SPORTURI  »  BOX  »  INEDIT

VIDEO Aroganța lui Mayweather nu are limite! Americanul a realizat un Top 5 incredibil al celor mai buni boxeri din istorie!

Articol de GSP - Publicat marti, 11 august 2015 17:17

Floyd Mayweather, 38 de ani, a realizat topul personal al celor mai mari boxeri din istorie. Cum era de așteptat, americanul s-a pus în fruntea ierarhiei, însă a avut alegeri surpriză în privința următorilor clasați.

Invitat la ESPN Deportes, ”Money” i-a ignorat pe greii sportului și l-a trimis pe Muhammad Ali pe locul 5! Rocky Marciano, Joe Luis sau Sugar Ray Leonard nu se regăsesc între primii cinci boxeri din istorie, conform viziunii lui Mayweather, autoproclamat ”The best ever”.

Mayweather a anunțat că pe 12 septembrie va avea loc ultima sa luptă la profesioniști. Acesta se va bate însă cu un adversar modest, Andre Berto, deși fanii sportului sperau la o revanșă cu Manny Pacquiao sau la o confruntare cu Gennady Golovkin.

Topul lui Mayweather

”Am bătut mai mulți campioni mondiali decît oricine altcineva și într-o perioadă mai scurtă decît oricine și în mai puține meciuri ca oricine altcineva. Cifre record la capitolul PPV, cel mai mare procent al loviturilor care și-au atins ținta, plus cele mai puține lovituri primite. Totul în 19 ani de carieră, din care 18 ani drept campion mondial în 5 categorii diferite!”

- 48 de victorii, 26 prin KO
- neînvins la profesioniști
- campion mondial la 5 categorii diferite

”Incredibil! A urcat de la categoria ușoară și a fost primul boxer care l-a bătut pe Sugar Ray Leonard. Vorbim de principiu, nu contează că a pierdut revanșa. Îl iubesc, e o legendă”

- 103 victorii, 79 prin KO, 16 înfrîngeri
- campion mondial la patru categorii diferite

  • 3. Pernell Whitaker

”Știa să cîștige. N-a pierdut decît pe finalul carierei”

- 40 de victorii, 17 prin KO, 4 înfrîngeri și o remiză
- campion mondial la 4 categorii diferite
- a fost depistat pozitiv cu cocaină în 1997, după ce cîștigase o luptă care îi asigura un meci cu centura WBA pe masă

 

”Avea un palmares zdrobitor pînă a pierdut. Și a realizat asta la categorii diferite”

- 107 victorii, 86 prin KO, 6 înfrîngeri și 2 egaluri
- campion mondial la trei categorii diferite
- a suferit prima înfrîngere după 90 de meciuri la profesioniști

  • 5. Muhammad Ali

”Muhammad a pierdut cu Lion Spinks, care avea numai 7 meciuri la profesioniști cînd l-a învins. În plus, Ali a boxat la o singură categorie. El a luptat pentru o cauză într-o eră în care afro-americani nu făceau nimic pentru drepturile lor. A fost cel mai mare datorită acestui motiv”

- 56 de victorii, 37 prin KO și 5 înfrîngeri
- triplu campion mondial la categoria grea
- a fost suspendat 3 ani și jumătate după ce a refuzat să fie recrutat și să lupte pentru SUA în Războiul din Vietnam

 

”Atunci cînd faci greșeli, ai șansa să le corectezi. Mayweather nu face greșeli. Eu îmi fac treaba mereu din prima”
Floyd Mayweather

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
onduku
onduku  •  12 August 2015, 14:20

Topul lui este inteligent chiar daca nu multi remarca.

nusu_d
nusu_d  •  12 August 2015, 03:13

***' asta de Mayweather e dus cu capu' si nu prea a luat pumni. A avut o copilarie tare nefericita, a fost abuzat cum el insusi povesteste. A avut frustrari mari si inca mai are. E bine ca se umfla el, se pune el singur in top. Un boxer bun, cu mari calitati, defensiv, dar care mai ales in ultimii 7-8 ani nu isi merita banii, nu face spectacol. La meciurile lui te ia somnu'. Are si in Romania un fan infocat, marele "specialist" la alergat si *** Mucea Badea :-)).Fanii boxului spectacol vin si platesc sa vada si asta au apreciat intotdeauna. Ray Sugar Robinson si Ray Sugar Leonard au fost mult peste el si o recunosc chiar si rudele lui. Nu conteaza ca ai 70-0, au mai fost boxeri care s-au retras neinvinsi, dar nu asta i-a facut cei mai buni, nici pe departe.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blade_mrn
blade_mrn  •  12 August 2015, 01:24
Postat de jalabert pe 12 August 2015, 00:08

cel mai bun a fost felix savon. mayweater reprezinta pentru box cam ce reprezinta florin salam pentru muzica.

sau justin biber pt muzica...ca doar sunt prieteni...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează