SPORTURI  »  BOX  »  FLOYD MAYWEATHER VS. MANNY PACQUIAO

VIDEO+FOTO Mayweather e REGELE » Americanul l-a învins la puncte pe Pacquiao

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 mai 2015 05:19

Floyd Mayweather a cîștigat lupta așteptată de o întreagă planetă. Toți cei trei arbitri i-au acordat victoria la puncte în fața lui Manny Pacquiao.

În fața a peste 16.000 de fani, Mayweather și-a trecut în palmares al 48-lea succes consecutiv la profesioniști. Americanul a reunit centurile WBA, WBC, WBO și The Ring la categoria semimijlocie și a rămas în continuare cel mai puternic boxer indiferent de categorii, fiind lider autoritar în clasamentul ”pound for pound”.

Click aici pentru VIDEO!

Pacquiao a părut să controleze partida, însă a fost destul de departe de luptătorul pe care îl știam. Pac-Man s-a lăsat atras în ritmul lent impus de Mayweather și n-a mai lansat loviturile devastatoare cu care ne obișnuise. Puținele serii pe care le-a reușit nu s-au concretizat, deși l-a avut pe Floyd în corzi.

Americanul a stat la cutie, a lovit puțin, însă decisiv: ”Tata îmi tot spunea să atac, dar eu mă băteam cu Pacquiao. N-am cum să-l ascult mereu, nu pot să ies la atac în fața unui astfel de adversar”. Pacquiao a părut surprins însă de decizia arbitrilor: ”Am crezut că am cîștigat! Nu înțeleg ce s-a întîmplat”.

Marea întrebare după Meciul Secolului

Va exista o revanșă? Asta se întreabă lumea boxului încă din primele secunde de la finalul partidei. Mayweather a anunțat că ultima sa luptă va fi în septembrie. Oare va fi tot în fața lui Pacquiao?

 

RUNDA 12

O directă de stînga bună a lui Pacquiao. Mayweather răspunde cu un croșeu de stînga. Ambii sărbătoresc la auzul gongului. Să vedem cine a avut dreptate.

RUNDA 11

Mayweather e destul de relaxat, simte că are un ușor avantaj față de adversarul său. Filipinezul a impresionat prin inițiativă, însă puține lovituri și-au atins ținta.

RUNDA 10

O rundă ceva mai echilibrată. Americanul încearcă să iasă la luptă, însă este oprit imediat de Pacquiao, foarte agresiv în acest meci.

RUNDA 9

Mayweather pare a aștepta un moment de neatenție al lui Pacquiao pentru a-i administra lovitura decisivă. Filipinezul rămîne în centrul ringului și își tot trimite adversarul, însă loviturile sale se opresc în gardă.

RUNDA 8

Pacquiao continuă să fie ofensivă, în timp ce Mayweather refuză să iasă la atac. În ritmul acesta, americanul riscă să pierdă pentru prima oară la profesioniști!

RUNDA 7

Mayweather e certat din colț de tatăl său: ”Floyd, nu înțeleg ce faci! Lovește și tu”. Americanul pare să fi ascultat sfatul, însă doar pentru începutul reprizei, pentru că Manny a revenit la control și a punctat cu o nouă stîngă excelentă.

RUNDA 6

Pac-Man lovește excelent cu stînga și îl trimite din nou în corzi pe Mayweather. Serie lungă la corp, însă toate loviturile se opresc în blocajul americanului, care îi face semne că nu simte nimic.

RUNDA 5

Mayweather răspunde cu două lovituri de dreapta excelente. În rest, o repriză foarte fragmentată.

RUNDA 4

Pacquiao mult mai agresiv. Repriză cîștigată clar de filipinez, care l-a ținut mai bine de jumătate de repriză în corzi pe Mayweather. O serie importantă de lovituri la care americanul n-a avut reacție, fiind silit să se apere.

Runda 3

Apar primele lovituri adevărate, însă tocmai în ultimele secunde ale reprizei. Mayweather stă la cutie momentan și îi permite filipinezului să atace.

RUNDA 2

Pacquiao începe mai decis a doua rundă. Filipinezul trece în centrul ringului și trece la atac. Mayweather e aproape prins în corzi, însă reușește să se strecoare pe stînga adversarului. Pac-Man încearcă o lovitură decisivă în ultima secundă, dar Floyd eschivează excelent.

RUNDA 1

O primă rundă de tatonare. Floyd încearcă să pună stăpînire pe centrul ringului pentru a dirija desfășurarea luptei. O dreaptă bună a lui Mayweather și un Pacquiao ceva mai puțin ofensiv în acest debut de meci.

06:59

A început Meciul Secolului!

06:50

Money Mayweather își face și el apariția!

06:46

Intră în ring Manny Pacquiao chiar pe o melodie cîntată de el! Hit în Filipine :)

06:40

Mayweather și Pacquiao vor intra în scurt timp în ring. Se intonează imnurile naționale ale Mexicului, Filipinelor și Statelor Unite.

06:20

Startul partide întîrzie! Americanii au probleme cu rețeaua pay-per-view, iar meciul va începe abia după rezolvarea dificultăților. Nu mai puțin de 3 milioane de americani au plătit cîte 100 de dolari pentru a vedea meciul.

06:00

Leo Santa Cruz s-a impus la puncte în fața lui Jose Cayetanos, cîștigînd toate cele 12 runde. Urmează main event-ul galei: Mayweather vs. Pacquiao.

05:00

În prima partidă a galei, Vasyl Lomachenko, campionul mondial WBO la categoria cocoș, s-a impus prin KO în runda a noua în fața lui Gamalier Rodriguez.
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (159)
10152960777194296
Erlo Borcea  •  03 Mai 2015, 23:26

Floyd "The RABBIT" Mayweather :) și slugile (comentatorii sportivi) care cred că alb e negru, când le spun americanii ... Bravo Manny Pacquiao ! Un luptător adevărat. Pentru mine el este învingătorul. Apropo de diagrama finală, cred că loviturile puse în seama lui Mayweather, au fost cele pe care le-a dat cu capul în pumnii lui Pacquiao ... Scârbos spectacolul american; jenant (ca să fiu delicat) modul în care relatează comentatorii sportivi de televiziune. Cred că ei s-au uitat doar la reclame iar în final i-au crezut pe escrocii de arbitri (bineînțeles, americani...).

10152960777194296
Erlo Borcea  •  03 Mai 2015, 23:23
Postat de Sanda Adriana Georgescu pe 03 Mai 2015, 13:07

in primul rind floyd este un jucator defensiv stilul lui nu inseamna sa se repeada cu pumnii ,se pot scrie carti dupa felul in care eschiveaza jocul de picioare pe care il are boxul e o arta nu bataie pe maidan am stiut tot timpul ca o sa l bata pe pacmam si stiti de ce fiindca floyd nu face altceva decit sa stea in sala de antrnament o sa vedeti in timp ca multi o sa il copieze ca si stil

Și ce te faci când această "artă" pe care o ivoci aduce în ring doi "iepuri", ca Floyd, care pur și simplu fug unul de celălalt tot timpul meciului? (vreau să cred că glumeai cu inepția aceea ...)

zecs93
zecs93  •  03 Mai 2015, 18:12

eu din ce am vazut nu mai Pacaquaio a dat pumni, ala se plimba in ringu de box zici ca era pe bulevardu magheru :)))))))

Vezi toate comentariile (159)
Comentează