SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE ŞI-A PĂSTRAT CENTURA!

VIDEO De nota 10! Lucian Bute şi-a apărat pentru a şaptea oară titlul mondial!

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins în această dimineaţă pe irlandezul Brian Magee, prin KO în repriza a zecea, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal (Foto: Reuters) +9   FOTO
Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins în această dimineaţă pe irlandezul Brian Magee, prin KO în repriza a zecea, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal (Foto: Reuters)

Articol de - Publicat duminica, 20 martie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 martie 2011 02:46

Lucian Bute şi-a apărat pentru a şaptea oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie după ce l-a învins pe Brian Magee, prin KO în runda a zecea, într-o gală care a avut loc la Central Bell, în Montreal.

VEZI MOMENTUL ÎN CARE BUTE L-A FĂCUT KO PE MAGEE

Lucian Bute şi-a apărat pentru a şaptea oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie după ce l-a învins pe Brian Magee, prin KO în runda a zecea, într-o gală care a avut loc la Central Bell, în Montreal.

VEZI MOMENTUL ÎN CARE BUTE L-A FĂCUT KO PE MAGEE

Citeşte AICI primele declaraţii ale lui Lucian Bute după victoria obţinută în faţa lui Magee!

Vezi AICI o galerie foto cu cele mai importante momente din meciul Lucian Bute-Brian Magee!

Pugilistul român a cucerit titlul mondial în octombrie 2007, cînd a trecut prin KO de columbianul Alejandro Berrio. Au urmat şapte confruntări în care Lucian Bute a reuşit de fiecare dată să-şi treacă victoria în dreptul său. În februarie 2008, Bute l-a învins pe William Joppy (SUA), în octombrie 2008, şi-a apărat centura în faţa lui Librado Andrade (Mexic). Pe lista adversarilor pe care i-a învins, s-au mai adăugat Fulgencio Zuniga (Columbia), în martie 2009, din nou Librado Andrade (Mexic), noiembrie 2009, Edison Miranda (Columbia), aprilie 2010 şi Jesse Brinkley (SUA), la finalul anului 2010. În ultima, cea din această dimineaţă, Lucian Bute a demonstrat încă o dată că este cel mai bun la categoria sa şi şi-a păstrat centura pe care a cucerit-o acum aproape patru ani.

Încurajat de peste 12.000 de oameni, Lucian Bute a avut parte de o primire de adevărat campion. Pugilistul român a intrat în arenă pe acordurile celor de la U2, fiind întîmpinat cu urale şi apaluze de publicul canadian.

Primele patru reprize au fost destul de echilibrate, cu un plus pentru român. Bute a reuşit să cîştige trei dintre ele, 10-9, în timp ce pentru cea de-a doua arbitrii au decis să acorde număr de puncte egale, 10-10. Cea de-a cincea rundă i-a aparţinut irlandezului, 10-9, care a fost mai ofensiv. Chiar dacă Lucian a încercat să-şi contracareze adversarul, Magee a reuşit o serie de lovituri foarte bune.În cea de-a şasea rundă, românul s-a dezlănţuit şi a preluat controlul partidei. Susţinut de public, Bute i-a aplicat un croşeu de stînga la ficat care l-a trimis pe Magee la podea.

Acelaşi scenariu s-a petrecut şi în următoarea rundă. Bute a fost din ce în ce mai ofensiv şi l-a trimis de două ori la podea pe Magee care a fost salvat la limită de gong.În următoarele două reprize, meciul dintre cei doi s-a mai echilibrat, irlandezul a revenit şi a încercat să-l surprindă pe român cu mai multe lovituri, însă Bute a fost atent de fiecare dată şi şi-a păstrat avantajul.

Repriza a zecea a fost din nou decisivă pentru Lucian Bute! Românul l-a pus la pămînt pe irlandez pentru a patra oară, de această dată şi pentru ultima, reuşind să obţină o nouă victorie prin knock-out!

 

UPDATE 05:35// A început partida dintre Lucian Bute şi Brian Magee! Urmăreşte desfăşurarea partidei pe gsp.ro!

RUNDA 10
Runda a inceput cu o serie buna de lovituri pentru Lucian. Inca un uppercut la ficatul lui Magee si sala este in picioare. INca un uppercut pentru roman. LUCIAN BUTE RAMANE CAMPION MONDIAL IN URMA UNUI UPPERCUT LA FIGURA IN URMA CARUIA MAGEE NU MAI POATE CONTINUA.

RUNDA 9
Magee stie ca numai un KO ii poate aduce centura si ataca. Magee reuseste o serie buna, dar Bute nu se resimte. Lucian este incurajat de public. Sala striga : BUTE, BUTE!

RUNDA 8
Lucian primeste cateva lovituri, insa nu poate fi scos din ritmul sau. Isi pregateste cu grija fiecare lovitura si reuseste un nou uppercut puternic. Lucian a cistigat deja suficiente runde pentru a-si pastra centura. Megee primeste doua lovituri la ficat.

RUNDA 7
Lucian boxeaza de la distanta. Un uppercut in barbia lui Magee si inca unul la ficat il face pe Magee sa ingenunchieze inca o data, dar irlandezul a fost salvat de gong.

RUNDA 6
Lucian incepe runda mai hotarat ca pana acum. Magee este in genunchi dupa un uppercut reusit de Lucian. Magee are din ce in ce mai multe probleme pentru ca romanul pune in aplicare tactica pregatita pentru acest meci. Sala este in picioare. Cea lai buna runda a romanului.

RUNDA 5
Lucian a incasat o lovitura puternica si sala il incurajeaza, strigandu-i numele. Magee aluneca si ingenunchiaza in fata lui Lucian. Magee se arunca in fata si incaseaza o dreapta puternica. INca o runda adjudecata de Bute.

RUNDA 4
Lui Lucian ii intra un croseu de dreapta puternic si Magee incearca sa atace. Lucian este ii aplica o directa puternica adversarului, iar Magee apeleaza din ce in ce mai mult la clinciuri. O noua lovitura puternica a romanului, de data aceasta la corp. Runda 4 este, cu siguranta, a romanului.

RUNDA 3
Lucian reuseste o lovitura extrem de puternica. Sala il sprijina pe roman la fiecare pumn. Runda aceasta ii revine lui Lucian. A fost pentru prima data cand Magee iese la bataie. Runda este a lui Bute.

RUNDA 2
Nici în cea de-a doua rundă nu s-a evidenţiat vreunul dintre cei doi! Un mic avantaj pentru Bute care a dat dovadă de mai multă maturitate!

RUNDA 1
S-a încheiat prima repriză! A fost o runda de tatonare, de cunoastere a adversarului.

UPDATE 02:45// Viorel Simion l-a învins la puncte pe Pedro Navarrete
Primul român care a urcat în ringul de la Centre Bell a fost "Bombardierul" Viorel Simion. Pugilistul s-a impus la puncte în faţa mexicanului Pedro Navarrete, fiind prima victorie pe care românul a obţinut-o în Canada.

Decizia a fost una strînsă, unul dintre cei trei arbitrii l-au dat cîştigător pe mexican, în timp ce Simion a primit două decizii favorabile. Meciul a fost foarte echilibrat, în runda a doua românul a fost numărat de două ori. Au urmat trei reprize în care Viorel a preluat controlul şi a reuşit să-şi pună la pămînt adversarul, însă nu a putut obţine un succes prin knock-out deoarece a fost penalizat pentru două lovituri aplicate în ceafa mexicanului.

În finalul confruntării, tot românul a fost cel care a avut un plus, iar decizia finală i-a fost favorabilă. Astfel, Viorel Simion şi-a trecut în palmares cea de-a 13 victorie la profesionişti. 

Un alt cunoscut al românilor va boxa exact înaintea main-event-ului Lucian Bute - Brian Magee: Fulgencio Zuniga, pe care Lucian Bute l-a învins pe 13 martie 2009, boxează împotriva lui Renan St-Juste, într-un meci de 10 runde la supermijlocie.

Aici ai cele mai interesante cote pentru meciul Bute - Magee

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (98)
gabrielaj
gabrielaj  •  20 Noiembrie 2011, 15:31

CAMPIONUL NOSTRU,BRAVO BUTE!!! ESTI EROUL NOSTRU!!!

eugen555
eugen555  •  20 Martie 2011, 19:57

BRAVO LUCIAN...MI-A PLACUT ENORM MECIUL!!!....ADEVARATA SCRIMA PUGILISTICA,NU CARNAGIU!...ESTI MARE!!!!.......TINE-O TOT ASA,NOI SUNTEM ALATURI DE TINE CU SUFLETUL!

ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  20 Martie 2011, 18:54

Felicitari Lucica ! :)

Vezi toate comentariile (98)
Comentează