SPORTURI  »  BOX  »  FRT

VIDEO Federația Română de box riscă suspendarea din partea forului internațional după schimbarea deciziei unui meci » Cine minte, Câtea sau Auraș?

Câtea
Câtea

Articol de - Publicat joi, 22 august 2019 12:24

Federația Română de Box e pasibilă de suspendare din partea forului internațional după ce a schimbat decizia unui meci la Naționalele de tineret. Acum oficialii încearcă să mușamalizeze cazul.

La naționalele de tineret, disputate la Bacău, week-endul trecut, finala de la categoria 49 kilograme s-a lăsat cu un mare scandal. Mihai Văduva (CSȘ Rm. Vâlcea) l-a învins în ring pe Sergiu Apostu (SCM Bacău). Surprinzător, arbitrii judecători l-au dat însă învingător pe foile de arbitraj pe băcăuan, decizie 3-2. Asta pentru că arbitrul de ring, i-a ridicat la final, în semn de câștigător, brațul lui Apostu! 

Nu era nici prima dată nici ultima dată însă când o decizie nu era conformă cu realitatea. Surpriza a venit însă la festivitatea de premiere. Pe prima treaptă a podiumului a urcat boxerul de la Vâlcea, și nu cel de la Bacău! Ce s-a întâmplat, de fapt? 

Relu Auraș: „Pe buletine, învingător a fost Văduva!” 

Surse din box spun că antrenorul sportivului vâlcean, Marius Băluță, l-a sunat pe Relu Auraș, antrenorul de la SCM Bacău, și i-a bătut obrazul. Că unui copil pe care Auraș îl antrenează la lotul național și la Centrul Olimpic de la Bacău, i-au furat visul de a fi campion. Relu Auraș a dat înapoi. Campionul s-a schimbat, Mihai Văduva i-a luat locul lui Apostu. 

La festivitatea de premiere, pe care a oficiat-o chiar Relu Auraș, la microfonul sălii, acesta a spus: „A fost un meci foarte frumos între Văduva și Apostu, colegi la lotul național. Fiind și buni prieteni, din păcate decizia nu putea să aparțină decât unuia.În seara asta, învingător pe buletine, a fost Văduva. Să-i aplaudăm pe cei doi boxeri!”.

Câtea are altă versiune 

Prezent în sală, președintele Federației Române de box, Vasile Câtea, a vehiculat o altă ipoteză. Cum că pe buletine învingător ar fi fost Apostu, dar că acesta a renunțat la medalie și l-a lăsat pe Văduva să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului!  

„Au hotărât ei între ei acolo, că sportivul de pe locul întâi renunță în favoarea celor de pe locul doi la medalie. Rezultatul pe buletine a rămas cel dat de arbitri”, a declarat președintele FR Box. „Nu s-a schimbat nicio decizie. Oficial nu s-a schimbat nicio decizie. Antrenorul de la Bacău a spus că nu-i trebuie scandal, am destule medalii de aur, nu-i niciun fel de problemă dacă pierde una. Ei între ei au făcut trocul”, a adăugat Câtea.  

Oficialul FR Box spune că le-a transmis clar. „E treaba voastră cine ia medalia, pe buletine rămâne decizia oficială dată de arbitrii judecători!”. „Regulamentul e foarte clar, nu ai voie să schimbi decizia! Și noi nu am făcut-o!", a încheiat Câtea. 

Să facă public rezultatul! 

Oamenii din box spun că există o singură șansă pentru ca federația să-și dovedească nevinovăția. Să publice rezultatul de pe buletinele de vot. "Vrem să vedem și noi cine minte, că nu e prima dată când se întâmplă astfel de lucruri. Bacăul face și desface în boxul românesc, sportivii sunt dați câștigători pe cumetrii. De asta nu avem box și am ajuns să ne bată toți prin Europa!", au declarat câțiva tehnicieni. 

GSP.ro vă prezintă înregistrări video cu momentul premierii, oficiată de antrenorul Relu Auraș, dar și cu momentul finalului de partidă, în care sportivului de la Bacău, Sergiu Apostu, i se ridică brațul, semn că a câștigat disputa. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
dutedica
dutedica  •  22 August 2019, 14:24

Foarte ocupati in a fi romani.

722592111175990
Florin Ionescu  •  22 August 2019, 14:16

de parca mai intereseaza pe cineva. Cred ca nici la wrestling nu e o facatura mai mare. Trebuie sa ai un IQ foarte mic sa te intereseze boxul amator romanesc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează