 de lei e datoria pe care Federația Română de Box o are de achitat către Ministerul Tineretului și Sportului. Din cauza asta, de doi ani și jumătate FRB nu primește finanțare. 

"Suntem în proces, ultimul termen a fost pe 6 noiembrie, iar instanța a rămas în pronunțare", a explicat președintele FR Box, Vasile Câtea. "Dacă decizia va fi împotriva noastră, eu promit că voi achita imediat acei bani ca să putem primi finanțare din 2018. Dacă instanța va hotărî însă că noi avem dreptate, mă gândesc să cerem niște compensații ceva, niște răspunsuri măcar la câteva întrebări, pentru că noi am pierdut 4 milioane de lei în ultimul timp, atât cât ar fi trebuit să primească boxul românesc", a adăugat Câtea.

"Am fost mingea lor de ping-pong!"

"Persoane din Ministerul Tineretului și Sportului au transformat Federația Română de Box în mingea lor de ping-pong! La Campionatul European feminin din 2014 s-a aprobat un buget de 200.000 de euro. Când a fost să luăm banii, s-au aprobat doar 130.000 de euro. Ne mințeau că nu sunt legale anumite cheltuieli, cum ar fi cele legate de transportul cu avionul ale oficialilor. Le-am dus legea, și le-am arătat că avem dreptate. Nu știau ce să ne mai spună. Așa s-au făcut datoriile federației către MTS", a adăugat Viorel Sima, director pe relații internaționale în cadrul FR Box.

"Nu ne recunoaștem datoria!"

Vasile Câtea a mai declarat că, dacă până la finalul anului nu se va da un verdict în litigiul dintre FRB și MTS, sau dacă una din părți va face apel la soluția dată de tribunal, nefiind ultima cale de atac, atunci Câtea va plăti suma restantă din venituri proprii.

"Asta nu înseamnă că ne recunoaștem datoria. Procesul va rămâne pe rol, vrem doar să intrăm în legalitate și boxerii să nu mai aibă de suferit", a explicat oficialul FR Box.

Președintele Colegiului de Antrenori din FR Box, Relu Auraș a pus punctul pe "i": "Trebuie să le spunem clar oamenilor că suntem într-o situație disperată. Că sportivii nu se pot pregăti, că nu avem lot național, că mergem la competiții din mila unuia sau a altuia. Trebuie să scăpăm de acest statut. E adevărat că Ministerul nu a recurs normal, după părerea mea. Ce a făcut? A ucis federația și boxul pentru că una sau două persoane au greșit și nu au cheltuit banii cum trebuie! Dacă există vreo suspiciune, să se îndrepte asupra acelor persoane", a spus tehnicianul. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează